Próbaidős hallgatókat küldtek a miskolci és az adyligeti rendészeti iskolából a déli határra ennivaló és plusz juttatás nélkül. 

Az atv.hu szerint hallgatók és szülők is jelezték ezt a Független Rendőr Szakszervezetnek. A fiatalok nem kaptak ellátást, majd a szállásukon közölték velük, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni.

Aki tudott, bevásárolt, de sokan nem tudtak gondoskodni magukról. A Független Rendőr Szakszervezet egy hete kért tájékoztatást, vizsgálatot az országos főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezényléséről, munkakörülményeiről és juttatásairól, de sem az ATV Híradója, sem a szakszervezeti főtitkár nem kapott választ.

Pongó Géza azt mondta, a határvadászok életkörülményei ugyan javultak, az állomány leterheltsége ugyanakkor továbbra is óriási: nem ritka, hogy a rendőrök akár egy hónapig is folyamatosan a határ mellett vannak úgy, hogy nem mehetnek haza a családjukhoz.

A főtitkár a Klubrádió reggeli műsorában egyebek között azt mondta, hogy a fiatalokat minden előzetes tájékoztatás nélkül vezényelték a déli határra, szerinte éppen a rendőri állomány túlterheltsége miatt.

A fiatalok elvégezték a képzés első évét, most kezdődne a gyakorlati képzésük. Úgy tudják, négy hónapra a déli határszakaszt választották számukra képzési helyszínül.

A szakszervezet szerint átgondolatlan volt a döntés, az pedig elfogadhatatlan, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek, mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány. Az ügy elérte a politika ingerküszöbét is, “Méltatlan körülmények között, gyerekekkel védeti a határt Orbán Viktor” címmel tart majd sajtótájékoztatót Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

(24.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Sajnos a hallgatókat a migránsok sem tudják ellátni élelemmel a kerítés miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi van nekik nem elég, hogy Orbán baromságát szolgálhatják? Még enni is karnak? =))
papa.49
A fülesbögre szerint első osztályú ellátásban részesülnek a századosi rangban vagy a felett lévők , és tegyük hozzá ebben NEM IS HAZUDIK !!!
Sajnálom a fiatalokat de KÁR VOLT BEDŐLNI A SZIRÉNHANGOKNAK, MÁR LÁTHATJÁK ŐK IS !!!
lusta
A hidegekben pedig majd a hazaszeretet fűti őket.
wagabund
..."a szállásukon közölték velük, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni."...

fasza! akkor már értem, miért olyan a határvédelem, amilyen... az éhségtől nem lát rendesen, ha meg lát is valamit, akkor sem lát..
ha az illetékesek nem gondoskodnak a fiatal nemzedékről, akkor nem gondoskodnak a tényleges állományról sem..

bravó!
staro2
Bizony uraim,a rendőri munka nem csak az utcán sétálgatásból,a zsebbe büntetésből a bokorból való trafipaxozásból meg a skodában napszemcsis furikázásból áll.
Aki rendőr lesz az parancsot teljesít,és ha ez a parancs,akkor tessék étlen-szomjan vagy saját zsebből vásárolva teljesíteni és védeni orbán kerítését.
Hogy nem ezt ígérték,hanem életpálya modellt,szép ruhát, megbecsülést toronyórát aranylánccal??
Hát fiúk ezt szépen benyaltátok!
Azt még elhiszem, hogy a gondolkodni nem szerető fiatalok bedőltek ennek a dumának,de ,hogy a szüleik ne szóltak nekik.az már szomorú.
Sebaj fiúk ha ennek vége, vonulhattok zárt sorokban orbánra szavazni.
Vesztesek!
eszegfu
Ezek a fiatalok nem "határvadászok", hanem próbaidős rendészeti hallgatók, akiket minden előzetes tájékoztatás nélkül vezényeltek a déli határra. Szerintem már a vezénylés pillanatában el kellett volna mondaniuk, hogy se kaja, se + pénz!!:( Felfogni sem tudom, hogy ennyire felkészületlenül miért kellett ilyen hirtelen a déli határra menniük?!
wagabund
@staro2: ámen!

(némi pikírt élt véltem felfedezi a találó írásodban..)
wagabund
@eszegfu: ez nagyon jó kérdés...próbáljuk megfejteni!..(nekem spec van néhány nem publikus sanda gyanúm..)
eszegfu
@wagabund: 12:05 Mégiscsak "nőből" vagyok, igy semmilyen "stratégia" nem jut az eszembe!:)
Találgatok: le akarják váltani a régen ott lévő rendőröket, hogy pihenjenek, hiszen hónapok óta nem hagyhatták el a déli határt... a körülményeiket pedig láttuk... vagy pl. hónapokkal ezelőtt Bakondi azt nyilatkozta, hogy É-Afrikában 2 mill. menekült "vár" az Európába való bejutásra... (csakhogy hetek óta az a hir, hogy hetenként 50-150 érkezik) erre "készülünk". Ennyi... itt el is akadtam a "megfejtésben"!:)
solidedge
Sajnos a hallgatókat a migránsok sem tudják ellátni élelemmel a kerítés miatt.
szaboria1
Akkor mi lenne ha a Lázárféle csapat ilyen problémával foglalkozna és nem a sörön lévő jelképpel.
quadrocopter
Jó lesz, ha a rendőrök egy életre megjegyzik:

A Ragyás fedőnevű aljas maffiózó belügyminiszter és csicskásai, kicsavarják a rendőröket, mint egy citromot és eldobják a kukába, mert a piszkos politikájuk mindenek előtt!
Veleda
Arról nem volt szó, hogy nem lesz menza, főzzenek maguknak, ha enni akarnak!!!
namihami
Rendőri vezetőink éleslátása csak dicsérhető. Tavaly romlott szendvicsekkel (baráti fideszes konyha) etették a határon szolgálókat. Hogy ez az idén elő se fordulhasson, ezért inkább enni se kapnak.
Hát lehet ennél gondosabb és egészségüket féltőbb a Pintyér-brancs? Igaz, hogy nem esznek, de mérgezést se fognak összeszedni. És ezzel nemcsak az egészségük megóvása, testsúlyuk kóros gyarapodása, de az EÜ-keret spórolása is megtörtént.
wagabund
@eszegfu: az a kétmillió nem vicc..jönni fognak, és ezt a szolgálatok jelezték...
a fiatalokat egyszerűen szoktató repülésre vitték...még meggondolhatják magukat.

egy ott élő fehérember mondta, hogy az iható víz hiánya a legnagyobb gond,azért jönnek ennyien.
Ha az unijó fúrna pár száz kutat, amit fegyveres ensz katonák őriznének, csökkenne az elvándorlási szándék...mondta az ottani körülményeket ismerő...sajnos láttam én is mit is jelent a víz hiánya.

ide már nem csak inni jönnek...lehet hogy ívni?
dr. prédikátor
Vajon milyen jövőkép fog kialakulni bennük???Szolgálunk és éhezünk!!!
cikicakk55
@wagabund: Teljesen igazad van.Nálunk sem csak a patakok és az eső adják a vizet. Nem voltak restek elődeink és kerestek vizet a föl alatt. Épp így gondolkozással és akarattal más dologban is tudnának magukon segíteni. Amerikában például több város épült és virágzik a sivatagok közepén. Sajnos ezek a népek inkább törzsi táncot ropnak az Isteneknek vízért és élelemért. Meg sem próbálkoznak saját erőböl magukon segíteni. Épp azért akarnak idejönni,mert itt már minden adott. A gond az,hogy az igénytelen higiéniás szokásukból fakadóan hiába a modern wc , fürdési lehetőseg, stb leamortizálják,Európai embereknek lakhatatlanná teszik a környezetüket. Csak emlékezzünk a vonatok,buszok,pályaudvarok állapotára,pedig 5 méterenként voltak szemetes konténerek.
wagabund
@cikicakk55: nem egy ország sivatagában láttam elhagyott olaj-fúró helyet, ahol víz tört fel, méghozzá kristálytiszta, iható...senki nem törődött vele. száz kilométerrel odébb pedig már szomjaztak, de nagyon. senkinek nem akaródzott szerájt építeni a víz köré.

érthetetlen
szep napot
Remelem egyik sem halt ehen. Elkepzelem, ahogy a migransok dobaljak at a keritesen az etelt a szegeny diakoknak.
szép új világ
Ha nem tetszik a munkakörülmény fel kell mondani. A kutya sem kényszerített senkit, hogy a g*-i seregében szolgáljon!
egyvandor
Akik küldték őket azok ingyen zabálnak közpénzből. Így hát nem vehetjük zokon, ha ez számukra nem téma.
egyvandor
@szép új világ: A G ugyan közvetlenül nem kényszeríti, de gondoskodik róla hogy a körülmények mégiscsak meg hozzák a várt eredményt.
eszegfu
@wagabund: tegnap 14:38 Egyszerü logikámmal én csak azt nem értem, ha 2 mill. a várakozó, akkor mire "várnak", vagyis miért nem indulnak el hónapok óta. Azt viszont soha sem gondoltam volna, hogy a Föld legnagyobb vizkészlete Afrika homokja alatt van! Több kutatásról is olvastam most -- eddig erről nem hallottam -- melyek szerint a viz kinyerése nem egyszerü, mert többszáz méter mélyen van. Az olajban gazdag országokban 1 kut furása 1000 méterenként 1 mill. dollár + a pumpák, az energia, a logisztika és az infrastruktura is tetemes összeg, közben csak a viz 1/5-ét képesek kinyerni. Ezzel együtt a megoldás mégiscsak a kutak furása jelentheti, de ez bizonyára nem lehet több száz, vagyis az ivóviz hiány még nagyon sokáig fennállhat.
wagabund
@eszegfu: az ivóvíz-hiány nem szűnik meg. A probléma egyébként nem csak Afrika sivatagjaiban áll fenn.
A (olaj)-fúrás költsége megjelenik az olaj árában, amit mi büszke, rendkívül okos, és (vízben ís)gazdag fehéremberek fizetünk meg. Mint tapasztalod, az olaj hordónkénti ára sosem volt ilyen olcsó(mostanában)

(azért nem indultak meg még milliók, mert ők angliába, franciaföldre szeretnének bejutni...)
kakaósbögre
nem csodálkozom ezen a vircsafton.a belügy amúgy is hajlamos az ilyesmire,nem mellékesen választás lesz és kell valami migránsos téma ha már az elmúlt hónapban a határsértőket megszámolhatnám a két kezemen.aki volt szolgálatban a határon az pontosan tudja hogy ez az egész a Durbincs féle szellemi titokzokniknak szól.
kukac50
Szoktatják Őket a szegénységhez,mert a politikusok ellopják a kajára valót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.