Provokatív volt a Lidl lépése, amikor kiretusálta a keresztet egy termékéről – mondta Bese Gergő iskolalelkész, a 777 nevű keresztény blog egyik szerkesztője szombaton az MTI-nek.

 Beszólt a magyar lelkész a kereszteket eltüntető Lidl-nek
Fotó: Wikipédia

A lelkész azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy mécsesekkel tiltakoztak több magyarországi Lidl áruház előtt, amiért a bolthálózat Csehországban eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a "görög hetet" hirdető szórólapjain.

Mint elmondta, ki kell állni a képek meghamisítása és az európai keresztény kultúra háttérbe szorítása ellen.

A kérdés az – fűzte hozzá –, hogy a társadalom milyen választ ad a keresztény kultúra "felhígítására" tett kísérletre.

Ugyanakkor a kereszt eltűntetésével Santorini egyik jól ismert tájképét is meghamisították, amire nem adhat magyarázatot a vallási és politikai semlegesség, amire a bolthálózat is hivatkozott.

A Lidl később elnézést kért és hangsúlyozta, hogy a jövőbeli reklám- és marketingkampányaiban figyelembe veszi az "aktuális tapasztalatokat".

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
"képek meghamisítása"... Mi van??? :) Mint hosszú éveken át grafikusként dolgozó személy mondom, hogy ezt nem tudom értelmezni..:)

Amúgy azzal, ha egy bolt vallás semleges akar lenni az bűn...? Tényleg ennyi hülye barmot, akik még azt sem fogják fel, hogy ez neki is kedvez... Persze, ha valami más vallás szimbólumai lennének ott, akkor meg az lenne a baj, ha meg azt vennék le, akkor meg tapsikolna hozzá...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Munkahely-védelem a lelkészke részéről! Ki a f@szt érdekel, hogy van-e kereszt a papsajton, vagy sincs, a minősége legyen elfogadható!
Nessy
@quadrocopter: Kinek a sajton "nem levő kereszt", kinek a sörösüvegen "levő vörös csillag" a probléma! 1:1.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Hogy keverheted össze egy állam, egy vallás, és egy terrorszervezet jelképeit?

Simán láthatsz török félholdat török termékeken, hiszen a magyar címer is szerepelhet magyar termékeken... stb.
Keresztet és egyéb elfogadott vallási jelképet is láthatsz. Emiatt semmibe se kell beleradírozni.
Túl van lihegve ez a téma is, nem a jelképektől hülyülnek meg az emberek, hanem a hülyék fogják a jelképekre. Meg a vallásra. Ok és bűnbak mindig akad.
A bűnös viszont a bűncselekményt elkövető, és az ilyen csoportok jelképei egyértelmű, hogy tiltottak. Ez nem vitatéma.
JAJMÁR
Miért ne mondhatná el bárki a véleményét? Attól, hogy valaki pap, még - vagy pláne - lehet véleménye a kereszténység jelképéről és teljes joggal el is mondhatja. Egyelőre még!

Könnyen sodródik az ember szélre a mai felfordult világban...
iluminati
@quadrocopter: Szerintem ha nem lenne vallás háborúk sem lennének...Szüleim vallásosnak neveltek, sokat jártam temlomba de már nem arról szól a vallás amint akkor...gyomrom forog mikor a misén azt papolják kire szavazzak...vagy épp a nagy ember lelkiüdvéért mondanak misét...és kötelező a hittan...had dönsem el én miben hiszek... komolyan a keresztény vallás is kezd hasonlítani az iszlám hitre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél