Balog Zoltán miniszter és Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár levelet írt az Országos Mentőszolgálat vezetőjének, amelyben arról írtak, mennyi mindent tettek a mentősökért, akiknek mennyire jó a helyzete.

Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a mentőszolgálat dolgozóinak munkafeltételei, növekedjen anyagi és erkölcsi megbecsülésük – írta Balog Zoltán tárcavezető és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak címzett levélben.

A levélben, amelyet a minisztérium vasárnap juttatott el az MTI-hez, Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra hívta fel a figyelmet, az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak többségét 2010 óta újakra cserélték, idén pedig újabb kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség.

A mentőautók folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba.

A tervek szerint az autóbeszerzés évi 100 újabb mentőautó vásárlásával folytatódik.

Levelet írt Balog Zoltán a mentőszolgálatnak, hogy náluk milyen jó minden

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Kitértek arra is a levélben, hogy a mentőszolgálat elindította a munkaruha-beszerzési eljárást, ennek több mint egymilliárd forintos forrását a kormány biztosítja. A kiírás napokon belül megjelenik. Levelük szerint a cél az, hogy minden mentődolgozó mielőbb "a lehető legjobb minőségű, és a feladat ellátására legalkalmasabb munkaruhákat használhassa".

Az Országos Mentőszolgálatnak a mentőápoló szakképesítésű dolgozók besorolásával kapcsolatos kezdeményezésére módosítják a vonatkozó kormányrendeletet, így az érintett dolgozók az emelt szintű szakképesítésnek megfelelő – "E" – besorolásba kerülhetnek.

Emlékeztetnek arra, hogy az Országos Képzési Jegyzék szerinti mentőápoló szakképesítés emelt szintű szakképesítésnek minősül.

A levélben felidézik, hogy az állami fenntartású intézmények esetében az állam 2016. július 1-jétől átvállalta a szakdolgozóktól a magyar egészségügyi szakdolgozói kamarai tagsággal együtt járó tagdíjfizetést – ez az Országos Mentőszolgálatnál foglalkoztatott szakdolgozókra, mentőápolókra és mentőtisztekre egyaránt érvényes. Idén tavasszal kifizették a 2016 második félévi tagdíjat, az idei év teljes tagdíját pedig az év második felében fizetik ki.

Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra kéri Csató Gábort, hogy a kedvező változásokról levélben tájékoztassa az Országos Mentőszolgálat dolgozóit.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán ennyire buta vagy csak aljas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@juttka: Kettőt találhatsz! Ha eltalálod, nyersz egy hangszórót! :-))
Desischado
@justhpeter: Én inkább az utóbbira tipelek.
karma1
A kivalo mentoszolgalatnak koszonheto, hogy a gyerekkori baratom szepen haldoklik, mert a Jegpalyahoz nem ert ki a mento 45 percen belul a kb. masfel kilometerre levo budapesti Mentokozpontbol...Ot is meg kene kerdezni, meg a feleseget, hogy min mentek keresztul azota...Es persze a hozza kapcsolodo europai szintu egeszsegugy: vajon miert is kapott bakterialis fertozest, hogy a masodik honaptol gyomorszondan kellett taplalni? Tortent mindez az Amerikai uti Idegsebeszeten, azon az europai magasszintu intezmenyben. Ajtatos mano balog, kuldjel nekik is egy ilyen levelet, hogy tudjak, ok milyen kurva magas szinten dolgoznak, mert a masik baratomat is ott tettek nyomorekka, mert az elso mutete elott kihagytak egy MRI vizsgalatot.
papa.49
@juttka: Nem kell találgatni itt minden a csutigörény hibbant tökfejében születik meg, és a slepp egymást hajtva végrehajtja !!!
CsipkeRózsa
Kérdés, hogy a mentősök elhitték-e, hogy nekik milyen jó?
rosalinda57
@justhpeter: Mind a kettő. Buta és aljas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél