A Fidesz és a Jobbik tudott némi növekedést produkálni a biztos pártválasztók körében júliusról augusztusra, míg az MSZP támogatottsága csökkent – ez derül ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb, a Magyar Nemzet megbízásából készült kutatásából.

A felmérés alapján e csoportban is tetemes a kormánypártok előnye, az előző hónapban mért 50 százalék után augusztusban 51 százalékon állt a Fidesz és a KDNP.

A második helyen jócskán lemaradva, de biztosan tartva pozícióját a Jobbik állt júliusban 22, augusztusban pedig 23 százalékos támogatottsággal.

Az MSZP már csak egy számjegyű szimpatizánsi bázissal bírt, 11-ről 9 százalékra csökkent a támogatottsága. E párt volt egyébként az egyetlen, amely a biztos szavazók között veszített a népszerűségéből.

További részletek az mno.hu-n.

Címlapkép: Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Csodalkoznek, hogyha egy jobbukhoz hu statisztikai intezet nem ilyen eredmenyt hozna ki...Mellesleg az intezet dolgozoi is csodalkoznanak, hogy ellenkezo eredmeny eseten miklyen pillanatok alatt milyen gyors kirugasban reszesulnenek...
Jozefina
Ez egy faszság!!! A hazugság és megtévesztés politikákja!!??
Nessy
Botka nem igazán tett jót az MSZP-nek.
Peller Anikó
Köszönjük Botka Laci, ezt jól elkúrtad. Még ha a fele hazugság is. Ez akkor is csak 18% lenne.

De ez is kevés Botka Laci. Kevéééés !!! Kevés Botka Laci, azonnal fogj össze az első szembejövővel aki még hajlandó erre !

Mert az bizony olyan ritka mint a Fehér Klára.
maci0427
Mindenki nyugodjon le a píbe...! 2018. Áprilisában minden kiderül ! Csak józanul és kipihenten menjenek el szavazni ,hogy tudják azt,hogy az X -et hová akarják beírni ! Addig ne idegeskedjünk,most jönnek még csak a durva kijelentések, / cselekedetek? / most fog elkezdődni a 2018 -as választási kampány !
relatív
Ezek a jelentések ( tudjuk, hova tartoznak az ' intézmények ' ) kizárólag a szavazatok irányítására szolgál, abban a reményben, hogy a bizonytalanokat a biztos nyerőként feltüntetettek felé sodorja !

Ebben - sajnos - van IS valami, mert a pszichózis sok gerinctelen embert a legvadabb tévedésekbe sodorja, mint azt a korábbi választásaikon igazolták. ( ... más népektől eltérően ezért van hazánkban az a sok válás IS ! )

Az egyenes gerincűeknek nem kell foglalkozniuk ezzel a trükkel, csak a váltásra kell koncentrálnunk, és az be IS következik, minden fenyegetés ellenére IS !!!
iluminati
Ha az ellenzék nem lenne ekkora Fa... űgy tűnik mindeggyik marakodik a hatalomért és az emberek érdekeit egyik sem nézi csak beszélnek a levegőbe... ŐK sem különbek ...EBBŐL VAN ELEGE MINDENKINEK...Le kell menni az emberek közé megkérdezni mit szeretnének és meggyőzni őket ha rosszul gondolnak valamit...NÉZZÉTEK VIKTORT BÚJIK A NÉP ELŐLL PEDIG HA IGAZ MI VÁLASZTOTTUK DE MI IS BUKTATHATJUK MEG ELLENZÉK HA TI IS SZÉT HÚZTOK MIT VÁRTOK AZ EMBEREKTŐL!!! ELLENZÉK TI VAGYTOK A FELELŐSSEK,HOGY AZ ORSZÁG HÁROMNEGYEDE MÉG HA EGYRE IS GONDOL NEM ÚGY CSELEKSZIK
Pálinkás Pál
Senki ne csodálkozzon...az elmúlt évek MSZP politizálása nem tette vonzóvá a pártot...még a régi jó Elvtársak is otthagyják őket...El kéne dönteni Botka...hogy kinek akartok megfelelni...a választóknak,vagy Brüsszelnek...?Mert amíg ti a migránsok pátyolgatásáról álmodoztok,addig csak fogyni fog a szavazóbázis...mert a vér MSZP szavazó sem akar néger -arab szomszédságot!!!
relatív
Érdekes észrevenni, hogy vannak a mai regnálónak hívei, akik aztán ellenzéknek álcázva magukat, az ellenzék törekvéseinek - bármelyiknek, hiába van számtalan útja IS - minden aspektusát megkérdőjelezve a regnáló csodálatos eredményeit ajnározzák !

Egy normális politikai élet - a mai magyar ettől jelentősen eltér, egyoldalúságával - keretében a más, és más probléma-megoldások feszülnek egymásnak, majd a látszólag ' legjobb ' elnyeri a többség támogatását, és akkor ' mindnyájan ' annak megvalósításában tevékenykednek.

A vallásos (! ) egyoldalúság csak félrevezeti a tömeget, és ennek megfelelően a siker nem elérhető.

Egy élhető gazdaságban a résztvevők majd 100 %-a érezhetően egy kedvező környezetben élve azt a maga ' kis ' támogatásával igyekszik egyre jobbá tenni, tevékenységével támogatva annak sikerét... IS !
vadsanca
Az a baj, hogy a baloldal, még mindig nem tudja mit akar. Egy biztos, hogy nem szimpatizál a jelenlegi hatalommal.
A bal oldalon belül is csak mutogatások zajlanak. -Mint az oviban!- Nem csodálom, hogy az emberek, (a szavazóképes lakosság), már teljesen kiábrándul a politikából.
bencemacska
Csak ennyit ért el Botka 9 hónap alatt?
Nem biztos, hogy a hátralévő 7 alatt sikerül lenullázni!
De az 5 %-ot meghaladni is nehéz lesz, ha nem vált taktikát!!
Desischado
Ez a széthúzás és a kötéltánc nem jön be. Sűrgősen változtassanak, különben baj lesz! orbán meg röhöghet a markába, sajnos!
terlasz
Nem nagyon hat meg az MSZP, de ez így színtiszta hazugság a Jobbik-közeli felmérőktől vagy a cikkíró csúsztatásáról van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.