A jelölését még jóvá kell hagynia a párt vezető testületének. Az LMP társelnöke ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be. Szél Bernadett elmondta: az ellenzéken belül már rég zajlik a verseny, miközben számos politikus még azon gondolkodik, hogyan álljon rajtvonalhoz. Magyarországnak az kell, hogy végre vezesse valaki - hangsúlyozta. A politikus azt szeretné, ha több konstruktív vita zajlana az országban, ennek szellemében ő is szívesen vitatkozna más kormányfő-jelöltekkel. Csapjunk a lovak közé, legyen vége a tesze-toszaságnak - mondta az interjú végén Szél Bernadett.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Szerintem is lehet nyerő, de csak akkor ha nem egyedül indul!
Ha az LMP egyedül indul, akkor maximum a futottak még kategóriába kerülhet. És ezt ő is tudja, mert nem hülye!
És még Botkának is be kell állnia mögé!!!
"Egyedül nem megy..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A legjobb miniszterelnök jelölt!
Sok sikert!
RonaGyuri
Függetlenül a töketlen ellenzéktől, ennek az országnak szerintem soha sem lesz női ME-je, pedig lehet nem ártana!
SystemError
@RonaGyuri: Én azért erre nem tennék. Ez egy olyan "halmaz", amit nem ismerünk a 40% tükrében, ahol szerintem a férfiak és nők között is nyerő lehet!
SystemError
Az egyik legalkalmasabbnak tartom és nem a női "kártya" miatt. Személyében tartom jónak. Viszont a női kártya egy ilyen urizáló, férfi soviniszta kormány ellen nagyon ütős lehet. Ezek nem bírnának kulturáltan viselkedni, csak a szexista, lenéző tahóság jönne ki belőlük, ami elég kontraproduktív annak tükrében, hogy az ország fele nő..:)
Béla333
Merkel is hány éve kancellárja Németországnak?
Pedig az sem egy banánköztársaság!
Egy női jelölt ugyanúgy - pláne ha alkalmas is a szerepre - befutó lehet, mint egy férfi!
bencemacska
Szerintem is lehet nyerő, de csak akkor ha nem egyedül indul!
Ha az LMP egyedül indul, akkor maximum a futottak még kategóriába kerülhet. És ezt ő is tudja, mert nem hülye!
És még Botkának is be kell állnia mögé!!!
"Egyedül nem megy..."
egyvandor
@Béla333: jelölt.
A lényeg, hogy az lmp-nek valamiért jó ez a státusz.
Valóban imponáló dolgokat tesz, de szerintem ez akár csak egy szereposztás is lehet ahhoz hogy részt vehessenek az ellenzéki szavazatok szeletelésben.
Számomra a politikus ott kezdődik hogy képes széles érdekek összehangolására akkor is ha nem ő lesz a főszereplő. Egy országot nem egy ember képességeihez kell alárendelni. A sikerhez elengedhetetlen a team munka. Mondjuk nem a nertársak bandájának ármánykodásait értem ez alatt.
Béla333
@egyvandor: 20.25
"Számomra a politikus ott kezdődik hogy képes széles érdekek összehangolására akkor is ha nem ő lesz a főszereplő."
Gyurcsányra gondolsz, aki az egyéni érdekeit mindennél előbbre helyezi?
bencemacska
@Béla333: ma, 20:29

MÓRICKA!!!

Most kedvenc pártod ME jelöltjéről beszélünk!!!
Peller Anikó
@béla: el is kúrta Európát egyetlen mondattal (a banya).

Most a BerNike kekezébe került egy olyan erő mint ami egy pár napig volt a Botkának. A Botka nem tudott élni vele.

Szerintem néhány héten belül megy hozzá a cigny ígérni. Választási szövetséget, lovat, nyerget ami szem szájnak ingere. Nem kell tennie semmit csak Gyurcsányozni. Eddig is ment. Bár a tét sokkal kisebb mint a Botkával, mert az elempé kis párt.

Ez az egyszerűbb út. A másik szinte járhatatlan, összefogni mindenkivel a választások és a kormányzat leváltása érdekében. Ha ez nem megy akkor szart sem ér az egész. Hajrá Berni.

Van 3 nagyobb párt, mindháromra szükség van. A kis törpegenyók nem számítanak.

A nagygenyó mindent megtesz, hogy ne sikerüljön.
Béla333
@bencemacska: 20.35
Kritizáljátok, igaztalanul!
Hiszen éppen Gyurcsányra igaz az, amit Szél Bernadettre és az LMP-re mondtok/írtok.
Pont ez a szálka-gerenda történet!
Móricka!
Béla333
@Peller Anikó: 20.38
Tudod miért nem lesz összefogás az MSZP/DK-val?
Azért, amit az LMP már 2010 óta mond, de egyszerűen nem értik meg egyesek, vagy meg sem hallják: tisztázni kellene a szerepeket, hogy kinek milyen felelőssége van az ország mérhetelen lecsúszásában, az ország szétlopásában.
Ha nincs erre hajlandóság, akkor miért lenne együttműködés?
Ha a magát demokratikusnak hazudó ellenzék nem számol el a szerepével, akkor (szerintem) nem állhat össze velük az LMP!
Tolvajokkal, bűnözőkkel te sem állnál össze a magánéletedben! (Gondolom legalábbis, bár néha ahogy írsz...?!)
Kookas
béla az hogyé van hogy minden ellenzékinek mondott gittrágó miniszter elnök akar lenni pedig hátha lenne egy a gittrágóktól független is. már csak a fodor nem nevezte ki magát min elnök jelöltnek .
Béla333
@Kookas: 20.53
Most komolyan?
Úgy hogy a pártokat azért találták ki, hogy próbáljanak meg győzni a választáson és hogy alakítsanak kormányt! Ezt teszi az LMP is!
Azzal egyébként a jelenlegi helyzetünkben egyet tudnék érteni, hogy lehetne egy pártoktól független közös ellenzéki miniszterelnök jelölt!
Kookas
@Béla333: ha valamelyik párt adja a mi elnököt na az első sorba a pártja érdekeit fogja nézni az országra már nem fog idő jutni.ezért kell egy pártoktól független mi elnök jelölt.
Béla333
@Kookas: 21.08
Tőlem?! Te kit javasolsz? (Csak nem kiugrott pártpolitikust és ne MSZMP múlttal rendelkezőt javasolj!)
Kookas
@Béla333: az a független jelölt ne tőlem legyen függő.ez a sok gittrágónak miért nem jut-jutott az eszébe.meg súgom mert mindegyik az akar lenni.és nem ember az elmúlt 25 évben 1 hiteles fő mufti volt az országban GÖNC ÁRPÁD !!!
bencemacska
@Béla333: ma, 20:45
"Kritizáljátok, igaztalanul!"
Mi volt az igaztalan kritika? A választási matematika?
Hidd el ha megkérdezzük Szél Bernadettet, hogy melyikünknek van igaza a lehetőségeivel kapcsolatban, nekem ad igazat!
bencemacska
@Béla333: ma, 21:23
"Azzal egyébként a jelenlegi helyzetünkben egyet tudnék érteni, hogy lehetne egy pártoktól független közös ellenzéki miniszterelnök jelölt! "
Ezt így indították 2014-ben is. Amivel én teljesen egyetértettem.
Utána Jött a Bajnai javaslat! Még azzal is egyetértettem.
Ki volt az , aki elsőnek nemet mondott? Schiffer A.
A következő, aki ezen is túltett: Mesterházy: én leszek!
No, itt lett vége a győzelmi esélyeknek!
MA:
LMP: egyedül indulunk, Schiffer nélkül!
Botka: mindenki mögém, de Gyurcsány még mögém se!
Itt úszott el 2018!
Ez a választási matematika szavakban, nem számokban!!!
Béla333
@bencemacska: 22.35
Egy dolgot azért ne felejts el: az LMP sohasem azt mondta, hogy senkivel sem áll össze, hanem azt mondja már 2010-től fogva, hogy napi ügyekben bárkivel tud közösen dolgozni a Parlamentben, de választási szövetséget csak olyan pártokkal, politikusokkal tudja elképzelni, akik tisztázzák a szerepüket az elmúlt évtizedekben az országban történtekkel. Hogy mi okzta ezt a nagyfokú lecsúszást, az ország szárazra rablását, a közös kormánypárti-ellenzéki lenyúlásokat.
Az, hogy erre egyetlen párt vagy politikus nem volt hajlandó, az azért elég sokat elárul és ez az oka, hogy az LMP még ma is egyedül indul!
dr. prédikátor
Így is kell!!! Ahány párt annyi ME jelölt! Széthúzni összefogás helyett!! A cigus fecalicus meg röhög a markába mertz sikerült megosztani a nem létező ellenzéket még jobban !!! hülye faszok!!!
Eladott Ország
Fontos történés, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltje immár hivatalosan is Szél Bernadett, a
Schiffer András nehéz örökségével és jelen idejű túlmozgásával sújtott párt társelnöke, aki az
ATV-ben jelentette be (az Egyenes beszédet vezető Demcsák Zsuzsával társalogva, aki ezzel az adással debütált a csatornán), hogy 2018-ban ő is harcba száll Orbán Viktorral. Az tök jó amúgy, hogy végre adott egy női miniszterelnök-jelölt. Az is jó, hogy vitára hívta a többi párt jelöltjét, mert az ország jövőjét érintő kérdéseket nem füstös szobákban kell megbeszélni. Az is menő, hogy Szél érzi magában az erőt, az eltökéltséget és az elkötelezettséget. Én elhiszem, hogy ez mind így van. Csak az LMP mindentől és mindenkitől elzárkózását, különutasságát nem tudom közös nevezőre hozni ezekkel a dolgokkal. Mert bár abban is egyetértünk, hogy a látszat ellenére talán nincs teljesen lefutva a jövő évi választás, de azért egy évek óta a parlamenti küszöb körüli támogatottsággal rendelkező párt ugye nem gondolja komolyan, hogy kormányváltó erő lehet egymagában? Ez azért fontos, mert például a Momentum is ugyanezt gondolja magáról, csak ugye annak is pont annyi a valóságtartalma. Semennyi. Szóval kíváncsian várom a fejleményeket. Addig is Szél Bernadett helyett, egy Demcsák Zsuzsa kép.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/demcsak1462502.jpg
eszegfu
@Béla333: 9:56 Semmi kifogásom Szél Bernadett ellen... de azért meggondolandó, hogy ha nem köt választási szövetséget, egyetlen "tisztázott szereplőjü" párttal sem, akkor semmi esélye arra, hogy kormánypárti erő legyen és akkor nem lesz lehetősége "napi ügyekben bárkivel is közösen dolgozni". Persze induljon az LMP egyedül, de akkor csak csepp lesz a tengerben... sőt még az is belefér, hogy nem jut be a Parlamentbe.
Béla333
@Eladott Ország: 10.12
Szives figyelmedbe ajánlom a 09.56-os beírásom!
Nem mindentől elzárkózó az LMP álláspontja, csak (gondolom) a magánéletedben te sem állnál össze olyanokkal, akiről tudható, hogy az utcában mindenkitől ellopja a termést, akiről tudható, hogy lopós!?
Az LMP nem szeretne ilyenekkel választási együttműködést!
Én nem bánom, szerintem jól van ez így!
A gond az, hogy ennek a szemléletnek kicsi a támogatása az országban, pedig ez egy helyes álláspont! Nem biztos, hogy a támogatottság kedvéért lejjebb kell adni az erkölcsi nívót!
Béla333
@eszegfu: 10.20
Ki az a "tisztázott szereplőjű" párt?
Ki az aki tisztázta a szerepét az elmúlt évtizedek disznóságaiban?
karma1
Bernike nagyon tokos csajszi, nem artana, ha vegre egy no razna gatyaba a nepet,... Csak attol felek, hogy ez a sok rohadt erkolcsi hulla megprobalna ot megenni...
Kar, hogy az LMP azt talalta ki, hogy senkivel...Azert nem olyan hatalmasok ok...
Drukkolok neki,...
Béla333
@karma1: 10.43
Az LMP nem azt találta ki, hogy "senkivel"!
Ha érdekel, neked is a figyelmedbe ajánlom 09.56-os beírásom!
Nagyon örülnék annak, ha lenne egy csomó olyan csapat, akivel össze lehet fogni!
Vagy legalább csak egy!
karma1
@Béla333: Az eredmeny szempontjabol teljesen mindegy, hogy az LMP nem AKAR, vagy nem TUD mas parttal szovetsegre lepni: az eredmeny igy is, ugy is az, hogy egyedul fog indulni a valasztason. De ezt ki is jelentettek... Ehhez kepest azert az Agoran ott voltak szombaton...Speciel Hadhazy Akos. Neki nem volt budos egy podiumon mutatkozni Gyurcsanynyal. Es erdekes modon Molnar Gyula mszp elnoknek sem. A momentum es a jobbik nem volt ott egyedul.
Az Agora pont arra szuletett - a DK kezdemenyezesere, hogy az osszes ellenzeki part alljon ossze, annak ellenere, hogy nem mindenkinek ugyanaz a programja (meg jo. azert olyan sokfelek a partok)
Ezen az esemenyen Hadhazy biztos elgondolkodott, mit is kene tenni, - csak eppen nincs tul sok ido a sok gondolkodasra.
Eladott Ország
@Béla333: ma, 10:23 lh5.googleusercontent.com/proxy/-yEePSrdN_XpS36s8n6KEZ-FqfEzrVwRcSkuzUpOLumvZStlXb-nx_hCAbyyhFPyscNvYtER3rBPbKaZ_Q1W6WzyTG8bqeToZ4zC-PiGNGneTXvyQKKkuljAzwILyDzQfu1pRudR9OFf=s0-d
"Ki az a "tisztázott szereplőjű" párt?" Válasz: Egyik sem. Mindegyik párt az állampárt vályújából zabált és osztozott a koncon. Kérdések? Miben áll tulajdonképpen a rendszerváltás, ha ma is hasonló problémákkal küszködünk , mint 1987-ben? Mennyire hatékony alternatíva a "létező” piacgazdaság? A válaszokat sohasem tudjuk meg, ha egyáltalán léteznek, "mint a létező emberarcú szocializmus meg a süket duma."
bencemacska
@karma1: ma, 11:05
A Momentum részt vett, de nem az elnök, hanem egy elnökségi tag volt ott:!
eszegfu
@Béla333: 10:23 BOCSÁNAT!! Elirtam, a fosztóképző lemaradt!:))
karma1
@bencemacska: Mar rajottem en is,... Egy csajszi volt ott...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.