Augusztus 28. óta nem közlekednek biciklis vagonok a MÁV vonalain. Peronon maradt utasok, ideges kalauzok, vagonban nyomorgó biciklisek siratják a nyári menetrendet.

Vége a nyári menetrendnek, kaotikus helyzet alakult ki a MÁV-nál
Fotó: Wikipédia

A Pénzcentrum olvasója számolt be a Balatonakarattyai káoszról. Mint írja, egy nagyobb társaság szeretett volna felszállni biciklivel a vonatra, de kiderült, hogy nincs bicikliszállító kocsi. A kalauz ráadásul közölte velük, hogy a "következő" kerékpártárolós vagon majd csak jövőre érkezik, hiszen a téli menetrend nem tartalmazza ezt a szolgáltatást.

A hagyományos vagonok előterében ugyan maximum négy kerékpár elhelyezhető, de ez kevés lett volna, ezért most kivételesen több biciklit is felvihettek, és nem csak az előtérben tárolhatták. Így is több vonattal tudott csak hazajutni a népes társaság.

Az eset mindenesetre elgondolkodtató, és jelzésértékű lehet a vasúttársaság felé a tekintetben, hogy nem árt néha felülvizsgálni, mely szolgáltatásokat nem érdemes idejekorán beszüntetni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az ötmilliós "Németh Szilárd szintű" vezetők mellett nehéz is normális vasutat csinálni.
vadsanca
Miért? Olyan sok "biciklis" vagonra lenne még szükség? Nevetséges! Ezek szerint a MÁV nem támogatja az egészséges életmódot? Mennyivel nő meg a mozdony fogyasztása pl.egy plusz kocsival?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.