A marosvásárhelyi iskolaügy miatt szerdán berendelték a Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) Románia magyarországi nagykövetét.

 Szjjártóék bekérették a román nagykövetet
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Levente, a tárca parlamenti államtitkára újságíróknak elmondta: a nagykövettel azt közölték, megdöbbenéssel állnak azelőtt, hogy Szijjártó Péter miniszter bukaresti látogatása után egy nappal a román hatóságok egyértelművé tették, hogy a marosvásárhelyi katolikus gimnázium működését felfüggesztik.

Magyarország ezt a katolikus egyház, a magyar kisebbségek, a gyermekek, a családok és a romániai restitúciós folyamat elleni támadásnak értékeli – közölte.

Az államtitkár elmondta: a kormány úgy döntött, határozatlan ideig felfüggeszti Románia különböző nemzetközi szervezetekbe, például az OECD-be való jelentkezésének támogatását.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Valaki árulja el,mi közünk van a román dolgokhoz...ja értem...a magyarul beszélő bocskorosoknál akar a zselés jópontot szerezni..hátha többen szavaznak majd!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@desiro: lehet hogy a biciglijét kereső baromarcú .
Sámannus
Legalább egy nagykövetnek mindig kell tartózkodni a minisztériumban.
Ha nem, megyünk, és fényesítjük valamelyik diktátor csizmáját.
Kookas
@durbincs: hát lennék ha!!!téged kellene vonni .
solidedge
A külföldi nagyköveteket a kormányuk elkezdte felkészíteni arra az esetre, ha Szíjjártó berendelné őket. A cél, hogy nehogy összecsinálják magukat ha Szíjjártó bekéreti őket a nevetéstől.
quadrocopter
@durbincs: A mai szopcsin már túl vagy, töröld meg a szutykos szádat, paraszt.
A primitív vegetációk így járnak, mint te csicska! Majd megszokod!
Nessy
Miután itthon padlóra küldték az oktatást, most a környező országok oktatását kritizáljuk! Remélem legalább egy jó kávét kapnak a nagykövetek a lelki fröccs mellé! Ez már tényleg a vicc kategória.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.