Elszabadultak az indulatok a feszült helyzetben, több diák is akadt, aki nem bírta cérnával.

Sírva fakadtak a diákmunkások a Tescóban
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Szombaton 10-től 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-dolgozók. Az üzletlánc a kiesett munkaerőt diákokkal próbálja befoldozni.

A HVG azt írja, egyes sajtóinformációk szerint megfélemlítés zajlik az áruházakban, és hatalmas nyomás alatt dolgoznak a diákmunkások. Szárnyra kapott egy olyan hír, miszerint 

Egerben az áruházvezető munkára kényszerítette a diákokat, akik emiatt sírva dolgoznak.

A Tesco sajtóosztálya viszont azt közölte, hogy nem az áruház vezetője, hanem a sztrájkoló munkatársak helyezték őket nyomás alá.

Hevesi Nóra, az áruház kommunikációs vezetője azt mondta, elfogadhatatlannak tartják a fenyegető és bántalmazó viselkedést, és határozottan felszólított mindenkit a kölcsönös tiszteletre.

A kommunikációs vezető a szakszervezeti vezetőknek is üzent, arra kérte őket, hogy felelős viselkedéssel tartsák kordában az indulatokat, intsék mérsékletre a sztrájkoló kollégákat, és tudatosítsák bennük, hogy ahogy a vállalat és annak vezetői nem helyezik őket nyomás alá, nem fenyegetik és nem akadályozzák őket a sztrájkban való részvételben.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Türelem! Jönnek a Nyugdíjas Szövetkezetek, és minden megoldódik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@karma1: Én nem kényszerítettem senkire semmit.
Viszont a véleményem fenntartom: az a nép, amelynek ifjai nem akarnak világmegváltók lenni, annak annyi.
karma1
@elnyomott: Fene tudja. Nem biztos, hogy a parttagok es az allandoan politikailag megnyilvanulok valtjak majd meg a vilagot, Magyarorszagot.
Szerintem az is sokat tesz a tarsadalonmert, aki rendesen dolgozik, es akkor megy utcara , amikor egy jo ugyert kell kiallni. Ehhez viszont nem kell semmilyen part tagjanak lenni. Az, hogy minden valasztaskor valamelyik part mellett kell voksolni, ez is megoldhato, hiszen ismerem a part programjat, amelyik erdekel.
Azokat vetem meg, akinek 2014-ben az egy programot jelentett, hogy "Folytatjuk" Mert ez volt a fidesz ossz megnyilvanulasa program ugyben...
Termeszetesen a Te velemenyed a Tied, az enyem pedig az enyem.
human
@elnyomott: A szolidaritás és a kiállás nem csak a fiatalokból hiányzik, hanem a szüleikből is. Márpedig kitől tanulnák ezt, ha nem tőlük? A szocializmus gyermeki ahhoz szoktak, hogy az állam elintéz mindent és nem szabad ugrálni. Azokban az országokban ahol kiharcolták a demokráciát és nem csak egy lezsírozott rendszerváltozás volt ott erős az emberekben a szolidaritás és a kiállás saját érdekeikért.
sokanvagyunk
@human: Így igaz, de a Tesco nem a szocializmus gyermeke, ezért aztán tudniuk kellene a kapitalizmus szülöttjét, a sztrájkot jól kezelni.
emerencia
@human: Az utolsó 15 évben volt már felnőttként tapasztalatom és azt láttam, hogy már nem intézett el mindenkinek mindent az állam a pártállamban. Nagyon sokan önállóan dolgoztak a boldogulásukért. A környezetemben volt az embereknek stabil de nem túl jól fizetett állása, mégis mindenki még ezen felül is hajtott a boldogabb létért mert ezt a jelentős többségnek nem teremtette meg az állam de nem is akadályozta számottevően az átlagemberek esetén.

Utólag derült ki, hogy egész jól megtanították nekünk a kapitalizmus természetét az általános iskolában és a gimiben, felnőttként pedig a középfokú foxi-maxin. A rendszerváltás után sokunknak az lett a meglepi, hogy a bőrünkön tapasztaljuk évtizedeken át mindazt amiről még a nyolcvanas években felnőtt dolgozóként úgy gondoltuk, hogy majdan a rendszerváltás utáni szabad világban, pláne a fejlett huszonegyedik századi EU-ban már elképzelhetetlen. Pl., hogy az ifjúságnak néhány kivételtől eltekintve halvány lila gőze sincs manapság arról, hogy mit jelent a hétköznapokban a szolidaritás és mire számíthatnak kívülről jött sztrájktörőként. Nagyon sajnálatos, hogy mindezt a gyakorlatban kellett megtapasztalniuk. Nemcsak egyedül az ő hibájuk, hogy szorult helyzetükben a síráson kívül semmi más nem jutott eszükbe.
elnyomott
@human: - az ország jövőjéről mondtál ítéletet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.