A 26 éves fiatalember 70 tő vadkendert nevelgetett a házában és az udvari fóliasátorban.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást R. Áron 26 éves törökbálinti lakos ellen. A férfi egy nyírmeggyesi lakóház speciálisan kialakított helyiségeiben, illetve az udvaron felállított sátorban kábítószernek minősülő, a botanikus szakértő előzetes véleménye szerint indiai vadkendert termesztett – számolt be a fogásról a Police.hu.

A rendőrök a házkutatás alatt 70 tő indiai vadkendert, valamint 1365 gramm már leszedett és kiszárított THC hatóanyag tartalmú növényi származékot foglaltak le.

R. Áront a rendőrök az általa kábítószer termesztésére kialakított és felszerelt lakóházban fogták el 2017. szeptember 4-én. Előállítását követően a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
iluminati
Azért arra lennék kíváncsi ha ez a növény itthon is honos lenne mit tennének a hatóságok??? Modjuk mint a parlagfű amely növény igen elterjedt önkormányzatokhoz tartozó területeken...
GeoCravker
@Csizmás Kond: O.K. Akkor tudhatod, hogy ősz felé nyurgul meg, amikor tömegesen virágozni kezd. Akkor hozza a virágzati levélkéit, amin a gyanta összegyűlik (nem mintha a többi levél nem lenne büdös :-) )
Innentől az ősz nálunk rövid, hogy az idiiai magja rendesen beérjen. Általában.
A satva típusok viszont köszönik el vannak.
GeoCravker
@iluminati: A nálunk honos kender is tartalmaz THC-t. A népi gyógyászat elég régóta használta is pl. fájdalomcsillapításra. A terápiás használatának az ötlete ebből a szempontból nem nagy feltalálás.
iluminati
@GeoCravker: Tisztában vagyok vele de ne hangoztasd...mert minden idős embert büntető eljárás alá helyeznek mert nem tudja kiírtani tanyája körül...
GeoCravker
@iluminati: O.K. :-)
AZért a drogprobléma egészen másként működik, mint ahogy azt a hatalom elképzeli. A természetes drogok kezelése pedig ténylegesen hülyén zajlik.
GeoCravker
@iluminati: "Érdemes talán azt is figyelembe venni, hogy számos olyan, manapság tiltólistán szereplő szer, mint a mákhaj, a kenderlevél, és –virágzati gyanta, a kokalevél hatóanyagai, az opiátok, a THC, illetve a kokain, korábban ugyancsak rendelkeztek egyfajta társadalmilag elfogadott használati utasítással. Ugyanúgy, ahogy a varázsgomba (psilocybin) használata is a törzsi varázsló, a sámán kiváltságainak egyike volt, és a „nép” legfeljebb közvetve élvezhette azt. Az is valószínű természetesen, hogy a korábbi korok, korábbi kultúrák sem nélkülözték azokat a tagokat, akik függő viszonyba kerültek ezekkel az elemekkel, de alighanem ezek létszáma nem érte el a társdalom számára veszélyes mértéket, másrészt túlzott szerhasználatnak a használatot szabályozó kulturális játékszabályok is ellene hatottak. Valahogy úgy, ahogy a reggeli stampedlivel kaszálni indulót aligha kezelték a társadalomra nézve veszélyes alkoholistának. Miként a vasárnapi ebéd mellé bort bontó családfő sem kezelődik manapság a családi életet előre megfontoltan feldúló veszélyes elemként. Mert az alkoholfogyasztás sem új keletű vívmány, viszont máig, neveltetésünk mellékhatásaként, érezzük azt a szocializációs különbséget, ami az elfogadható és elfogadhatatlan szint közti mezsgyét kijelöli. "
endresy.blogspot.hu/2012/02/antidrogszigor.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.