A Tesco áruházaknak 10 százaléka zárt be a pénteken délután 16 órakor kezdődött sztrájk miatt, a bezárt boltokkal együtt az áruházak 25 százalékában tapasztalható valamilyen fennakadás – közölte az áruházlánc pénteken az MTI-vel.

Minden negyedik Tescóban fennakadást okozott a sztrájk
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A tájékoztatás szerint bezárt a bicskei, a kazincbarcikai, az ózdi, a paksi, a hatvani, a tapolcai és a miskolci hipermarket, Budapesten négy, Győrben kilenc, Debrecenben egy kisboltot csuktak be a munkabeszüntetés miatt.

A Tesco cáfolta a budapesti Fogarasi úti Tesco bezárásáról megjelent híreket. A Fogarasi úti áruház több mint egy tucat kasszával szolgálja ki a vásárlókat – írják közleményükben.

A Tesco a közleményben visszautasítja, hogy az egyik áruházában a vezető nem engedi sztrájkolni a dolgozókat, a munkaadó tiszteletben tartja a szakszervezetek jogát.

Ugyancsak cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy a Tesco magyarországi boltjainak bezárását tervezné.

Magyarországon a Tesco a legnagyobb kiskereskedelmi cég. A Trade magazin felmérése szerint tavalyi teljesítménye alapján a Tesco Global Áruházak Zrt. áll az FMCG (fast-moving consumer goods), a gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacának toplistája élén, közel 790 milliárd forintos becsült bruttó forgalommal.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyszeru! orban szamolhat ujabb kb. 30 ezer munkanelkulivel, a TESCO altal befizetett adok es jarulekok befizetesevel, es persze a rossz megitelessel a befektetok kozott, szep kis elriaszto pelda lesz Magyarorszag.
Az alacsony munkaberekert kizarolag a mindenkori kormany felelos, aki raadasul az olcso munkaberrel csabitja a multikat Magyarorszagra.
orbanek lerohasztjak a bolthalozatot, belehajszoljak oket egy olyan helyzetbe, hogy bezarjak a ma.o.-i uzlethalozatukat, de mivel a meglevo epuleteiket, infrastrukturajukat nem tudjak magukkal vinni az anyaorszagba, igy abba szepen betelepszik majd a CBA.
Csakhogy a CBA-nak tul nagy ez a falat, keptelen lesz fenntartani az epuleteket, (kozel nincs annyi mennyisegu arujuk, mint a TESCO-nak van), es hiaba szerzik majd meg a csokosok meg a baldauf birodalom ezeket az ingatlanokat szarer-hugyer - a magyar vasarloknak nem fognak tudni olyan jo aron olyan gazdag valasztekot nyujtani, mint a TESCO. Mivel az ingatlanok fenntartasa, orzese, villany- es futesszamlaja horribilis lesz, a munkavallalokon fogjak megsporolni az uzemeltetesi koltsegeket, ami ugyanolyan feszultseget hoz majd, mint ami most van.
Lehet fikazni a multikat , de a letezesuk szuksegesseget ennyi lakosra kivetitve kifejezetten hulyesegre vall.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@karma1: én a nyugaton az európaira gondoltam,mert nálunk nincsenek Tesco-k!
Igaz,hogy vannak hasonló nagyságú német óriás üzletek,de én nem szeretem őket!
A szaküzletek jobbak! Joccakát,és írtam valamit! :--)
Kookas
@szaboria1: különösen a nemzeti boltok.
ágimami
@sokanvagyunk: Mivel du. 4-től volt tegnap a sztrájk, elhiszem, hogy délelőtt nem volt fennakadás.
Nálunk kb. du. 5-től volt "bedugulás" egész 10-ig, rengetegen otthagyták a telepakolt kocsikat, mert nem akartak órákat várni hogy kifizethessék, amit meg is értek!!
Én szerencsére nem voltam, csak reggel 7-kor, de már hetek óta nagyon kevés pénztár működik és reggel is sokat kell várni, főleg 7 végén a pénztáraknál.
Azért kiváncsi leszek, mi lesz ennek a vége?
emerencia
@karma1: "a munkavallalokon fogjak megsporolni az uzemeltetesi koltsegeket "
Sajna ez majdhogynem törvényszerű hazánkban.
Szegény Tescósok jó nagy kelepcébe kerültek. Kormányzati támogatással sztrájkolnak erősen gyaníthatóan azzal a céllal, hogy a szétzüllesztett cég majd magyar tulajdonba kerüljön. (Esélyes még Mészáros vagy Csányi tulajként.) Attól kezdve amint ez megtörténik vége a tiltakozásnak, kuss van! Jönnek a szürke magyar hétköznapok és a "véletlen" félreértések. Nő majd a bevétel, a sajtóban megy ezerrel a sikerpropaganda, a dolgozók jövedelme pedig szépen lecsökken a többi magyar tulajdonú lánc színvonalára. Az illetékesek pedig rutinosan megmagyarázzák, hogy mindez azért történik mert a bevételnövekedés nem jelenti azt Magyarhonban, hogy jelentősen nő a nyereség és ezzel arányosan a fizetés. Megeshet, hogy dolgozók ezrei fogják év végén várni a prémiumot a számlájukon, aztán... legfeljebb megkapják kb. a felét. Seccperc alatt ki fog derülni, hogy a prémiumrendszer működését is "félreértették" pedig szorgalmas vezetőik előzőleg lyukat beszéltek róla a hasukba. Szembesülniük kell azzal is, hogy nem fog nőni érdemben a kollégák létszáma, a túlórákat pedig az eddigi gyakorlattal ellentétben a munkáltató által kijelölt időpontban lecsúsztathatják. Dupla öröm. A csúszó munkatárs helyett is kell dolgozni, a fizetési jegyzéken pedig nincs már túlórapénz. Tudomásul kell venniük azt is, hogy ha beadja a kulcsot valamely munkaeszközük nincs pénz másikra, drága, legfeljebb csak további jövedelemcsökkenés árán pótolható... Oldják meg a dolgozók a problémájukat ahogy tudják még akár a testi épségüket is veszélyeztetve, de a munka gyorsan, tempósan legyen elvégezve!
szaboria1
@Kookas: Így igaz a Coop és CBA reggel 5,30-tól este 8-ig vannak nyitva.
Kookas
@szaboria1: és van olyan érzésem hogy ők kevesebbet keresnek s ha igaz akkor meg is érdemlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.