A magyarok 35 százalékuk szeretne gondtalanul hátradőlni nyugdíjas korában, kétharmaduk dolgozni szeretne.

Az Aegon blikk.hu által ismertetett felmérése szerint valamivel kevesebben, 31 százaléknyian vannak, akik ezt részmunkaidőben vagy megbízási szerződéssel tennék, amíg el nem fáradnak. 19 százalékuk pedig a sírig dolgozna.

Az Aegon felmérésre szerint a munkavállalók 33 százaléka még a tervezettnél is hamarabb volt kénytelen nyugdíjba menni, többnyire megromlott egészségi állapota miatt.

Ebben valóban nem állunk jó helyen Európában. Szemléletváltozásra lenne szükség, hogy az emberek már fiatalon eljárjanak szűrővizsgálatokra, és meg lehessen előzni a bajt. Ha pedig már felütötte a fejét valamilyen betegség, tartsa be az orvosok előírásait

– mondta a Blikk által megkérdezett dr. Bense Tamás háziorvos.

Az Aegon felmérése szerint a magyarok 74 százaléka úgy látja, hogy a jövő nyugdíjasai a mostaninál rosszabbul fognak élni, és csak 15 százalékuk számít kényelmes nyugdíjasévekre.

Nyugdíjaskori jövedelmük 55 százalékát az államtól, 30 százalékát saját megtakarításaikból, 15 százalékát pedig munkáltatójuk segítségével remélik előteremteni. Azonban rosszul kalkulálnak, mert a legfrissebb számítások szerint a nyugdíjaskori jövedelemnek csak 46 százalékát kapják majd az államtól, 24 százalékát a munkáltatóktól.

A magyar munkavállalók 42 százalékának saját bevallása szerint fogalma sincs, hogyan boldogul majd nyugdíjasként.

További részletek a blikk.hu-n.

Címlapkép: Youtube

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mire szamithatnak nyugdijas korukban? Hat arra, hogy eloszor is nem lesz nyugdijuk - vagy legalabbis nem annyi, amibol a letminimumon meg lehetne elni - , masodszor pedig arra, hogyha a jelenlegi kormanyzat marad uralmon, akkor a Taigetosz-elv alapjan korai halal var ra, szocialis temetessel a vegen.
Abban mar most biztos lehet, hogy 75 eves kora utan szinte semmilyen orvosi ellatasban nem fog reszesulni - a fidesz deklaracioja szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Nagy orbán, és kifli csücsök képek előtt fognak imádkozni, akkorra már olyan lesz mint egy Buddha szobor, mind a kettő. Neki köszönhetik a köszipénzek lenyúlását
karma1
Mire szamithatnak nyugdijas korukban? Hat arra, hogy eloszor is nem lesz nyugdijuk - vagy legalabbis nem annyi, amibol a letminimumon meg lehetne elni - , masodszor pedig arra, hogyha a jelenlegi kormanyzat marad uralmon, akkor a Taigetosz-elv alapjan korai halal var ra, szocialis temetessel a vegen.
Abban mar most biztos lehet, hogy 75 eves kora utan szinte semmilyen orvosi ellatasban nem fog reszesulni - a fidesz deklaracioja szerint.
Jozefina
Ha a nyugdíjas mögött nincs családon belüli segítség, akkor sanyarú sors vár rá. Jó nyugdjíra orbán és matolcsi emberei számíthatnak. Nekik csak akkor lesz gondjuk, ha netán kormányváltás lesz. A következő kormány valószínűleg sokkal többet fog foglalkozni a szociális háló fejlesztésével, ami védelmet nyújthat szükséges megélhetéshez. Nyugaton ez működik!!!
karma1
@Jozefina: Hahaha, speciel nekik akkor se lesz gondjuk, mert kajajuk-szallasuk lesz az elkovetkezendo 50 evben a Csillagban, hihi...:o)))
Nessy
Olyan szépen hangzik a szűrés, gondozás elve. csak ne vedd komolyan!
Akkor, amikor az alapvető labor vizsgálatok számát is szűkíteni akarják!
Arról nem is beszélve, hogy a minimálbéren bejelentetteknek, a levont, de be nem fizetett járulékosoknak (akik így éveket veszítenek) mennyi már most, és mennyi lesz később a nyugdíja.
justhpeter
@Nessy: Már nem tudom komolyan venni ezeket a dolgokat. Ha a szűrés a laborban előnyben részesül a betegekkel szemben, akkor csak a táppénzes napok és a bosszúság fog növekedni. Ha a beteg lesz előnyben, akkor a szűrés fog eltartani fél évig, ami teljesen komolytalanná teszi.
maci0427
Ki mint él,úgy hal meg ! Ki hol-mikor-mennyit dolgozott,papíron vagy zsebbe fizetve,annyi nyugdíjat fog kapni ! 2030 -ig a nyugdíj korhatáron és a szabályokon nem fognak változtatni addig ,marad a 2022 -től életbe lévő 65 év..., ezt megsúgták nekem...! 2030. után várható a nyugdíjrendszer újra reformálása amit még nem lehet tudni,hogy milyen lesz, sőt azt sem,hogy ki lesz akkor a kormányon ! Azok örüljenek akik addig elmehetnek nyugdíjba ! Nyugdíj volt-van és lesz,csak az nem lesz mindegy,hogy mik maradnak meg,milyen százalékok fogják képezni a nyugdíjösszeg részét és mit hogyan számítanak bele majd ! Valószínű az is,hogy rugalmas nyugdíjba vonulási rendszer fog lenni...! Az összeg is ehezz fog igazodni ! Addig is igyekezzen mindenki bejelentett munkahelyen dolgozni,ha lehet ...! Tehát akik 1965 -ben születtek azok még 2030 -ban jó eséllyel eltudnak menni nyugdíjba,akik meg 1962 ben vagy előtte főleg...!!!
Nessy
@maci0427: Jó magyar vállalkozóknál nem ritka, hogy a dolgozótól levonják az adót, járulékot, csak "elfelejtik" tovább küldeni! Nem egy ilyen esetet ismerek. Lehet ellenőrizni, de azért nincs mindenkinek számítógépe, internetje, ismerete ezekhez a dolgokhoz. Aztán mikor évek múlva kiderül, addigra a vállalkozó a sokadik vállalkozásánál tart, miután az előzőeket "bedöntötte". Reklamáció: Magasságos Atyaisten, harmadik bárányfelhő jobbról.
magyarbakancs
Nem az a kérdés mi lesz nyugdíjas korodra,hanem az ,hogy meg éred -e ,hogy egyáltalán nyugdíjas leszel -e.?
maci0427
@Nessy: Igen ezt is tudom,sajnos ! Most erre mit írjak,okoskodásnak tűnne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.