A házaspár összesen három kutyája néha kibújt a kerítés alatt. A városbeliek állítólag félnek, pedig a vakvezető kutyák kiválasztásnak egyik feltétele az agresszió teljes hiánya az állatokban.

(Forrás: 168 óra)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ez sok helyen probléma. Egy biztos nincs ilyen, hogy kiszökik egy kutya csak felelőtlen gazda van, aki szarik megjavíttatni a kerítést. Aki nem képes a kutyáját kerítésen belül tartani az ne tartson kutyát. Ebben az esetben pedig nincs kivétel csak azért, mert vak egy ember attól még a állattartási törvények rájuk is vonatkoznak.
wagabund
A házaspár összesen három kutyája néha kibújt a kerítés alatt.

a kutyának is kell néha dugni...nemcsak a szomszéd pasi jár el a komasszonyhoz egy pásztorórára..vagy irigyek a némberek? ha őket nem dugják, akkor a rohadt szomszéd kutyája se élvezkedjen? he?

pláne, hogy művelt kutyákról van szó, némelyik okosabb a józsibácsitól is..az pedig tűrhetetlen.
quadrocopter
@peterkelemen: Talán próbálj meg vaksin három ebet szemmel tartani!
peterkelemen
@quadrocopter: A vakoknak rengeteg segítsége akad. Segítsenek nekik a falubeliek a kerítést megjavítani vagy csináljanak újat. Magyaroszágon undorító amikor megpróbálnak ilyen-olyan okora hivatkozva kibújni a felelősség alól. Nyugaton azonnal büntetnek függetlenül attól, hogy sérült ember vagyok vagy sem. Vannak törvények, amiket igenis be kell tartani és ott a pont. Nincs kibújás és kimagyarázás. Ez egy undorító magyar szokás éppen ettől van rendetlenség és kupleráj Magyarországon, mert sokan nem vállalják a felelősséget inkább megpróbálják kimagyarázni magukat.
quadrocopter
@peterkelemen: Nem egészen, nyugaton emberséges a jogszabály és a hivatalok is! Egy vakvezető eb soha nem támad, nem jelent veszélyt!
Hazudnak a környékbeliek a vakvezető vonatkozásában!
"Lakatos Krisztina, a Vakvezetőkutya-kiképzők Országos Egyesületének tagja elmondta, a látássérülteket segítő kutyákat kifejezetten úgy választják ki és tenyésztik is már, hogy semmiféle agresszivitást ne tanúsítsanak."
"Czerny Róbert környezet- és állatvédelmi szakjogász ehhez annyit tett hozzá, hogy a Vida-Turi házaspár ügyében semmiféle bizonyíték nincs, hogy a kutyák tényleg zavarják az embereket az utcán. A kerítést megerősítették, aminek ellenére hónapokkal később, most nyáron a jegyző megtiltotta a kutyák tartását."

Túl könnyen ítéltél ebben a tárgyban!
Equus1
cigány embernek kutya az kutya... még egy chivavától is beszarik. Nem tud különbséget tenni egy képzett labrador retriever és egy pitbull között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél