Életveszélyt okozó testi sértés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya N. Ágoston 26 éves gödöllői lakos ellen, írja a police.hu.

A férfi 2017. szeptember 8-án a kora délutáni órákban keveredett nézeteltérésbe a sértettel Gödöllőn, aki a vita közben autóba ült és elhajtott.

A 26 éves gyanúsított egy külföldi rendszámú autóval – nagy sebességgel – utána hajtott, majd hátulról szándékosan nekiment a sértett kocsijának, amely az ütközéstől az árokba borult. A sofőr életveszélyesen megsérült,

N. Ágoston viszont erről nem győződött meg, hanem elhajtott a baleset helyszínéről, majd leszerelte a járművön lévő rendszámot, hogy annak a felkutatását a hatóságok számára megnehezítse.

A férfi másnap – 2017. szeptember 9-én a délutáni órákban – önként jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Equus1: Már bocsika, teljesen mindegy, hogy milyen előzményei voltak, a tahó fegyverként használta az általa vezetett autót, amelyet egy országban sem néznek el!
A bírósági eljárásban az ügyész mindig nyomatékosan hivatkozik is erre a viselkedésre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
@quadrocopter: 17.45 Semmit nem tudsz az előzményekről, de minősítesz... szerencse, h nem vagy bíró...
quadrocopter
@Equus1: Nem értetted meg, semmilyen sérelem sem igazolhatja azt, ha valaki az általa vezetett gk.-t fegyverként használja, súlyos sérülést okozva!
Nem az ókorban élünk, amikor működött a tálió (szemet-szemért) elve!
Ez egy általános büntetőjogpolitikai irányelv, mindegy, hogy milyen előzményei voltsak és ki volt a hunyó!
Equus1
@quadrocopter: Te nem értesz vmit. Ha sérelem ért, azzal az eszközzel torlom meg, ami a rendelkezésmre áll.
Inkább 100x állok bíró elé, ahol esetleg azt mondják, nem volt igazam, mint egyszer is a pap mondja a temetésemen: szerettünk téged, neked volt igazad...
Ha egy csöppet járatos vagy krimiálpszichológiában, akkor nyilván Te is tudod, h egy ilyen különösen agresszív cselekedetet csak nagy sérelem tud motiválni.
Körülményekről egyikünknek sincs tudomása, ezért bármiféle ítélet alkotása csak elhamarkodott lehet.
Abban bírod az egyetértésemet, h az általános társadalmi elvárás nem az önbíráskodás. Vannak viszont élethelyzetek, amik alapos okkal írják felül az egyébként gyáva és érdekérvenyesítésben másra várók elvárásait.
quadrocopter
@Equus1: " Te nem értesz vmit. Ha sérelem ért, azzal az eszközzel torlom meg, ami a rendelkezésmre áll."
Melyik jogszabály szerint?
És az önbíráskodással mi van?

Az enyhítő motivációnak max. a büntetés kiszabásánál lehet némi jelentősége.
Nem ítéletet közöltem veled, hanem büntetőjogi tényt!
Egyszerűbb ha megkérdezel egy büntetőjogászt.
Equus1
@quadrocopter:ha tanácsra lesz szükségem, az elsők között leszel..
Látom, az tölti ki az idődet, h kommentelj ezerrel. Az enyémet nem.
Nem egy pályán mozgunk, talán ezért is más a véleményünk. Ez persze nem jelenti azt, h ne tisztelném a Tiédet, de - már bocsi - tanácsot csak a tőlem különbektől fogadok el.
Jó egészséget.
quadrocopter
@Equus1: Pedig kétségtelen, hogy erős tanácsra van szükséged ebben a tárgyban! Nem megsértődni kell, hanem utána nézni, pl. a bírósági határozatok (BH-k) gyűjteményében, a neten is megtalálhatók!
Szép napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.