Öt közvélemény-kutató eredményeinek összesítése alapján 7 hónappal a választások előtt 47,4 százalékkal vezeti a pártok listáját a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP – jelentette ki a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ez azt jelenti, hogy hasonlóak az erőviszonyok, mint a 2014-es választások előtt, vagyis a Fidesz-KDNP kétharmados győzelme sem kizárt – közölte Nagy Dániel.

Az előző választás óta az változott, hogy a baloldalon új pártok jelentek meg; kérdés, hogy ezek milyen kombinációban indulnak a választáson – tette hozzá.

A műsorban bemutatott táblázat szerint, a Fidesz-KDNP-t a Jobbik követi 19,4 százalékkal, az MSZP 14,26, a DK pedig 5,8 százalék szavazatot szerezne. Az LMP eredménye 4,6, a Momentumé 3 százalék. Egyaránt 1,6 százalékot szerezne az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt (KKP), a Párbeszéd és a Jobbik eredménye pedig 0,6 százalék. Egyharmadnyi-egynegyednyi azok aránya akik nem árulják el pártpreferenciájukat.

A kutató szerint az MSZP és a DK között nagy az átszavazási hajlandóság, a két tábor csak Gyurcsány Ferenc személyén törik meg. Ugyanakkor több kis párt vezetője (LMP, Momentum, KKP) úgy nyilatkozott, hogy senkivel nem fognak össze.

Ez elsősorban Budapesten jelenthet gondot a baloldal számára, hiszen éppen a kis pártok vihetik el a mandátumszerzéshez szükséges néhány százalékot.

Eközben a Jobbik támogatottsága a 2015 elején mért csúcs óta csökkent, majd stagnált, miközben a migránsválság óta a Fidesz-KDNP csak 1-2 százalékot mozgott – mondta Nagy Dániel.

(MTI)

Címlapkép: Youtube

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Nessy: az mind kevés lenne,ha meg tudna egy jelöltben egyezni az ellenzék mindenhol
Pálinkás Pál
@F_Viktor: Tudtam hogy nem fogod kihagyni...de lássuk csak...aki vette a fáradtságot és elment a tétnélküli szavazásra..abból hány százalék ellenezte az arab nigger hordát???Szóval szerinted aki nem ment el az mind arabot akar szomszédjának??? elárulom neked,én sem voltam,mégsem csípem őket...úgyhogy azt hiszem elméleted kicsit gyenge lábakon áll!!!
F_Viktor
@Pálinkás Pál: Tevedsz, a gyulolet bizony a szavazofulkekbe vonzotta az orszag image rombolokat.
Azok nem mentek el szavazni, akiknek tele lett addigra a tokuk a gyuloletkampannyal.
Desischado
Remélem, ennyire már csak nem vagyunk hülyék! Bár ki tudja... Tisztelet a kivételeknek.
Sámannus
A kis pártok az összefosás mantrával folyamatosan demoralizálnak.
Pesten várhatóan a baloldali szavazók ismét otthon maradhatnak Vidéken a demagógia érvényes, vagyis csak akkor van bukta a fityesznek ha az aljasság olyan mértékre süllyed, hogy má a görénynek is büdös lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.