Balog Zoltán miniszter és Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár levelet írt az Országos Mentőszolgálat vezetőjének, amelyben arról írtak, mennyi mindent tettek a mentősökért, akiknek mennyire jó a helyzete.

Az Országos Mentőszolgálatnál az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra törekszik, hogy folyamatosan javuljanak a mentőszolgálat dolgozóinak munkafeltételei, növekedjen anyagi és erkölcsi megbecsülésük – írta Balog Zoltán tárcavezető és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának, Csató Gábornak címzett levélben.

A levélben, amelyet a minisztérium vasárnap juttatott el az MTI-hez, Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra hívta fel a figyelmet, az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak többségét 2010 óta újakra cserélték, idén pedig újabb kormányzati forrásból 193 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség.

A mentőautók folyamatosan érkeznek és állnak szolgálatba.

A tervek szerint az autóbeszerzés évi 100 újabb mentőautó vásárlásával folytatódik.

Levelet írt Balog Zoltán a mentőszolgálatnak, hogy náluk milyen jó minden

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

Kitértek arra is a levélben, hogy a mentőszolgálat elindította a munkaruha-beszerzési eljárást, ennek több mint egymilliárd forintos forrását a kormány biztosítja. A kiírás napokon belül megjelenik. Levelük szerint a cél az, hogy minden mentődolgozó mielőbb "a lehető legjobb minőségű, és a feladat ellátására legalkalmasabb munkaruhákat használhassa".

Az Országos Mentőszolgálatnak a mentőápoló szakképesítésű dolgozók besorolásával kapcsolatos kezdeményezésére módosítják a vonatkozó kormányrendeletet, így az érintett dolgozók az emelt szintű szakképesítésnek megfelelő – "E" – besorolásba kerülhetnek.

Emlékeztetnek arra, hogy az Országos Képzési Jegyzék szerinti mentőápoló szakképesítés emelt szintű szakképesítésnek minősül.

A levélben felidézik, hogy az állami fenntartású intézmények esetében az állam 2016. július 1-jétől átvállalta a szakdolgozóktól a magyar egészségügyi szakdolgozói kamarai tagsággal együtt járó tagdíjfizetést – ez az Országos Mentőszolgálatnál foglalkoztatott szakdolgozókra, mentőápolókra és mentőtisztekre egyaránt érvényes. Idén tavasszal kifizették a 2016 második félévi tagdíjat, az idei év teljes tagdíját pedig az év második felében fizetik ki.

Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán arra kéri Csató Gábort, hogy a kedvező változásokról levélben tájékoztassa az Országos Mentőszolgálat dolgozóit.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán ennyire buta vagy csak aljas.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy Balog Zoltán és Ónodi-Szűcs Zoltán ennyire buta vagy csak aljas.
Pálinkafőző Rézüst
Kíváncsi lennék, hogy az elcelebesedett mentő szóvivő, a millás fizujával mit szól ehhez... Persze ezt soha nem tudjuk meg...
eszegfu
Azért csak nem lehet olyan "jó" a mentősöknek, ha ők maguk nem érzik, nem tapasztalják, pusztán az "irásból" tudják meg!:((
elnyomott
Sajnos, huszadlagos, hogy a a mentősök mit gondolnak, vagy mit mondanak nekik.
Mi betegek, rászorultak érezzük a bőrünkön a véres valóságot. Még akkor is, ha netán levelet kapnánk, hogy mit is gondoljunk.
lusta
Úgy általában nagyon jó, csak egy-két apróság zavarja a vezetést, ezeket úgy hívják, páciens.
Szomszédomnak favágás közben a fűrész csaknem levágta a nagyujját. Kórház, baleseti sebészet, talán megmegmarad az ujja. Haza már nem vitték (50km), mert nem a lába, hanem a keze sérült.
egyember
@lusta: Nem tisztem bántani/védeni senkit, de a beteg SZÁLLÍTÁS nem a mentők feladata. Erre van más szervezet. Gondold meg: ha MENTŐ szállítaná haza az ellátott -és különben nem mozgásképtelen- egyént (50 km-re) és KÖZBEN MENTÉSI feladata lenne?
(Csak megjegyzem: nemrég viharban egy váratlan, q-va erős széllökés a kezemre csapta a kocsiajtót. Három ujjam zúzódott, erősen vérzett. Telefon nem volt nálam. sehol senki. Konyhai törlővel (mindig van nálam) tekertem be az ujjaimat, de a vérzés persze ettől nem állt meg, csöpögött a padlóra. Így voltam kénytelen haza vezetni (14 km). Mire hazaértem, már csak fájt, de nagyon. A feleségem bevitt a sürgősségire, de ott annyian voltak, hogy inkább hazamentem. Bevettem néhány fájdalomcsillapítót, ragtapasszal tekertem körül mindegyik ujjamat. Két hét múlva már használtam a kezemet, igaz, hetekig sajgott.)
quadrocopter
Érthető, különben a mentősök soha nem jöttek volna rá, hogy micsoda jóságban van részük!
Grafix69
Na ez még köllött Balog Zoltán Szent A mapát Esztergályos Plébános ,imádkozó sáska és erőforrás nyalonc. Saját magukat ajnározza , talán annyira be vannak fosva , hogy ha mentőt kell hívni hozzájuk mert annyira de annyira elverik a hívek , már be akarja biztosítani magát , pedig ha letérdelne és azt a rengeteg bűnt amit elkövetett meggyónná mondjuk Semilyen állkeresztény népnyúzó párt társának , talán még bocsánatot is nyerhetne , de csak a mennybe.
papa.49
Ezt a levelet talán annak a hölgy családjának kéne elküldeni aki pár napja meghalt az ellátás hiányába, mert a 112 telefonguru Vaja helyet Bajára küldte a kocsit !!!
A vándorköszörűs erről mit sem regél !!!
Nessy
Anno leválasztották a mentésről a betegszállítást. Több szervezet is alakult a feladat ellátására. Aztán úgy "megreformálták" a finanszírozást, hogy arról kódultak! Manapság Isten óvja a beteget, mondjuk a dializis után, vagy egyéb esetben, hogy a betegszállításra kelljen várnia. Ha pechje van, és ő a legtávolabb lakó, részt vehet az"Ismerd meg hazádat" mozgalomban.
Lackó50
Ott már baj van, ha a dolgozóknak ebből a levélből kell megtudni, hogy milyen jó nekik. Ha nem érzik, akkor valami sántít a dologban. azt meg, hogy magasabb fizetési KATEGÓRIÁBA sorolnak valakit, még nem jelenti azt, hogy a fizetését is megemelték. Csak a lehetőségét kapták meg. Azért pedig sehol nem adnak kenyeret. A mentőkről levált betegszállításról meg ne is beszéljünk. Udvarias, aranyos emberek, csak kivárni őket egy agyrém. Nem tudom hány kocsival rendelkeznek, de úgy tűnik, mintha csak 1 autó volna mindig szolgálatban.
juttka
@papa.49:Hát igen, nagyon jó dolog a központosítás, hogy csak 2 helyen van a diszpécserszolgálat az országban. Nem tudom, kinek lehetett ez az eszement ötlete.
solidedge
Nem ördögtől való ha a mentőszolgálatosok megtudják, hogy nekik jó. Így mától biztosan boldogabbak.
Nessy
@juttka: Kettőt találhatsz! Ha eltalálod, nyersz egy hangszórót! :-))
Desischado
@justhpeter: Én inkább az utóbbira tipelek.
karma1
A kivalo mentoszolgalatnak koszonheto, hogy a gyerekkori baratom szepen haldoklik, mert a Jegpalyahoz nem ert ki a mento 45 percen belul a kb. masfel kilometerre levo budapesti Mentokozpontbol...Ot is meg kene kerdezni, meg a feleseget, hogy min mentek keresztul azota...Es persze a hozza kapcsolodo europai szintu egeszsegugy: vajon miert is kapott bakterialis fertozest, hogy a masodik honaptol gyomorszondan kellett taplalni? Tortent mindez az Amerikai uti Idegsebeszeten, azon az europai magasszintu intezmenyben. Ajtatos mano balog, kuldjel nekik is egy ilyen levelet, hogy tudjak, ok milyen kurva magas szinten dolgoznak, mert a masik baratomat is ott tettek nyomorekka, mert az elso mutete elott kihagytak egy MRI vizsgalatot.
papa.49
@juttka: Nem kell találgatni itt minden a csutigörény hibbant tökfejében születik meg, és a slepp egymást hajtva végrehajtja !!!
CsipkeRózsa
Kérdés, hogy a mentősök elhitték-e, hogy nekik milyen jó?
rosalinda57
@justhpeter: Mind a kettő. Buta és aljas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.