Az Amerikában megjelenő lap szerkesztői állásfoglalásban ír hazánkról. Nem éppen a kormány imázsépítési szellemében, inkább kritikusan, reálisan. Rögtön a címben azt írják, hogy az Orbán vezette Magyarország súlyosbítja a menekültválságot.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Mondják ezt azok, akik most építenek új falat a mexikói határra! :))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Mondják ezt azok, akik most építenek új falat a mexikói határra! :))))
Peller Anikó
És ki nem szarja le mennyire súlyos az afrikai meg az arábiai sivatagbó menekülők (ki)váltsága?

Minket a saját hazánkban az iszlamistapisták által okozott tömegbetaposós, robbantós, szitáválövős válság érdekel. Meg az utcai gyerekverős, kislánybaszós, ingyenélős válság.

Meg egy esetleges kormányválság.
magyarbakancs
Ez a sok külföldi meg jegyzés, cikk annyit ér mind dobostortában az ütem érzék.
Semmit.
Csak szófosás.
Fog változni a politika, még muníciót adnak ezeknek a Fidesz idiótáknak, hogy mindenki minket támad.
sokanvagyunk
A menekültválság okáról valahogy nemigen ír a Times cikkírója - mármint a sok ezer demokratikus bombánkról-rakétánkról, dicső haditetteinkről, a "fejlett" országok által jól kiképzett és most éppen ellenünk harcoló zsoldosokról, az általunk élhetetlen háborús övezetekké tett országokról, befolyásunkat kiterjesztő gazdasági-politikai okokról - no meg a mexikói kerítésről, ami mellett lassan a kínai nagy fal is elbújhat.
quadrocopter
@lópicigáspár: Aha! A mexikó fal az illegálisok ellen van!
lópicigáspár
@quadrocopter: Nézz szét Ásotthalom környékén!
Sámannus
@lópicigáspár: Aha, azt a falat magyarok is kerülgetik nagyokos.
lópicigáspár
@Sámannus: Jelző nélkül nem megy! Vagy azt akarod, hogy megszólítsalak!?
bence
Nem Magyarország teszi , hanem az ország miniszterelnöke és rabló bandája ! Az már más kérdés , hogy az ország népe miért tűri mindezt !
Sámannus
balfékségét.@lópicigáspár:
A mi kerítésünk csak azé van, hogy foggyon a letelepedési kötvény, mert ugyi akár milyen magas a kerítés egy rakás pénzzel bárki átviheti.
Na már, most fizetünk egy kerítést, és egy rakás korrupt ingyenélőt, aki lefölözi a jövevények hozamát. Nettó baromság, ha rendesen emberségesen kezelnénk őket, az unió kompenzálná a költségeket. Ha te nem egy léhűtő vagy akkor te is fizeted ennek minden következményét.
lópicigáspár
@quadrocopter: Sajnálatos módon a kisfiam oda tették "vigyázni a kerítésre" Átjáróháznak nézik az országot. Nálam jobban nem sokan utálják ezt a jelenlegi vezetést, de abban van igaza őelmeháborodottságának, hogy ezt így nem lehet. Fogja a papírját, amilyenje van és célozza meg a hivatalos határátkelőt! Ha pedig úgy gondolja a kedves utazó, hogy neki mindent szabad és jön ahol akar, akkor vállalja a következményeket. Ha rajtam múlna, már nem jönnének!
@Sámannus: Második sértő megszólítás... csak szólok, ne sértődj meg, ha megszólítalak!
quadrocopter
@lópicigáspár: Ez másról szól, mint amit ma, 21:55 - kor írtál!

"Mondják ezt azok, akik most építenek új falat a mexikói határra! :))))
szeptember 10., 09:03"
Sámannus
@lópicigáspár: Mind a két dologban csak kiegészítést tettem, mert például sok magyar megyen az USA-ba,engedély nélkül is. Pont úgy mint a migránsok. Akkor is kiátkozottak vagyunk, ha szövetségesnek tekintenek bennünket.
A másikban csak feltételhez kötve érvényesül az állítás, esetleg félreértetted.
lópicigáspár
@Sámannus: Bratyóm 30 éve él kinn, most írta először, hogy szégyelli a nemzetiségét!
quadrocopter
@durbincs: Továbbra se tudni magyar nyelv, csicska?
Buta vagy csicska, meg primcsi is, a gondozód hol van?
quadrocopter
@durbincs: Továbbra se tudni magyar nyelv, csicska?
Buta vagy csicska, meg primcsi is, a gondozód hol van?
Sámannus
@lópicigáspár: Sajnos ez az önbecsülés hiánya. Ez társadalmi méretű betegség. Alkotókészséggel, és a cselekvési vággyal ez leküzdhető. Lézengeni mindenhol kiábrándító.
Egyébként a kormánypropaganda is lebutítja az embereket, az értelmetlen ijesztgetéssel és kiismerhetetlen logikátlanságával.
kokopelli
@quadrocopter: már megint hangokat hall a "fénótás Matula"! A gondozója
feladta,irány az állatóvoda,a sérült kis jószágok csak befogadják! 50% esély! "he?"
Nessy
@Sámannus: Tragédia ez a félelem keltés. Napokban busz. Két szépkorú nő beszélgetése." Jönnek ezek a fekete majmok, és mindenkit megerőszakolna." Meg meggyilkolnak! Viktor is megmondta a rádióban , meg a tv-ben is beszéltek róla."
Na, erről ennyi! ja, és ez a Nagy körúton, Budapesten.
szep napot
New Yorkban van kb: 50000+ hajlektalan. A NYT-nak eloszor a sajat haza tajan kene korbenezni.
human
@lópicigáspár: NYT szerkesztősége nem Trump, csak szólok. Ez olyan mintha azt írtad volna, hogy a népszabadság álszent kormánykritikus cikkeket írt, mert Magyaroszágon működött.
lópicigáspár
@Sámannus: Semmi gond az önbecsülésével. És nem az a lézengő fajta, dolgozik eleget, viszont érkeznek hozzá a hírek mindkét oldalról. És persze a helyi hírek is igen lehangoló képet festenek orbánékról, Én meg rá szoktam még tromfolni itthonról és ez lett az eredménye.
kokopelli
@szep napot: (12:56)
akkor minden országra vonatkozik ez? Nem tudtam! :--(
lópicigáspár
@human: Ha a népszabadság írja (sajnos már csak írhatná), hogy az USA rosszabbnál rosszabb döntéseket hoz, az mennyivel lenne kerekebb. Sajnos általánosítunk nagyon sok mindenben.
Equus1
"Miközben menekültek ezrei az életüket kockáztatva vágnak neki a Földközi-tengernek, hogy menedéket találjanak az erőszak elől"... hmmm... ez enyhén szólva valótlan állítás. Az afrikai gnúcsorda csak kövér legelőt keres, nem munkát és beilleszkedést. De a közel-keleti menekültek Európába áramlását sem lehet észérvekkel megtámasztani. Miért nem az azonos vallású, nyelvű másik országot választják? Talán azért, mert Európában olyan szociális ellátásra számítanak, amit ott soha nem kapnának meg. Nem dolgozni jönnek Európába, csa, mint a bögöly a tehénre, a vérét szívni az itt értéket termelőknek. Nekik nem céljuk az új érték termelése, nekik abból kell, amit mások megtermeltek. És ez jár is nekik. Miért is jár? Csak! Alanyi jogon jár és ezért nem fogják feladni a szokásaikat, nem tanulják a befogadók nyelvét, erkölcset. Ezek nem kellenek, csak a pénzük.
A new yorkiak 10 milliótól többen vannak. Bátran mefogadhatnának 200.000-et.a vadakból. aztán lássuk, mire mennek velük.
Nessy
@Equus1: Putyin kibombázott menekülőit meg igazán befogadhatná Oroszország. Ott aztán van hely bőven!
karma1
@Peller Anikó: 09.14-re:
igazad van. Nem kell Magyarorszagnak egyetlen menekult sem - tenyleg nem kell.
Akkor viszont talan kezdhetnek otthon a nagytakaritast a mar Magyarorszagon levo tobb mint 18 ezer letelepedesi, nem ellenorzott bevandorloval, - ha komolyan vesszuk a basi meghatarozasait - akkor 18 ezernel tobb potencialis terroristaval.
Melyik part szolitja meg az embereket ezzel a programmal? Van olyan Magyarorszagon? Jobbik, esetleg?

A NYT cikke azert nem egeszen alatamasztott tortenelmileg: azert az NSZK es az NDK kozott lebontani a vasfuggonyt, hiszen az eredetileg egyetlen orszag volt, ahol mindenki nemetul beszel, es csaladokat vagott szet annakidejen, az nem ugyanaz, mint beengedni barkit barhonnan, papir nelkul. Kezdhetne trumpli talan sajat orszagan, hogy o mennyire tolerans a mexikoiakkal...
@Sámannus: Megnyugtatlak, Magyarorszagrol UGY papir nelkul egyetlen magyar sem megy Amerikaba, mint ahogy papir nelkul a magyar hatarra erkeznek menekultek, ugyanis mar fel sem szall a repulogep Veled, ha nincs utleveled. (Amcsiba eddig meg vizum nelkul utazhattunk, most nem tudom, mi a helyzet trump alatt ezugyben).
sokanvagyunk
Ha átrepül a határ felett egy azonosítatlan sárkányrepülő az osztrák oldalról, két Gripen száll fel a "fogadásukra" - nem értem mi a gond, ha ugyancsak azonosítatlan, de gyalogos idegeneket fognak el az ország délkeleti tájain.
Sámannus
@karma1: Én csak azt állítottam, hogy a magyarok is megkerülik a kerítést, ha Amerika nem akarja befogadni, akkor is bejutnak, ha akarnak. pont úgy mint ahogyan Magyarországra jönnek a migránsok, amennyiben nem jutnak vízumhoz.Az úti cél lehet akármi a lehetőség fenn áll, ha szokatlan is a módja. Általában nem úgy indulunk valahová, hogy dörömbölünk az ajtón, amikor kulcsunk is van hozzá.
karma1
@Sámannus: Jaj, Csillagom, ez nem egeszen igy van, na! MAGYAR ember nem jut KI Magyarorszagrol utlevel nelkul Amerikaba! Mert repulore nem szallhatsz amerikai uticellal (de kanadaival, urugayval vagy braziliaival sem ), mert ezekbe az orszagokba a repulojegyet kizarolag ervenyes utlevelre adjak ki, raadasul olyan megkotessel, hogy amikor megveszed az oda-vissza jegyet Amcsiba, akkor az utlevelednek meg a visszateresi datum+6 honap ervenyesseggel kell rendelkeznie! Amcsiba kizarolag az amerikai kontinensrol johetnek be papir nelkul - igen, a legkezenfekvobbek a mexikoiak, akik Californiaban es a tobbi delnyugati allamban a legtobb szemet munkat vegzik el fillerekert. De mondjuk egy kanadaira nem jellemzo, hogy stikaban az USA-ba akarna menni...:o)))) A magyaroknak mar nem kell vizum, a sima utlevelre kaphatnak a belepeskor egy feleves ott-tartozkodast, amit egy sima kerelemmel az Immigration Service-hez meghosszabbithatnak. Egy a lenyeg: nem szabad 365 napig egyfolytaban Amerikaban maradni, mert akkor benntartanak a database-ben, mint tulmaradot, es innen mar jar a buntetes , ha belefutsz egy rendori ellenorzesbe...
Sámannus
Jaj de naiv is vagyok ezért van olyan, hogy a Bill Gates magyar jobbkeze is illegális bevándorló volt, és nekem is volt ismerősöm ott maradt, és megnősült, és a munkaadója nevén vásárolt autót, és minden dolgát sumákolva intézi. tíz éve. A legérdekesebb a sztoriban, hogy a főnöke egy néger ürge, és a srác idehaza olyan szélsőségesen gondolkodott, hogy munkában még külön figyelmeztetni kellett hogy legalább a külföldiek előtt ne legyen rasszista.
Egyébkén Mexikó felől gondolom én is hogy a hatóság kikerülhető.
Én nem vágyódom oda, és késztetésem sincs törvénytelenségre
Pálinkás Pál
@Horizont: Nincs teljesen igazad...az igaz hogy csak a hülye nem lát át orbán mesterkedésein...de magasról leszarom ezesetben hogy miért csinálja..ha nem kell teveqrókat kerülgetnem az utcán!!!
wpym
Szegyen??? Vajon mit szolna a neves amerikai lap es ugy altalaban az amerikai polgar, ha ezt a kecskezabalo, muszlim hordat betelepitenenk hozzajuk. Mondjuk 2 milliot...
Konnyu mas f@szaval verni a csalant!

,,...hogy 1989-ben épp Magyarország volt az, amelyik megnyitotta a határait összekötve így a keletet és a nyugatot.''

Csakhogy azok az emberek nem azsiai, muzulman, sopredek volt! Ember es allat kozott kulonbseget kell tenni!!!
Pálinkás Pál
@Horizont: Ezt már párszor neked is írtam,abból sem kell egy sem...Ha bukna a kormány,remélem a váltás egyből kidobná őket...pénzüket meg kérjék vissza rogántól meg a csúti disznótól!!!De van nálunk épp elég cigány,nem kell hozzá még arab ,meg nigger!!!
Sámannus
@Horizont: A csecsenek úgy vannak itt papír nélkül, mint a szírek és már fenyegetőznek is, mindenki kussol. Vajon miért?
Eladott Ország
Irányt váltott az arab tavasz. Másfél éve még egyértelműen ünnepelte a nagyvilág az arab országokban elindult társadalmi változásokat. Ám azóta az arab tavasz őszbe fordult, a diktatúrák alóli felszabadulásnak az árnyoldalai is megmutatkoztak. A régi diktátorokat ugyan elsöpörte a népharag, ám ami-akik utánuk következtek, egyre több kérdőjelt vetnek fel. Félő, hogy a változások hosszabb távon a világ békéjét, nyugalmát is fenyegetik. Ezért az USA tett a legtöbbet.
peterkelemen
Én is ezt hajtogatom már mióta: szégyen, ami ma Magyarországon zajlik! Külföldön már réges-régen eltaposták volna Orbánt mint egy férget. Ennyi aljasság után az ilyen genetikai hulladékokat likvidálni kell, de Magyarországon a nép hezitál ahelyett, hogy nekik menne.
Eladott Ország
444.hu/2017/01/01/1100-ember-rohamozta-meg-a-spanyol-keritest
Mintegy 1100 afrikai próbált spanyol területre jutni Ceutánál, Spanyolország marokkói enklávéjánál. A kis spanyol fennhatóságú területet hat méter magas kerítés védi.
Sámannus
@Horizont: Talán meg kéne kérdezni a hegyeseket köpő "magyarokat"
karma1
@Sámannus: Hogyha vizum meghosszabbitas NELKUL TOVABB maradsz Amerikaban, AZ szamit "illegalis bevandorlas"-nak, higyjel nekem! Ha megerkezel Amerikaba a JFK-re, akkor az az Atyaisten, aki eloszor veszi kezbe az UTLEVELEDET, es o mondja meg, mennyi idore pecseteli bele a tartozkodasi engedelyt az utleveled ablakaba! Nekem azonnal felevet utott bele a 2 meteres fekete fiu, de a velem egy gepen utazo lanynak azt mondta, hogy jol nezzen korul a repteren, mert ennyit fog latni Amerikabol, mert mar fordulhat is vissza a geppel, ugyanis ugy nez ki, hogy a lany - szerinte - biztosan fekete munkat akar vallalni az Allamokban. Nekem is van olyan ismerosom, aki tulmaradokent lett "illegalis bevandorlo" es aki sosem kerul a 12 eves ottlete alatt az Immigration Service es az adohatosag latokorebe, mert egy 56-os magyarnal dolgozott feketen, nem bejelentve.
Magyar allampolgarsagu ember ma Magyarorszagrol utlevel nelkul NEM repul az USA-ba, hidd el nekem. (A hajofenekben meg mar nem lehet elbujni a biztonsagi rendszerek kifinomultsaga miatt.)
A magyar hatarra erkezoknek viszont vagy nincs ervenyes utiokmanya, vagy ha van, akkor azt eldobja a hatar elott, hogy "haborus" menekultnek tudja magat eladni.
karma1
@sokanvagyunk: 14.06-ra: Ebben teljesen igazad van: aki papirok nelkul erkezik Magyarorszagra - vagy BARMILYEN mas orszagba -, azt ossze kell szedni, ellenorizni kell, foglalkozni kell veluk, es megfigyeles ala tenni addig, amig a szemelye koruli "titkok" nem kerulnek tisztazasra.Ez MINDEN orszagban ugyanugy megy - igazad van!
Magyarorszag viszont abban valik ki minden erusopai ill. kulturnemzet kozul, AHOGY ezeket az intezkedeseket vegrehajtja, vagyis hogy hogy banik a menekultekkel.
Nem csinal megfeleloen ellatott taborokat arra az idore, amig ezek a vizsgalatok elkeszulnek, pedig erre mar sulyos szazmilliokat, esetleg milliardon tuli penzeket kapott az EU-tol a menekultvaklsag kezelesere, amit orban egyszeruen ellopott es a sajat zsebebe tett. Innentol kezdve pedig ugyanolyan rabositast hajt vegre a menekultek kozott, mintha azok potencialis gyilkosok, betorok, garazdak lennenek. Ugyanezt csinalja az orban kormany a lecsuszott MAGYAR egzisztenciakkal is, aki - sokszor nem sajat hibajabol - de utcara kerul. A hajlektalanokat nem szocialis helyzetukbol adodoan szocialis kerdeskent kezeli, hanem egysegesen bunozokkent, igy nem tesz mast, csak tulzsufoltta teszi a bortonoket, feltoltve bele magyar hajtektalant es a sziriai vagy egyeb menekultet, pedig ezeknek teljesen mas ugyintezesi mod jarna.
Magyarorszagon ma SEMMILYEN szocialis halo vagy ugyintezes nem letezik, azt a nehany civilszervezetet, aki meg segithetett volna ezeken a szerencsetleneken, az orban kormany eppen most sargacsillagozta fol, tette lehetetlenne,.
Pálinkás Pál
@Horizont: Azt gondolsz amit akarsz...de én csak szeretnék nyugodtan élni,és ahol ezek megjelennek,ott meg vége a nyugalomnak...hívhatod ahogy akarod,cseppet sem érdekel!!!Meglepődtem rajtad hogy még nem náciztál...az a következő lépcső???Az a ti bajotok hogy szembementek a valósággal,és ha valaki rámutat,akkor egyből rasszista,náci!!Mellesleg a rasszistát mint fogalmat ,ti ,hülye libsik találtátok ki,pedig maga a természet,vagy a Teeremtő nem véletlenül alkotta meg a rasszokat!!!
Eladott Ország
www.erdekesvilag.hu/a-3300-km-hosszu-usa-mexiko-hatar/
A 3300 km hosszú USA-Mexikó határ.
Az Amerikában megjelenő lap szerkesztői állásfoglalása: Az amerikai kerítés az "természetes" meg a nagybüdös lófasz. Az.
karma1
@Sámannus: A csecsen magomednek a felesege - aki orosz vallalkozo - es a NAV legnagyobb adotartozoja a felesegen keresztul jott be az orszagba, es a kormany galansan nem kerdezi, hogy miert es hogyan van itt - nem akarnak ugy jarni, mint a Gulyas Marci... Nem tudni, kinek a jovoltabol maradhat meg Magyarorszagon ez a maffiozo meretunen bunozo hazaspar... Nagy valoszinuseggel rogan keze vallig benne vajkal ebben a szituban (is)
lópicigáspár
@karma1: És azokkal az útlevél nélküliekkel mi van, akik a partiőrséget kicselezve egyszerűen odaúsznak az USA-ba!? :)))
karma1
@lópicigáspár: Hat az van veluk, Dragam, hogy akkor azok sokkal jobbak, mint Phelps es Katinka egyuttveve, es az, hogy ok Kubabol usznak at...
A JFK-n nem talaltam egyetlen parti ort sem, oda bizony en a levegobol tamadtam,...:o))))))
sokanvagyunk
Jó lenne végre a fogalmakat helyén és helyesen kezelni. A vendég, a külföldi munkavállaló, a bevándorló, a menekült más-más fogalom, természetesen mindegyikre más szabály, empátia és fogadtatás vonatkozik - a világ minden táján.
A szóban forgó érkezők leginkább törvénysértő módon határokat megsértő, papírokkal nem rendelkező, azt útközben megszerezni sem akaró, elfogásuk után sokszor életkorukat, származási helyüket is hamisan bediktáló, azonosíthatatlan emberekről van szó - és ezeket a (ugyancsak a világ minden táján) nem virágcsokorral, hanem visszatoloncolással vagy zárt táborokkal szokták fogadni.
kokopelli
@Eladott Ország: Tudod,hogy hányszáz km hiányzik a kerítésből? Akár még
autóval is átjönnek,ha a rokonok az ami "bolhapiacokon" rendszámokat vesz-
nek, és odaát azokat felszerelik az autókra az átigyekvők! A Highway Patrol ál-
lítólag még veszélyesebb mint a norm. Sheriff,mesélték Arizonában az ottlakó
amik!Mi mindig elkerültük a kölcsönzött autó miatt,mert már messziről látszott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.