A hétvégi nagybevásárlást most semmiképp se hagyja péntek délutánra.

Pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. dolgozói – tudta meg az Index Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnökétől.

Pénteken és szombaton sztrájkolnak a Tescósok

A munkavállalói érdekképviselet vezetője a tiltakozást széles körben támogatták a dolgozók, a felhíváshoz már több tucat áruház csatlakozott. Jelezte azt is, hogy ettől még továbbra is nyitottak a megegyezésre a munkaadóval és folytatni kívánják a tárgyalásokat.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának elnöke pontosított: nem munkalassító sztrájkról lesz szó, hanem ténylegesen beszüntetik a munkát, így elképzelhető, hogy az áruházak is be kell zárjanak a sztrájk idejére.

Fotó és clk: Matt Cardy / Getty Images

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
fél egy magasságában szédültem be egy tesóba...nem tudtam akkor hogy mi, de valami olyan furcsa volt...itt-ott üres polc..most kiderült mit éreztem..16 órától sztrájk.
idppp
Rohadjanak meg a szakszervezetek! Avval, hogy az utolsó pillanatban árulták el a sztrájk idejét rengeteg embernek keserítették meg az életét! Akik péntekre vagy szombatra adták le online rendelésüket most hoppon maradtak, mert már már máshol nem tudnak hétvégére időpontot foglalni! Sokan vagyunk, akik nem azért választjuk a házhozszállítást, mert úri kedvünk így adja, hanem idősek vagyunk, betegek, mozgássérültek, nincs autónk, és óriási segítséget jelent az online rendelés lehetősége! A szakszervezetek ezeket az idős vásárlókat szívatták meg avval, hogy nem közölték időben a sztrájk időpontját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.