Újabb részletek derültek ki az egyre szövevényesebb halálos tragédiáról: a balesetet okozó sofőrnek semmilyen magyar papírja és engedélye nem volt, sőt az sem állapítható meg, mi a tartózkodási helye.

Nem tudni hol lakik, nem is magyar, és hihetetlen szabálytalanságok sorozatát követte el az a kisteherautós férfi, aki szerdán reggel a BAH csomóponti felüljárón vélhetőleg elaludt a volánnál – tudta meg a Blikk. Ütközött egy másik autóval, a balesetben tíz ember megsérült, a vétlen sofőr meghalt

 "A moldovai állampolgárságú férfi a megalapozott gyanú szerint két nappal ezelőtt a XI. kerületben kistehergépkocsival közlekedési balesetet okozott, amelyben összesen tíz személy sérült meg, közülük egy ember a helyszínen életét vesztette" – írja az ügyészség friss közleménye.

BAH-csomóponti tragédia: elaludt a volánnál a külföldi sofőr, aki hivatalosan nem is volt az országban

A sofőr szerdán hajnali 5 órakor a Budaörsi úti felüljárón valami oknál fogva áttért a menetirány szerint bal oldali – azaz szemközti – forgalmi sávba, majd összeütközött a vele szemből érkező, szabályosan (azaz a menetirány szerinti jobb oldali sávban) közlekedő kocsival. Az ütközés súlyosságát mutatja, hogy a kisteherautó az oldalára borult, tízen – köztük a gyanúsított – is megsérültek, a vétlen szembejövő kocsi sofőrje pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még a helyszínen meghalt.

A 24.hu csütörtöki információi szerint a balesetet az okozhatta, hogy a férfi nemcsak az engedélyezett sebességnél gyorsabban hajtott, de el is aludt a volánnál.

Az ember, aki itt sem volt

Mint a nyomozás kiderítette, a moldovai állampolgárságú gyanúsított Magyarország területén sem lakó-, sem tartózkodási hellyel nem rendelkezik, és egyáltalán semmilyen kötelék nem kapcsolja Magyarországhoz. Mivel a valódi, illetve tényleges tartózkodási helyét sem tudták megállapítani, esélyes, hogy szabadlábon hagyása esetén a nyomozó hatóság elől elrejtőzne, vagy az országot elhagyná, így az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt az előzetes letartóztatását indítványozza, melyről ma dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Fotó és címlapkép: MTI / Mihádák Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@Cicamama55: Lehet az Dragam letelepedesi kotvenyes, aki eppen csempeszte keresztul az orszagon a menekulteket. Ezert volt a buszaban 10 ember. Nem fogok eppen ezert csodalkozni, hogyha a birosag elengedi szabadlabon vedekezni.
Ugye, hogy a magomed csecsenrol se hallottal egy szot se, hiszen csak 4 eve el itt papirok nelkul, feketen... A roszkei hataron meg tokig gepfegyverben sasoljak a Szerbiabol jovo par lezengo es eltevedt menekultet...:o(((
Jozefina
Keleti nyitás!!! orbán és szijjártó meghírdette! Ezek szerint keletről lehet jönni! Romániába átjön, onnét már szabad az út, de az is lehet (majd kiderül) hogy Romániában élt.
Fradigege
@Cicamama55: A képet elnézve az M1-M7-es felől jött és gondolom az Erzsébet-hídon akart átmenni. Tehát nyugat felől érkezett és keletnek tartott, feltételezem Moldávia fele. Gondolom anno nem a magyar határon jött be az EU telüretéle, de rajtunk keresztül akart-gondolom-hazafele menni. Sima átutazóban volt. Nálunk alszanak el a románokkal együtt a volánnál. Biztos vendégmunkás, csak hazautazóban volt.
karma1
Keressek csak a nevet a letelepedesi listasok kozott,... Lehet, hogy o mar jovore keri vissza a 300 ezer eurojat + kamat+ hozamot?
Mert a magyarok csak halaval tartoznak neki, hogy ennyi penzt kolcsonzott az orszagnak, es a rogantonyoeknak is gyarapodott a szamlaja...
Mondom, kivancsi leszek, hogy halalos baleset okozasaert elozetesben tartjak-e, vagy szabadon engedik (ha letelepedesi kotvenyes)
wagabund
@Cicamama55: 10.48.

Bingó! ez a nap kérdése!
Aki Én
,,a balesetet okozó sofőrnek semmilyen magyar papírja és engedélye nem volt, sőt az sem állapítható meg, mi a tartózkodási helye."
Lehet, hogy én nem értek valamit, de akkor segítsetek.
Milyen magyar papír, engedély, tartózkodási hely szükséges ahhoz, hogy egy külföldi állampolgár átutazzon az országon?
Sámannus
" Mivel a valódi, illetve tényleges tartózkodási helyét sem tudták megállapítani"
Ahogyan olvasom szerintem mind a kettő ismert addig még fogva tartják.
Má hogy a lakhelyéről, és az ideiglenes lakhelyéről van-e információ azt a papírokból kell megállapítani. próbáljanak meg egy írástudó személyt igénybe venni, mert a járőr kíséretében szolgáló négylábúval ezt nehéz megállapítani.
papa.49
Itt látható a ,,pintérség,, igazi ,,HOZZÁÉRTÉSE,, EZ TÉNYLEG RÖHEJ !!!
karma1
@Aki Én: 13.19: Ha Te kulfoldi vagy - mondjuk Szasa Kijevbol - akkor szepen elmesz az ottani autoklubba, mielott Magyarorszagra jonnel 2 het szabira, akkor kivaltod a nemzetkozi jogositvanyt. amiben magyar nyelven is benne van az osszes adatod, bele van ragasztva a fenykeped, es ez a nemzetkozi jogositvany az eredeti ukran jogsijaval egyutt ervenyes.
De ugyanez mukodik, hogyha en megyek haza, nekem is ki kell valtanom egy ilyen nemzetkozi jogsit, arckepest, mert csak ez a ketto egyutt ervenyes, ha rendor keri Magyarorszagon. Mert ha balesetet okoznek otthon (vagy en lennek a szenvedo fel) akkor semmilyen biztositom nem fizetne itthon (Sem az autoklubos az autora, sem a baleseti, ha en serulok meg).
Unios orszagokra ugyanez nem vonatkozik, egy magyar jogsijat elfogadjak Angliaban is, mert annakidejen a KRESZ eloirasokat minden orszagra egysegesitettek.
Kijev - es Moldavia - sem resze az Unionak, a rendor ilyen "magyar" papirt kert volna a hapsitol.
karma1
@Cicamama55: 10.48-ra: szerintem letelepedesi kotvennyel, csak a papirja nem volt nala...:) Wagabund ugyis betajolta, hogy nyugati iranybol jott, a keleti hatar fele tartva...Csak ott mi az anyjaval fog hatart lepni?
quadrocopter
F@sza! Idiótáék bezzeg a menekültektől még otthoni villanyszámla igazoló szelvényét is elkérik, amikor ez a veréb csak úgy berepült az országba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.