A sikeres magyar válságkezelés mellett további adócsökkenés esélyéről beszélt Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Matolcsy azt mondta, ha eurónk lett volna, akkor nem sikerül a válságkezelés. Magyarország sikeresen kezelte a pénzügyi válságot, ami teljes gazdasági krízis volt, adósság-, társadalmi-, és politikai válság volt 2008 őszén. Baji Balázshoz hasonlította a magyar gazdaságpolitikát, a gátfutó ugyanis soha nem látott eredményt ért el, és szerinte ilyen a magyar válságkezelés is, ami az EU-ban az első helyen szerepel, méltatta saját miniszterségének időszakát Matolcsy. A globális válságjelenségek – ami nyitott gazdaságként nem lehet csodálkozni – mellett magyar specifikus problémák is voltak. Különösen gyenge volt a fiskális pozíció, a folyó fizetési mérleg és az államháztartás egyenlege egyszerre mutatott hiányt.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Miniszternek is hülye volt, bankelnöknek is alkalmatlan. Szerintem maradnia kellene a csajok meghódításánál, mert ahogy látom, abban mostanában sikeresebb.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Miniszternek is hülye volt, bankelnöknek is alkalmatlan. Szerintem maradnia kellene a csajok meghódításánál, mert ahogy látom, abban mostanában sikeresebb.
nyanya001
@justhpeter: Na hallod, azokkal szép szemekkel :D
quadrocopter
Ó, hát nem csak a szeme kancsal, hanem az agya is! Az "alapítvány" nevű pénzmosoda és kifizetőhelyek koronázatlan - és még büntetlen - királya!
nyanya001
Az aranytartaléktól is megmentette az országot ez a címeres gazember !
nyanya001
@justhpeter: Kezdettől fogva :)
Újabb fejlemény a Napi.hu által először feltárt aranyhamisítási ügyben. Milliárdos csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - derül ki a testület által kiadott közleményből.
F_Viktor
A szepszemunek uzenem, hogy Szlovenia, Szlovakia es a csehek is hasonlo cipoben jartak, kezelni tudtak a valsagot, nem tekintik magukat Europa number one-jainak, s ma mar megis jobban teljesit gazdasaguk, mint orbane.
Ennek vonzatakent az ott elok eletszinvonalat is csak irigyelheto.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.