Teljes sztrájkot akarnak a Tesco-dolgozók, várhatóan napokon belül megszületik a döntés, mikor jöjjön a totális munkabeszüntetés.

Hétfőre újabb egyeztetést szerveztek a Tescónál létrejött sztrájkbizottságok, ahol arról fognak tárgyalni, hogy mikor és milyen menetrenddel menjen végbe az országosra tervezett munkabeszüntetésük.

A dolgozók mostanra már egységesen azt követelik, hogy semmilyen kompromisszumot ne fogadjanak el a szakszervezetek. Azon szinte mindenki felháborodott, hogy a Tesco ellentmondásos nyilatkozatokat adott ki, mert azokkal szemben még egyáltalán semmilyen megállapodás nem körvonalazódott.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek elmondta: az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy idén már egyáltalán nem tervez béremelést a Tesco, miközben a létszámhiány csökkentéséért sem tesznek lépéseket. Ezek nélkül viszont összeomolhat az elmúlt évben drasztikusan racionalizált, vagyis több üzletág és operatív terület megszüntetésével átalakított működés a boltokban.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Mtaylor 848)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ennek az lesz az eredménye, hogy az emberek (eleinte dühöngve,) felfedezik a többi áruházat..

Itt Budaörsön nagy a választék a teszkó körül...osan, aldi, piac, spar,..azok most felkészülnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
folyt.: a KASZ halovány asszisztálásával, nem hiheti el senki józanul gondolkodó ember, hogy ez az egész vircsaft a bérből és fizetésből élő keményen dolgozó emberek jólétéért történik.

Á, dehogy, a jogosan jobb munkakörülményeket és jövedelmet elváró Tescós dolgozók csak eszközök ebben az egészben. Tiltakozásukkal akaratuk ellenére segítenek szétzilálni saját munkahelyüket, hogy olcsóbban lehessen eladni a céget.

Az angolok pedig akiknek kisebb gondjuk is nagyobb a magyarországi Tescos láncnál visítva adják majd el fillérekért. Valahol itt kéne, hogy belépjen a képbe az a bizonyos szolidaritás, összefogás nemcsak a Tescósokért, hanem mindannyiunkért. Csak azt tudnám, hogy miért nem áll a KASZ ennek az egésznek az élére és miért nem vonja be a tiltakozásba a többieket is?

Remélem, hogy nem azért mert hátha csurran cseppen nekik is valami, ha sikerül a céglenyúló akció?
Jozefina
Hát a minimálbér, vagy afölött egy picivel smmiféleképp nem korrekt. És ráadásul nem biztos, hogy 8 órát kell dolgozni, hanem 10-et. Egyetlen cégnél sem lenne szabad a minimálbér kétszeresénél kevesebbet keresni!!! Nettóban. Így sosem lesz nyugati felzárkózás. Talán azért szorgalmazza orbán a keleti nyitást, mert ott meg szarért-hugyért dolgoznak rabszolga sorsban. Minap olvastam, hogy a nagy milliárdos Mészáros cégeinél is savanyú a fizetés!!! Szemét egy időszak az biztos.
egyvandor
Az az érzésem ha a Tescó maradt volna olyan beágyazással mit az Auchan, nem gyűlt volna meg a baja a magyar piacon és még az eredményességét sem veszélyeztette volna. Vannak olyan boltjai amik már szinte konganak az ürességtől.
egyvandor
@Jozefina: "Mészáros cégeinél is savanyú a fizetés!!! Szemét egy időszak az biztos."
A megalázott ember mélyebben hajbókol.
emerencia
@egyvandor: A megalázott ember miközben mélyebben hajbókol az őt megalázó vezetők előtt már fél lábbal kint van és egyáltalán nem elkötelezett a cége felé. Sumákban ott tesz keresztbe, ahol tud. Buta vezetők ilyenekkel veszik körül magukat, az egyenes gerincű szintén megalázott munkatársakat pedig ott ütik, ahol tudják. Így lehet a legegyszerűbben lezülleszteni egy céget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.