Bár a dolog nyilván kétoldalú, a nyugdíjasoknak meg a pénzre.

Szeptember elejéig az elsőként létrejövő Szomszédok Nonprofit Kft. júniusi megalakulása után múlt héten a Takarékszövetkezetekre, ezen a héten pedig a Coop-hálózatra épülve jött létre újabb országos nyugdíjas-szövetkezet – mondta az InfoRádiónak a nyugdíjas-szövetkezetek létrehozását segítő Diákész elnöke. Fiák István. 

Az iskolák is szeretnék visszakapni a nyugdíjba kényszerített tanáraikat

Az elnök szerint nemcsak a kereskedelemben, hanem a szolgáltatásban és az oktatásban is szükség van rugalmas formában foglalkoztatott nyugdíjas munkavállalókra. Így már folynak az egyeztetések a Klebelsberg Központtal, és állítása szerint a felsőoktatásból is sok megkeresés érkezett, hogyan lehetne visszafoglalkoztatni legalább rugalmas rendszerben azokat a nyugdíjba ment kollégákat, akik kiesnek a jelenlegi oktatási rendszerből, de szükség lenne a munkájukra. 

A Diákész elnöke szerint idén ősszel már akár tízezer nyugdíjas is dolgozhat a szövetkezetekben, egy év múlva pedig akár a 400 ezres is elérheti a tagság száma.

Fotó: illusztráció, Pixabay / Stevepb CC0

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Fütyiszek tudjátok mit mondott a vakzarándok, mikor a kannibálok főzni kezdték, NA AZ NEKTEK!!!
Ezen is csak gazdagodni akar a sok tetű ingyenélő, a nyugger most is eltud helyezkedni ha akar, meg ha bírja még a melót, ehhez a ti tetves bandátok NEM KELL !!!
peterkelemen
Egyelőre még önkéntes alapon miután további milliók menekülnek el az országból kötelező lesz dolgozniuk a zsebdiktátorra és holdudvarára. Szégyen, ami ma Magyarországon zajlik!
1magyar
@Veleda: Képzeld el,hogy Orbán,Gyurcsány v. Lázárt megfosztanak minden vagyonától és a magas beosztása után, diplomával el kellene menni nekik takarítani vagy egy gyártósorra!
Miközben még kicsi a gyerekük.
Ugye milyen megalázó lenne?
Veleda
@1magyar: Szerintem itt nem csak ezzel a 3 emberrel lenne a vagyon elkobzás ténye, hanem az egész korropt rendszerrel, a jelenlegi kormánnyal. De ők már bebetonozták magukat stabilan megállnak a mi lábunkon.
wagabund
csak nehogy úgy járjanak a nyugdíjasok, mint a diákmunkások az ügyvéd által lenyúlt pénzükkel...baszhattyák, pénz az ablakban.
KisGenyo2
Mivel a magyar nyugdíjas úgy tűnik csak a saját kárán, vagy még azon sem tanul, nem kétlem, hogy jópáran megszedik magukat a nyugdíjas-szövetkezetesdivel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.