Beismerő vallomást tett a borsodnádasdi B. Roland, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy meggyilkolta a 17 éves K. Csengét – közölte sajtótájékoztatóján Mecser Tamás ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Mecser elmondta, a 20 éves B. Roland a település egyik erdős területén találkozott az áldozattal, akivel beszélgettek. Későbbi kihallgatása során a férfi beismerte, hogy ő tette az eszméletlen fiatal lányt a vizes aknába. Egyelőre orvosszakértői vizsgálatra várnak azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a lány halálát, a feltételezések szerint fulladás, mivel az akna vízzel volt teli. 

Az ezredes megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, hogy a fiatal lányra meztelenül találtak rá. Mecser Tamás közölte, nem merült fel szexuális indíttatású bűncselekmény, B. Roland egyedül követte el a tettét, nem volt tettestársa.

A Magyar Nemzet kérdésére, hogy fogyasztott-e kábítószert B. Roland a gyilkosság előtt, Mecser azt mondta, a hatóságok szakvéleményét várják.

A fiatal lány holttestét egy katolikus templom melletti aknában találták meg a hatóságok vasárnap nem sokkal éjfél előtt Borsodnádasdon. K. Csenge eltűnését a lány édesanyja jelentette az Ózdi Rendőrkapitányságon vasárnap délután.

A Bors úgy értesült, hogy K. Csenge még élt, amikor támadója a vízaknába dobta, az ott felgyülemlett esővíztől fulladhatott meg. A hírek szerint a holttest meztelenül került elő.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

(MNO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.