Bokros Lajos MOMA-elnök finoman szólva sem lát nagy perspektívát a bérunió ötletének, ami most az újabb névtelen óriásplakát-dömping hirdet. A Modern Magyarország Mozgalom nevében hetek óta járom az országot és barátaimmal együtt osztom pártunk szórólapját, amelyik a MoMa 500 napos programját tartalmazza. Megvalósítható, szép program. Rajtunk, demokratikus ellenzéken múlik, lesz-e belőle valami.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Én nem a béruniót támogatnám, inkább csökkentsék az Áfát, mondjuk az unió-Áfára (22 %), és ugyanott lehetünk a megélhetésben, sőt a nem dolgozók is részesülnének abból. A kormány egy törvénytervezettel megoldhatná.
A bérunióhoz uniós termelékenység is kellene.
relatív
Az a baj, hogy a hozzá nem értés következménye a magyar gazdaság-, és struktúra teljes keresztmetszetében olyan változásokat égetett be, melynek egy-egy részletének ' javítása ', - ha ez egyáltalán lehetséges, mert annyira el lett rontva alapjaiban - csak ront rajta.

A gazdaság-, közélet összefüggésébe való kontár beavatkozás miatt ki lehet jelenteni, hogy semmi sem jó, ahogy van.

Tévedés az, ha a mai közéletet a korábbi magyar, vagy a mellettünk lévő államokhoz hasonlítjuk, mert mindegyikből a rossz megoldást célozta meg a regnáló !

Törekvésünk - Magyarországon élőknek - csak egy alapjaiban más struktúra kialakítása lehet az érdemi felemelkedésünk érdekében.
lusta
Jól hangzó duma a bérunió, szeretnénk annyit keresni, mint az unió nyugatibb országaiban. Lássunk neki. Legyen bérunió Magyarországon, és ne legyen úgy, hogy Nyugat-Magyarországon kétszer annyit keresnek, mint Kelet-Magyarországon. Ha itt ezt megcsinálják, lehet tovább lépni.
Klubtag
@relatív:..."Törekvésünk - Magyarországon élőknek - csak egy alapjaiban más struktúra kialakítása lehet az érdemi felemelkedésünk érdekében." ezzel még egyet is lehet érteni, de sajnos a "regnáló" ezt megakadályozza, a hatalomátvételt pedig bármilyen eszközzel meg fogja gátolni. Hangosan mondom, hogy mindenki megértse "BÁRMILYEN ESZKÖZZEL". Akármikor is került a fidesz hatalomba - mindig megkaptuk az ízelítőt a módszereikből, amik valljuk be egyre durvábbak és arcátlanabbak.
relatív
@Klubtag: Igen, egyet értek, de - mint ahogy ők hatalomra kerültek - csak egyszer kell kellően az ország érdekében fellépni, és ...

Az IS látható - a korábbi rendszer elkényelmesedése után -, hogy a kapitalista világ olyan, mint azt sulykolták, de akkor nem hitte el a többség...

Csak a renitens törekvések kellő (!) megfékezésével lehet elkerülni a mai helyzetünk ismétlődését, ha egyáltalán lesz erre alkalmunk...!

Mindenképpen csak (!) a széles népréteg érdekének megfelelő közélet lehet a megoldás, de azt IS láthatjuk, hogy más rendszerek, országok sem mentesek a hátrányos megoldásoktól.

Az alap a mások iránti kellő empátia, és a körülmények adta legjobb (?) érdekérvényesítés kialakítása az elfogadható, élhető - sokaknak - közélet kialakítása a jövőnk érdekében.
Ennek sok tényezője van, de a konkrét meghatározását csak az adott időben fogalmazhatjuk meg, szerintem... IS !
namihami
Lajos, Lajos--""lehetnének becsületesek"", mondod.
Te (bocs a tegezésért) tényleg nem tudod, hogy a vér nem válik vízzé. És ezeknek ez a mentalitás már nem a vérükben van, de maga a vérük. Nem tudnak kibújni a bőrükből. Pláne, hogy nem is akarnak, mert senki és semmi nem is kényszeríti őket. Családi-baráti vonássá vált az évtizedek során. Ilyen volt már a neveltetés is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.