Egy szigethalmi cég vette meg a MÁV 7,6 milliárdos pótdíjazási kintlevőségét, méghozzá töredék áron, 225 millióért. Ha a Delta Faktor Pénzügyi Zrt. kopogtat, lehet tudni, miért jöttek. A több milliárd forint összeg a mintegy 435 ezer pótdíjazási ügyből keletkezett – ennyit nem fizettek be a cégnek az elmúlt években. 

A pótdíjak 2007-12 közt keletkeztek a Zoom.hu cikke szerint, a 435 ezer ügy mind magánszeméllyel szembeni egyedi ügy, az összegben a pótdíjazáson felül a meg nem fizetett menetdíj, valamint a posta és egyéb költségek is benne vannak.

Tartozik a MÁV-nak, mert megbüntették? Van egy rossz hírünk

Fotó: pixabay.com CCO

A lap számításai szerint átlagosan minden bliccelő utastól 17 572 forintot hajtott volna be a MÁV, ám az eladással gyakorlatilag elállt a követelés megszerzésétől.

"Rossz hír a volt bliccelőknek, hogy a behajtó cég megpróbálkozik majd a tartozás behajtásával, a jó hír, hogy alkura van mozgástér, hiszen a Delta Faktor mindössze 3,1 százalékos árfolyamon jutott a követelésekhez" – olvasható a cikkben, amely szerint a Delta Faktor Pénzügyi Zrt. mögött egy másik cégen keresztül egy szerbiai (magyar nevű) magánszemély áll.

A társaságban az ismertebb név az egyik igazgatósági tag, Simsa Péter, aki az Egészségügyi Önkormányzat alelnöke volt. 

A céget 2010-ben alapították, jelenleg Budapestre és Szigethalomra van bejegyezve, az elmúlt öt évben hullámzó volt a bevétele, 98 millió és 773 millió forint közt mozgott.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.