Megjelent a lőtérfejlesztési program indításáról szóló kormányhatározat. A Honvédelmi Sportközpontok fejlesztésével összefüggő program első két üteme több mint száz lőtér kialakításáról szól.

Negyven lőteret építenek 17 milliárd forintból

(Fotó: Pixabay, cc0)

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozat szerint az első ütemben 40 lőtér beruházására az idei és jövő évi költségvetésben több mint 17 milliárd forintot fordítanak.

A második ütemben 67 lőtér kiviteli tervének előkészítésére szintén a 2017-es és 2018-as költségvetésben 1,2 milliárd forintos forrást biztosítanak.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a tervezett lőterek fejlesztését állami tulajdonú ingatlanokon kell megvalósítani. Ennek érdekében Simicskó István honvédelmi miniszter feladata, hogy megvizsgálja a lehetséges fejlesztési helyszíneket, majd tárgyalásokat kezdeményezzen és együttműködési megállapodásokat kössön az érintett helyi önkormányzatokkal.

A kormány döntése értelmében a beruházások építtetője a Nemzeti Sportközpontok, munkáját szakmai tanácsadóként a Honvédelmi Sportszövetség segíti – derül ki a határozatból.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
csak ennyi??? hát én többre számítottam!!!Pár szaros lőteret felépíteni cigus fecalicus hát ez milyen alternatíva???Geci!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Mehetünk az ólombányába, hogy ki ne fogyjon a skúló.
dr. prédikátor
csak ennyi??? hát én többre számítottam!!!Pár szaros lőteret felépíteni cigus fecalicus hát ez milyen alternatíva???Geci!!!
magyarbakancs
2Negyven lőteret építenek 17 milliárd forintból"
Ez lesz nektek a kivégző helyetek?
volvós
AZ összeg azért kissé túlzás...
Igaz, ha méhszarosmangalicalőrike
építi, akkor még kevés is...
namihami
Kiviteli TERVEK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE (???) 1.7 milliárd (???) forint? Nem is terv, csak előkészítés?
Nem lesz az nagyon kevés? Nehogy úgy járjon szegény fideszes-beszállító, mint az úszó VB-vel. Az lesz a vége, hogy még évekig kell majd folyamatos pótköltségekért kuncsorogni. Egyszerűbb lenne ennek az összegét már azonnal legalább a tízszeresére emelni. De lehet több is.
Eladott Ország
Negyven szép, új lőtérrel lesz gazdagabb ez a stadionoktól csecse ország. Valamiért Orbánnak most ez lett a legújabb becsípődése. Tehát örvendjünk, honfitársaim, mert 17 milliárd (17 000 x 1 000 000) forintot költöttünk erre a nemes célra. Ismételgessük szépen: fejenként (a ma született csecsemőtől a százéves dédiig) nagyjából 2 000 forintot adtunk erre. A hajléktalanok is. És még tegyük hozzá, hogy egyetlen egy ilyen lőtér nem kevesebb, mint 425 millió forintba fog kerülni. Én nem tudom, mi a búbánatos franc kerül ennyibe egy lőtéren, de valamiért az az érzés fogott el, hogy már megint megloptak. Nem kicsit, de legalább nagyon. És leszarom, mennyire demagóg, de változatlanul nincs felfekvés elleni speciális matrac az idősotthonnak abban a részlegében, ahol olyan öregek fekszenek, akik már nem fognak felkelni. Ezért az ápolóknak fél óránként kell fordítani őket, ami nem kis mutatvány. Főleg úgy, hogy két ápolóra negyven ilyen idős ember jut, akiket pelenkázni és etetni is kell. De nekünk lőtér kell, mert onnan lehet kurvasok pénzt kitalicskázni. Remélem a kivitelezés során lepottyan némi megbízás Orbán apucikájának, immáron kettő darab vejének és a szomszédjának is. A rokonságnak nem közvetlenül, mert az úgy kínos, hanem alvállalkozóként, mert azt meg el lehet dugni. Ahogy szokták egyébként. Ja, megnyugtatásul közlöm, hogy ezen a negyven lőtéren kívül már készítik elő a következő 67 lőteret, úgyhogy a seggére verünk további 30-40 milliárdnak is. Ha nem kellett olimpia, nesztek, lesz lőtér.
quadrocopter
Megint gazdát kellett találni a Nagy Lének! A kórházak követelték a lőtereket-nem?
kokopelli
@dr. prédikátor: ...és minden lőtér mellé egy stadiont,meg egy temetőt! Éreznek
"ezek valamit"? Nem is merek rágondolni! :--)
eszegfu
@quadrocopter: Rátapintottál a lényegre... nem "éleszteni" (gyógyitani) akarnak a kórházak, hanem "dögleszteni"... ezért is követelték a lőtereket!:(
hetöndöe
Nem baj,ha éhendöglünk,csak stadion meg lőtér legyen!:-) Meg lámpavas,amire majd felkötik ezeket a retkeket.
Jozefina
Akinek nem sikerül 3 nap alatt feldobni a talpát a korházakban és öreg öthonokban azokból meg céltábla lesz!!! Hurrá!!! orbánia!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.