Sok unalmas adózási változtatás közé dugta a kormány azt az egy mondatot a július végén megjelent új adóeljárási törvény tervezetében, amivel végleg eltitkolná, hogy mennyi tao-támogatást ad mondjuk a Mol, és mennyit kap mondjuk Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István focicsapata. Az állam már több pert elvesztett az ügyben, ezért inkább átírja a törvényt – írja az index.hu.

 Az adózás rendjéről szóló 2017-es törvényjavaslat egy salátatörvény, amely egy hónapja jelent meg véleményezésre a Kormány.hu-n, célja a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az, hogy egyszerűsítse az adózást és segítse az adózókat.

Ez a több mint 130 oldalas tervezet többek között olyan dolgokról rendelkezik, hogy legfeljebb milyen hosszú lehet egy adóellenőrzés, mekkora lesz az adóbírság, mit csinálhat a NAV az adószámunkkal, és hasonlók.

A több száz paragrafus még ennél is sokkal több pontja és alpontja között pedig alig észrevehetően bújik meg a 3. rész 128. § (5). pontja, amely azt mondja ki, hogy

közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat nem ismerhető meg, ha az (1) bekezdésben meghatározott adótitoknak minősül.

Ez az egy kis mondat pedig első ránézésre megváltoztathatja azt, hogy hozzájuthatunk-e adatokhoz a kormány egyik legőrzöttebb titkáról, a tao-pénzekről. Bebiztosíthatja azt, hogy az állam ne veszítsen el többé adatigénylési pereket ebben az ügyben.

További részletek az index.hu-n.

Címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Rohadék banda!
Ahogyan a szavazataikkal támogatói is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
@egyvandor: Sajnos edződünk az állandó harcban.
nemkati
@egyvandor: "lelki üdvééért imádkozó félnótások akkor sem háborodnának fel ha a nertársak abszolút nyíltan lopnának"
Pont erre gondoltam, annyira pofátlanul lopnak, hogy minek ez a sunyiskodás? Lopjanak még nyíltabban, hozzanak rá törvényt hogy a fideszeseknek mindent szabad. A nyaloncaik ehhez is boldogan vigyorognának.
papa.49
Lehet várni mást tőlük NEM, NEM, NEM !!!
nemkati
@colibri: Legyen csak az a pózna a Hősök terén vagy a Rablók terén! Legalább jó sokan leköphetnék a dagadt disznóját.
bakegya
HELIKOPTERES TÓNI. ORBÁN MINISZTRÁNS KÖNYVELŐJE szállítsa le minden magyar zembernek azt a számlaszámot ahol a habronggyal együtt tartja a HARMINCÖTEZER SAJÁT KEZÜLEG KIVÁLASZTOTT ÚJ MAGYAR ÁLOMPOLGÁRT-aztán már meg is van a kvóta fejelve EGY VALAGRA VALÓ védelmi pénzzel-ORBÁN NYILVÁN VALÓ...ALÁÍRTA azt is,mint minden mást is amiből kastélyokra,yachtokra,FÖLDEKRE,VIZEKRE,DE MÉG MÉDIA BIRODALMAKRA déltengeri utakra tellett!-NEMZETI KONZULTÁLJON A MEGÁLLÍTOTT BRÜSSZELLEL-ÁLLJON BELE a saját jogos off-fosába.
bakegya
@bakegya: bocs,de a fenti véleményt nem ide szántam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.