Magyar rendőrök mentették meg egy bolgár férfi életét a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A férfit a román mentőszolgálat kórházba szállította.

A feleségével utazó bolgár állampolgár szombaton 17 óra körül lett rosszul, az átkelőhely ellenőrzési vonalától mintegy 100 méterre. Az asszony ekkor segítséget kért – írja a police.hu.

A magyar rendőrök közt szolgálatot ellátó Jártass Tamás c. r. főtörzsőrmester és Szalai Henrik c. r. főtörzsőrmester – mint képzett elsősegélynyújtók – azonnal a helyszínre siettek. Közben a szolgálatirányító parancsnok kérte a román kollegáit, hogy értesítsék a mentőszolgálatot.

A bolgár férfi rángatózni, fuldokolni kezdett az autóban – magyar rendőrök újraélesztették

A járműhöz érve a rendőrök látták, hogy a férfi fuldoklik és a teste rángatózik. A légutait szabaddá tették, addigra azonban már nem lélegzett. Azonnal megkezdték a szívmasszázst, melynek hatására a férfi keringése megindult és magához tért.

A román mentőhelikopter megérkezéséig a magyar rendőrök a beteg mellett maradtak, állapotát felügyelték. A férfit 17 óra 32 perckor átvették a román mentősök, akik miután állapotát stabilizálták, kórházba szállították.

Forrás, cikk- és címlapkép: police.hu.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
érdekes mikor a magyar mérnököt legyilkolta a két szolgáló rendőr akkor nem írták ki a nevet és a rendfokozatot! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
staro2
c. r. főtörzsőrmester
az r-t és a fődörzsöt értem.
Mi a c. rövidítés??
karma1
Hiaba, no! Ennyire ertekes egy atszavazo a szomszedbol...Es ilyenjkor kiirjuk a rendorok teljes nevet, de meg az anyjanak az ujraoltasi bizijenek a szamat is...
Akik viszont felelosek a magyar mernok halalaert, meg a kezdobetuik sem publikusak.
Szemet egy rendszer, mocskokkal megtuzdelve
Equus1
@staro2: aladni kell a korral... a Horthy korszakban volt címzetes csendőr főtörzsőrmester. Beosztása szerint adtak neki rendfojozatot, de még nem volt véglegesítve. Vannak már címzetes főjegyzők is az önkormányzatoknál, erre lehet akár havi 1 milkós fizut is tolni. Lesz majd királyi titkos tanácsos is, ahogy vannak már rendőr tanácsosok is, akikkel nem tanácsos konfliktusba keveredni.
Nyilván még ettől is többet ér a rendes királyi tanácsnoki cím is, aminek első várományosa habony árpád, de köztük van nagyméltóságú harrach péter is. Ha nyerik a vélasztást, akkor Kormányzó úr őfőméltósága, a Nemzettemető tezsvér, másként: a felcsúti törpe gondoskodik a híveiről.
Az előkészítés folyamatban.
staro2
@Equus1: Köszönöm a felvilágosítást!.
Bevallom,hogy először nekem is a címzetes jutott eszembe de túl nagy marhaságnak tartottam.
Polgári vonalon egyértelmű de egy egyenruhás testületnél ahol annyi rang van mint kóbor kutyában a bolha... nem gondoltam.
Javasolnám még a walóságos címzetes rangfokozatot.
Rövidítve :wc főtörzs :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.