Az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, amivel elhárultak a jogi akadályok az elől, hogy a parlament megszavazhassa a lex Heinekent.

Mégis terítéken a lex Heineken, pár héten belül megszavazhatják

(Fotó: Pixabay, CC0)

Erről Szathmáry Kristóf a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos beszélt a Magyar Időknek. A törvényjavaslat szeptember 15-e után kerülhet a parlament elé. Már csak az Országgyűlés döntésén múlik, hogy az összes tipikus önkényuralmi jelkép, így a vörös csillag is hamarosan eltűnhet a boltok polcairól, a vendéglátó- és szórakozóhelyekről, valamennyi érintett termékről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból.

“Károgók ide, károgók oda, Brüsszel ebben mégsem talál kivetnivalót.”

– mondta a miniszteri biztos.

Lowri Evans, az uniós testület főigazgatója hazánknak küldött állásfoglalásában kifejti, az EB elkötelezett aziránt, hogy a diktatórikus rendszerek által elkövetett bűncselekmények soha ne merülhessenek feledésbe, hiszen a kontinens történelmének közös emlékezete táplálja az unió elhivatottságát a fundamentális értékeink iránt.

A Heineken-csoport anyaországának, Hollandiának a kormánya számos észrevételt tettek, ami elhúzta a törvényjavaslat uniós vizsgálatát.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Eljön az idő amikor a narancs is önkényuralmi jelkép lesz kedves Fideszesek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@solidedge: @Klubtag: A Fidesz már százezreknek, ha nem millióknak tette tönkre az életét, a jelenét és a jövőjét. Már most be kellene tiltani a rohadt narancsukat. Én lemondanék a gyümölcsről is, ha ezzel együtt róluk is örökre lemondhatnék.
volvós
Ha lesz csillag, ha nem, akkor is azt fogom inni !!
Ha viszont a Lidl nem árulhat, fogja a cók-mókot
és tovább áll keletre, ahol megengedik !!
Aztán a parlamenti képviselő elvtársak ihatják
a jó kis langyos csiki sört...
quadrocopter
Na és a csíki lóhúgy ettől jobban fogyna?
quadrocopter
Oda mikor érünk el, hogy a volt állampárt ifjúsági szervezetének volt titkára nem tölthet be közhatalmi pozíciót, így miniszterelnök sem lehet? Igaz, Geci?
Cicamama55
Elkeserítőnek tartom, hogy kormányunk számára mi a fontossági sorrend a megoldásra váró kérdések rendezésében!
nezelodo
Remélem ez után talán sorra kerül a kormánypártban és környékén található, és hasznot húzó, egykori önkényuralmi szereplők és családjaik önkényuralmi jelképpé nyilvánítására és a közéletből való eltüntetésére is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.