Egyhangúlag elfogadhatatlannak tartják az új ukrán oktatási törvényt. Közösen szólították fel Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje vissza azt a törvényhozásnak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ez ismét egy olyan ügy, amit a magyarok maguk kerestek maguknak.
Még Antall J. m.e. ~'92-ben egy ukrajnai látogatáson kifejtette, hogy Magyarországnak semmilyen követelései nincsenek a trianoni határrendezés kapcsán keletkezett területekkel kapcsolatban.
Mint a futótűz terjedt az összes kívülrekedt magyar területen, így várható volt, hogy mindenhol a magyar nyelv ellen fordulnak. (Szerbia megvárja, amíg besegítjük az Unióba.)
papa.49
De fene nagy az egyetértés akár a javadalmazásukat illetően !!!
Adva van egy szuverén állam amely meghatározza milyen nyelven oktatnak a középiskolákban, az egyetemen, másik ország parlamentjének mi az picsa köze van ehhez ???
Az Ukrajnában élő magyar származású fiatal ha akar tanulhat magyarul például itt nálunk, de nem kéne az etnikai ellenségeskedést itthonról még szítani is !!!
Nessy
Ha Porosenko is olyan "kormány független", mint Áder, akkor ez a törvény alá lészen írva! Pártunk és kormányunk is kikérte magának, hogy bárki bele avatkozzon a Felsőoktatási törvény elfogadásába, és Áder annak rendje módja szerint mindjárt alá is írta, nehogy elkeveredjen a papír!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.