Ukrajna hátba szúrta Magyarországot oktatási törvényének módosításával, amely súlyosan sérti a magyar kisebbség jogait - mondta Szijjártó Péter külügy-, és külgazdasági miniszter csütörtökön az MTI-nek telefonon Tallinnból, ahol az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozóján vesz részt. A csütörtökön kezdődött kétnapos tanácskozásnak az EU soros elnöke, Észtország ad otthont. A tagállamok külügyminiszterein kívül jelen vannak a keleti partnerség keretében az EU-val együttműködő országok, köztük Ukrajna diplomáciai képviselői is. "Szégyennek tartjuk, hogy a módosítás súlyosan sérti a magyar kisebbség jogait, szégyen, hogy egy, az EU-val egyre szorosabb kapcsolatokra törekvő ország ilyen, az európai értékekkel homlokegyenest ellentétes törvényt hozott. Elfogadhatatlan, hogy Ukrajnában elvették a jogot a magyaroktól, hogy anyanyelvükön tanulhassanak a középiskolákban és az egyetemeken, csupán az óvodákban és az általános iskolákban hagyták meg ennek...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nekik is üzenjünk hadat! Plusz egy jó pont Putyinnál!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Nem kellene a szomszédos ország életébe beleugatni, függetlenül, hogy élnek ott is magukat (jó nyugdíjért) ,,magyarnak" valló emberek.
namihami
Sebaj, majd ott is létesítünk egy egyetemet.
Természetesen minden költségével egyetemben--az adófizetők legnagyobb örömére.
F_Viktor
1) Nevetseges ennek a bohoc szajabol olyat hallani, hogy europai ertekek!
2) Ahogyan @bencemacska: is irja, Hollandia, Romania utan az ukranoknak is illo lenne hadat uzenni, nem a pofikajat jartatnia.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Nem az unió ment át Ukrajnába narancssárga sállal, hanem a Geci cimborád!
nezelodo
A nagykövetüket berendelni, a mienket hazarendelni, hadat üzenni, és pitizni Putinkának, hogy dádázza meg őket, hiszen ő is a nemzetiségeik nagy barátja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.