Az Emberi Méltóság Központ igazgatója szerint nem szabad megfeledkezni a fel nem használt embriók sorsáról.

A gyermek ajándék, és minden családot segíteni kell hogy részesüljenek ebből az ajándékból – hangsúlyozza az Emberi Méltóság Központ igazgatója, ám Frivaldszky Edit szerint a lombikbébiprogramban létrehozott embriók sorsát sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

A Magyar Alapítvány a Keresztény Civilizációért kurátorával egyetemben az élet szentségét tiszteletben tartó megoldásokat szorgalmaznak.

Vallási és általános, az ateisták számára is fontos emberiességi szempontokat figyelembe véve egyaránt lehetnek aggályos elemei a lombikbébiprogramnak az Emberi Méltóság Központ igazgatója szerint. Frivaldszky Edit hangsúlyozta: a gyermek ajándék és üdvözlendő, ha a kormány segítséget nyújt ahhoz, hogy minden gyermektelen házaspár lehetőség szerint részesülhessen ebből az ajándékból. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a beavatkozásban fel nem használt embriók sorsáról sem.

Alapvető etikai kérdés, hogy mi lesz az úgynevezett számfeletti embriókkal

– hangsúlyozta Frivaldszky Edit, aki szerint ha bárki komolyan tiszteli az életet, nem lehet közömbös a válaszokat illetően. S utalt rá: korábban Szabó Marcell, a jövő nemzedék biztosa is foglalkozott azzal, hogy az élelmiszer- és a szépségipar esetenként embrionális szöveteket használ fel egyes termékekhez. Frivaldszky Edit hozzátette, a tapasztalatai szerint a lombikbébiprogramban részt vevőket sokszor nem megfelelően tájékoztatják a beavatkozás részleteiről.

További részletek itt.

Címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A katolikus egyház sugallta primitív kampány annál is primitívebb résztvevőkkel.
namihami
És tessék már arról is nyilatkozni, mi több törvénybe foglalni, Frivaldszky ténsleányasszony, ha már ennyire tiszteli az életet, hogy a spermium és a petesejt is védett fajta kell majd legyen. Mert azokból lesz ( a biológia mai állása szerint minden fent említett jellegű folyomány), ezért azok is védetté kell, hogy nyilvánítódjanak.
Tehát Szeretve Tisztelt és Imádott Istentőlkapott Miniszterelnökünk állandó zsebbentartott keze (vajon mit csinál vele?) nem számít-e majd az önök által bűncselekmény kategóriába sorolt tevékenységnek?
Vagy neki lehet?
solidedge
Törvényt kellene alkotni arról is, hogy a papok sem pazarolhatják el a spermát ministráns fiúkra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.