A pszichológiai szolgáltatásoknak egyik szűknek aligha mondható szegmense, legalább annyira jó üzlet, mint amennyire veszélyes: a csapatépítő tréningek. Míg a hagyományos terápiás helyzetbe, ha nem is dalolva, de önként “megy bele” a kliens, addig az efféle “összetartás” kötelezően elvárt, nem illik kimaradni belőle. A veszélyekről nem szokás beszélni. Tabu téma, szent tehén?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Amit anno úgy hívtunk, hogy "elmegyünk as Zöld Takonyba beb*szni" az ma a "csapatépítő tréning", magyarul: csoportos hányás, csak azért fizetni kell keményen az óraadó mesélőt is!
karma1
@quadrocopter: Nem,...:o)) Egyaltalan nem... Ez most nagyon divatba jott vilagszerte: sajnos ezzel embereket lehet tonkretenni, de mukodik a dolog nagyban is.
Tulajdonkeppen orban csinalja ezt,. amikor a megdoglott finkelstein tanacsai alapjan dolgozik a propagandan...
Neha atvalt egyik utalt szemelyrol a masikra, vagy eppen csak a egyik targyrol a masikra (tehat mindegy, hogy valakit vagy valamit kell utalni, annak mar osszekovacsolo hatasa van).
Mar nagyszeruen tudjuk utalni Brusszelt, Sorost vagy eppen a pirezeket, migransokat, UFO-kat, a chamtrailt, barmit.
Aztan ezekbol pillanatok alatt szerveznek egy Facebook oldalt, na ott aztan mindenki a neki megfelelo nyajba allhat bele, idonkent bedobnak nekik egy cikket, temat, videot, es akkor mindenki egysegesen azt a valakit vagy valamit utalja.
Innen mar csak egy apro lepes a nyugdijasok, a homoszexualisok, a csokkent munkakepesseguek, a csonka csaladban elok, a meddok, a nem kekszemu-szoke ariak utalata, es hipp-hopp! mar el is erkeztunk a neonacizmushoz es barkit rutinosan 2 perc alatt meg tudunk ugy gyulolni, hogy egy kanal vizben akar szemelyesen is meg tudnank fojtani...
Jo a cikk, de mar keso...
A magyarok mar be vannak etetve, meg vannak hipnotizalva, mikozben nem veszik eszre, hogy az eletuk nem all semmi masbol, csak 24 ora napi gyuloletbol, es az elet el is rohan mellettuk anelkul, hogy valaha is boldogok lehetnenek...
Most mutattak egy 3 gyerekes amerikai csaladrol keszult filmet, ahol anyu-apu allatira egymasra talalt 20 evvel ezelott, mindegyikuk retteg egy atomtamadastol, es ezert epitettek egy luxusbunkert, amibe konzerveket halmoznak fel. (van kozruk 20 eves is), es a 3 gyerekuket nem nevelik, hanem a bunkerben valo eletre treningelik..
Szoval a csorda-elmelet nem biztos, hogy jo fele visz, me'gha Amerikabol is jott ez az orulet.
RonaGyuri
ez is egy példa arra, hogy mennyire kell vigyázni a jó ötletekkel. Nem csak az ilyen elvonulásokkal, de más hasonló célú vezetési irányítási módszerek is áldozatául tudnak esni az emberi ocsmányságnak!
emerencia
A legfurcsább tréning az, amikor 1-1 munkatársat elirányítanak idegenekkel tréningezni. Míg a kolléga tojást dobál vagy papírhidat épít számára ismeretlen emberekkel, a munkahelyén maradt munkahelyi közösség melyet mostanság csapatnak neveznek, összefogva dolgozik helyette.

Olyan esetről is tudok, mikor a munkahelyi bulit vagy kirándulást nevezik a sikeres, nyereséges cégnél csapatépítésnek melyet a dolgozók részben de gyakorta egészben kicsinyke fizetésükből önmaguk fizetnek. Az a gyakorlat, hogy megkérdezik a munkatársat, hogy jön-e a céges bulira. Ha igent mond, akkor megkérik, hogy fizessen be X összeget. Egyszer még az is megesett, hogy visszaadták a pénzt mert utólag kiderült, hogy mégis állja a költségeket a munkáltató. (De ez ritka.)

Nálunk több mint másfél évtized után szerveztek először munkaidőben tréninget egy kedves hölgy vezetésével. Azt mondták, hogy ez azért van, hogy jól érezzük magunkat. (Előző években a bossing módszerével "gondoskodtak" róla egyes vezetőink, hogy érezzük rosszul magunkat.) Nagyon jó volt egyébként de igazán az volt a legjobb benne, hogy munkaidőben pihentettük a lábunkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.