Mármint amelyek ügyesen pályáznak a keretre. Kár, hogy focicsapatuk nincs.

Ultrahangkészülékek beszerzésére egymilliárd forintos keretet nyit a kormány, melyre közfinanszírozott egészségügyi intézmények pályázhatnak – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy a pályázatra közfinanszírozott fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézmények jelentkezhetnek. Több szakmacsoportra is nyújthatnak be pályázatot, de egy szolgáltató legfeljebb öt gépre pályázhat.

Egymilliárdért kapnak ultrahangkészülékeket a kórházak

A nyertesek minimum 10 millió, maximum 50 millió forintot nyerhetnek el, ily módon a keretösszegből várhatóan 20-100 intézmény tud részesülni.

A jelentkezés szeptember 11-től október 10-ig tart, és érdemes az elsők közt lenni, mert beérkezés sorrendjében bírálják el a dokumentumokat.

Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a 2014-2020-as uniós ciklusban a betegellátás fejlesztésére helyeződik a hangsúly, és 2017 első félévében már 91 milliárd forintos fejlesztés indult meg – számolt be az MTI tudósítósáról a Napi.hu.

Fotó és clk: Pixabay / falco CC0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.