Matolcsy György tartott előadást az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen, szerinte az eurózóna hagyományos eszközökre alapozott válságkezelése kudarcot vallott, a magyar modell viszont sikeres volt.

Az eurózóna hagyományos eszközökre alapozó válságkezelése kudarcot vallott az újszerű megközelítésekre és célzott válaszokra épülő magyar modell tükrében, elsősorban az eurózóna, illetve az unió gazdaságpolitikai és politikai felfogása miatt – jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke csütörtökön, az 55. Közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.

Matolcsy szerint a forint alapú magyar válságmenedzselés sikeres volt

Fotó: MTI/Komka Péter

Matolcsy György a háromnapos esemény nyitónapján tartott előadásában hangsúlyozta: fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk azzal, hogy a 2010 óta tartó, forintra épülő magyar válságmenedzselés sikeres volt.

A jegybankelnök szerint míg az unió hazánkhoz hasonlóan mély és átfogó válságjelenségekkel küzdő déli tagállamai megszorító intézkedéseket hoztak, Magyarország pont az ellenkezőjét tette. Mindez az érintett tagállamokban gazdasági visszaesést és romló egyensúlyi mutatókat eredményezett, míg Magyarországon költségvetési fordulat állt be, a mérlegek egyensúlyi irányba mozdultak el és a gazdaság fenntartható pályára állt – húzta alá a jegybank elnöke.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Komka Péter)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,brancsát,, kiválóan menedzselte az biztos, DE EZÉRT LÓGNI FOGSZ TETŰ !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A ,,brancsát,, kiválóan menedzselte az biztos, DE EZÉRT LÓGNI FOGSZ TETŰ !!!
kokopelli
@namihami: mer van nekije piros pontya a schegge fölött...ugyi?
nyanya001
www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_fejlemeny_a_magyar_gigabotranyban_sajat_kemencejeben_olvasztott_aranytomboket.646919.html
Újabb fejlemény a Napi.hu által először feltárt aranyhamisítási ügyben. Milliárdos csalás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség - derül ki a testület által kiadott közleményből.
nezelodo
Az euró alapú azeri menedzselés pedig még sikeresebb volt eddig, csak most kezdik néhányan vakargatni a kalapjuk alatt a viszkető laposbogarat.
Jozefina
@nyanya001: remek!!! Kíváncsi leszek mi lesz a vége???
Itsuka Nakimaga
"az eurózóna hagyományos eszközökre alapozott válságkezelése kudarcot vallott, a magyar modell viszont sikeres volt."
Nos igen...ennek köszönhető, hogy már az egész világ vagy három éve kimászott a válságból, Magyarország viszont máig sem érte el a 2008-as szintet.
Viszont a devizahitelek "válságkezelésén" az MNB és Matolcsy szépen keresett. Ha úgy vesszük - siker ez is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.