A kárpátaljai magyarokat hátrányosan érintő törvény miatt tüntetnek négytől, a Fidesz nélkül. "Soros bábszínházban nem veszünk részt" - üzeni a Fidesz sajtóosztálya a Gulyás Márton által életre hívott Közös Ország Mozgalomnak, amely meghívta a párt prominenseit a délutáni tüntetésre. A választ a Fidesz sajtóosztálya a hvg.hu megkeresésére közölte. Az ukrán parlament kedden fogadta el az új oktatási törvényt, amely három év átmeneti idő után megfosztja a nemzetiségi kisebbségeket az anyanyelven történő tanulás lehetőségétől. A középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán, a kisebbségek nyelvén való oktatás pedig kizárólag az óvodákban és elemi osztályokban engedélyezett. Emiatt tüntetnek délután. Szijjártó Péter külügyminiszter is elítélte a jogszabályt, és ígérte, minden lehetséges fórumon harcolnak azért, hogy ez ne lépjen életbe. A baloldali ellenzéki pártok mindenesetre felsorakoznak a demonstráción.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bruha-ha-ha-ha...kékre-zöldre vinnyogták magukat az ukrán intézkedéstervezet miatt, most meg sunyítanak a genyók?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Gyorsan átgondolták a kárpátaljai kettős állampolgárság ügyének jelen állapotát. Nincs érdemi előrelépés, ezért nem érdemes bármit is felvállalni...2018-ban ebből nem lesz +szavazat...figyeltek ti is kedves erdélyi testvérek? Remélem tetszik, amit láttok, hallotok.
cikicakk55
Szerintem ezzel már túltolta a biciklit a FideSS. Olvasgatok több online újságot is és azt vettem észre,hogy egyre kevesebben értik meg a FideSSt.Már túlságosan is sok belőlük.Már csak a " migránsok" és " Soros" a téma.Minden válaszuk,minden témára ez a két tényező a kijutási pont.Ezt ha túl sűrűn kapja az ember,még akkor is megunja,ha eleinte igazat adott nekik. Én például eleinte egyet értettem azzal,hogy ne legyen kvóta és,hogy ne jöjjön az országba egy Muszlim sem.Azonban az utóbbi pár hónapban tele lett a hócipőm azzal,hogy minden a migránsokra és Sorosra lett kenve.Nem azért lett elegem,mert annyira örülök neki,hogy akár tényleg a kvóta lesz a végeredmény,hanem mert már túl sok rettegést akartak a nyakamba sózni.Én is láttam a nyomaikat a déli határnál,mert ott voltam egy ismerősnél,közvetlen az átvonulásuk után. Akkor az ott látottak és az egyszerű emberek elbeszélése alapján tényleg ijesztőnek tünt a helyzet.Azonban minél többször olvastam és hallottam,mennyire veszélyes is ez,és Orbán mennyire minket véd,annál jobban kiábrándultam a hős vezérből.Annyira azért nem elkeserítő a helyzet,hogy 1300 ember miatt ilyen rettegésben tartsanak.Elkezdtem gondolkozni és rájöttem,hogy a FideSS sokkal nagyobb veszélyt és kárt tesz az országban,mint a migránsok.Nem miattuk van 4 millió mélyszegény az országban.Nem miattuk van a béka segge alatt az egészségügy.Nem miattuk tűnnek el a milliárdok az államkasszából.Ami talán jogos és megérthető és látszik is az a kerítés,de amint olvastam annak is a fele a valós érték a többi lenyúlás, az az leárazás.
Qqberci
Soros "bábszinház" nem, Soros ösztöndíj igen?...
Eriksson
@cikicakk55: A Dalai Láma szerint: "Az embernek két nagy tévedése van. Az egyik: hogy valóságnak tartja azt, ami nem az. A másik: hogy nem tartja valóságnak azt, ami az."
tudode
A MESEBELI FOCISTA azt hiszi megfogta az Isten lábát azóta mióta szedegette a töreket az aratók után, oszt a CSALÁD ANYAGI HELYZETE olyan ramaty volt, hogy NÉMA STATISZTA SZEREPET VÁLLALT a
SZEGÉNY DZSONI ÉS ÁRNIKA c. filmben nem is akárkik társaságában, és miután a főszereplő felkérte őket, hogy MENJENEK HAZA, mosakodjanak meg, aztán rúghatják a GÖMBÖT!
.
Mr szegény legény
.
Orbán Viktor a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben
www.youtube.com/watch?v=72rjX9dMVC4&t=410s
.
Ez ő, az akinek úgy FELVITTE AZ ISTEN A DOLGÁT, hogy BOTRÁNY BOTRÁNYT KÖVET, és még mindig NEM HISZI EL, HOGY KI Ő:
.
Orbán Viktor statisztál
www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M
.
Ma már nem azt ÉNEKLI, hogy
..
Rabló voltam, könyvet veszek...!!!
.
MA MÁR NEM VESZ, VISZ mindent innen, onnan, amonnan, hiszen ÖVÉ AZ ORSZÁG, MAGÁNAK ÉPÍTI, nem is akármilyen módon ILLIBERÁLISAN, amúgy FideSS módra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.