Sok napsütés, több-kevesebb szél, északkeleten némi felhő és zápor: kicsit szeszélyes, de teljesen kora őszi időnk lesz ma.

Ma az ország nyugati részén gomolyfelhős, napos időnk lesz, de az ország keleti felén is hosszabb időre kisüt a nap. A déli óráktól növekszik meg a Dunától keletre a felhőzet, és az ország keleti harmadán helyenként eső, zápor is valószínű. Napközben az északnyugati, nyugati szél megélénkül, a Dunától keletre időnként meg is erősödik. Napközben több felhő érkezik fölénk, északon, északkeleten beborul az ég, és errefelé délutántól kisebb eső is kialakulhat. 

Szép indián nyár jön a héten, csak azok a záporok ne lennének

Hajnalban 6-11, délután 20-25 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű, a tartósabban borult területeken marad 20 fok alatt a hőmérséklet. Késő estére 12 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

És ez a héten se lesz másképp

Szerdán kezdetben északkeleten lehet még kisebb eső, majd délután nyugat felől a Dunántúlon számíthatunk futó záporok, esetleg egy-egy gyenge zivatar kialakulására. Sokfelé továbbra is élénk, néhol erős lehet a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 23-28 fokot mérhetünk.

Csütörtökön északon, északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok, valamint itt lehet szelesebb az idő is, máshol sok felhő lesz az égen. Helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Napközben 16-24 fokot mérhetünk, délnyugaton várható a hűvösebb idő.

Pénteken változóan felhős-napos, szombaton naposabb időre van kilátás, csak helyenként fordulhat elő gyenge eső, zápor. Szombaton feltámadhat a délies szél. Pénteken 19-24, szombaton 23-28 fok közötti maximumokat mérhetünk. Vasárnapracsapadék érkezhet lehűléssel.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat és Időkép

Kép és címlapkép: OMSZ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.