Egyhangúlag elfogadhatatlannak tartják az új ukrán oktatási törvényt a magyar parlamenti pártok, amelyek közösen felszólították Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje vissza azt a törvényhozásnak.

Az összes magyar parlamenti párt tiltakozik az ukrán oktatási törvény ellen
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, az erről szóló ötpárti egyeztetést követően az Országházban tartott sajtótájékoztatón elmondta, egy Európa-ellenes, az alapvető emberi és kisebbségi jogokat sértő törvény születhet, amely Ukrajna további instabilitását eredményezheti.

Kiemelte, az új törvény számtalan ország nemzeti kisebbségét érinené hátrányosan, amit az is mutat, hogy Románia, Bulgária és Lengyelország is a magyarral megegyező álláspontot képvisel ebben az ügyben.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára üdvözölte a pártok egységes felsorakozását a nemzeti érdek mellett, egyúttal aláhúzta, Magyarország nem függeszti fel, sőt fokozza is azt a humanitárius és fejlesztési segítséget, amelyet Ukrajnának adott az elmúlt években, mivel a szóban forgó döntésről nem a támogatások érintettjei, hanem a "vak nagypolitika" tehet.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fene enné meg az ilyen mocskos ellenzéket. Amikor a saját népét nyúzzák a trónbitorlók akkor kussolnak.
namihami
Nocsak. Amikor a Fidesz-fiúk a CEU-t b@sztatták, akkor fel voltak háborodva, ha kintről beszóltak nekik. Ergo: Ha mi tesszük, az nemzet- és sorsvédelem. Ha mások, akkor a belügyeinkbe való beleugatás. A mienk oktatáspolitika, a kinti döntés magyarság elleni erőszak.
Nem büdös ez egy kicsit?
Majd mi átvállaljuk az iskolákat és a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzuk--helyettük. Azok meg röhögnek rajtunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.