Próbaidős hallgatókat küldtek a miskolci és az adyligeti rendészeti iskolából a déli határra ennivaló és plusz juttatás nélkül. 

Az atv.hu szerint hallgatók és szülők is jelezték ezt a Független Rendőr Szakszervezetnek. A fiatalok nem kaptak ellátást, majd a szállásukon közölték velük, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni.

Aki tudott, bevásárolt, de sokan nem tudtak gondoskodni magukról. A Független Rendőr Szakszervezet egy hete kért tájékoztatást, vizsgálatot az országos főkapitánytól a próbaidős rendőrök átvezényléséről, munkakörülményeiről és juttatásairól, de sem az ATV Híradója, sem a szakszervezeti főtitkár nem kapott választ.

Pongó Géza azt mondta, a határvadászok életkörülményei ugyan javultak, az állomány leterheltsége ugyanakkor továbbra is óriási: nem ritka, hogy a rendőrök akár egy hónapig is folyamatosan a határ mellett vannak úgy, hogy nem mehetnek haza a családjukhoz.

A főtitkár a Klubrádió reggeli műsorában egyebek között azt mondta, hogy a fiatalokat minden előzetes tájékoztatás nélkül vezényelték a déli határra, szerinte éppen a rendőri állomány túlterheltsége miatt.

A fiatalok elvégezték a képzés első évét, most kezdődne a gyakorlati képzésük. Úgy tudják, négy hónapra a déli határszakaszt választották számukra képzési helyszínül.

A szakszervezet szerint átgondolatlan volt a döntés, az pedig elfogadhatatlan, hogy a pályakezdő fiatalok hátrányosabb bánásmódban részesüljenek, mint a megyei rendőr-főkapitányságokról átrendelt állomány. Az ügy elérte a politika ingerküszöbét is, “Méltatlan körülmények között, gyerekekkel védeti a határt Orbán Viktor” címmel tart majd sajtótájékoztatót Vadai Ágnes, a DK alelnöke.

(24.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Sajnos a hallgatókat a migránsok sem tudják ellátni élelemmel a kerítés miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Akik küldték őket azok ingyen zabálnak közpénzből. Így hát nem vehetjük zokon, ha ez számukra nem téma.
egyvandor
@szép új világ: A G ugyan közvetlenül nem kényszeríti, de gondoskodik róla hogy a körülmények mégiscsak meg hozzák a várt eredményt.
eszegfu
@wagabund: tegnap 14:38 Egyszerü logikámmal én csak azt nem értem, ha 2 mill. a várakozó, akkor mire "várnak", vagyis miért nem indulnak el hónapok óta. Azt viszont soha sem gondoltam volna, hogy a Föld legnagyobb vizkészlete Afrika homokja alatt van! Több kutatásról is olvastam most -- eddig erről nem hallottam -- melyek szerint a viz kinyerése nem egyszerü, mert többszáz méter mélyen van. Az olajban gazdag országokban 1 kut furása 1000 méterenként 1 mill. dollár + a pumpák, az energia, a logisztika és az infrastruktura is tetemes összeg, közben csak a viz 1/5-ét képesek kinyerni. Ezzel együtt a megoldás mégiscsak a kutak furása jelentheti, de ez bizonyára nem lehet több száz, vagyis az ivóviz hiány még nagyon sokáig fennállhat.
wagabund
@eszegfu: az ivóvíz-hiány nem szűnik meg. A probléma egyébként nem csak Afrika sivatagjaiban áll fenn.
A (olaj)-fúrás költsége megjelenik az olaj árában, amit mi büszke, rendkívül okos, és (vízben ís)gazdag fehéremberek fizetünk meg. Mint tapasztalod, az olaj hordónkénti ára sosem volt ilyen olcsó(mostanában)

(azért nem indultak meg még milliók, mert ők angliába, franciaföldre szeretnének bejutni...)
kakaósbögre
nem csodálkozom ezen a vircsafton.a belügy amúgy is hajlamos az ilyesmire,nem mellékesen választás lesz és kell valami migránsos téma ha már az elmúlt hónapban a határsértőket megszámolhatnám a két kezemen.aki volt szolgálatban a határon az pontosan tudja hogy ez az egész a Durbincs féle szellemi titokzokniknak szól.
kukac50
Szoktatják Őket a szegénységhez,mert a politikusok ellopják a kajára valót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.