2017. 08. 31-i Egyenesen. Interjú Illés Zoltánnal. Legutóbb akkor került a hírekbe, amikor ligetvédőként majdnem összefejelt az egyik rendőrrel. Az Orbán-kormány volt államtitkára ma már Amerikában oktat. Illés Zoltán volt a vendégünk.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ennyit Orbánék Paksi csodájáról. Ismét nem a hazájukat szolgálták hanem a saját zsebeiket.
r2d2
Hasadó anyagokkal igen..., de a hidrogén-magfúziós!
relatív
Gondoljátok meg proletárok, nem kellene egy kicsit IS érteni az energia biztosításának mikéntjéhez, hogy arról értelmesen állást tudnánk foglalni ?

Olyan, az ismeretektől igen elrugaszkodott vélemények jelennek meg a média szintjén, ami az ámuló - legtöbben ennyire vannak tisztában a kérdés problematikájával - közvéleményt még jobban egy politikai síkra tereli, a műszaki-, tudományos megoldásoktól eltérítve a témát...

A technológiai fejlődés részben kevesebb, részben több energia igénnyel lép fel a műszaki megoldások széles skálájának felhasználásával, de területileg igen eltérő mennyiségben.

A korábbi - ismert - megoldások több okból (!) IS kedvezőtlenül alakultak (-nak ), ezért az új lehetőségek iránt igen nagy a kereslet, de azok alkalmazásáig a folyamatos igények kielégítése elengedhetetlen. Azok a irányok, melyek a korábbi energia-biztosítások kiváltására alkalmasnak bizonyulnak belátható időn belül csak kis mértékben pótolják azokat.

Ezért felelőtlenül a kérdésben állást foglalni dőreség.

Azok a politikai felvetések - miszerint ezért, vagy azért válik egy ország kiszolgáltatottá -, melyek manapság annyiszor elhangzanak, csak az ijesztegetés szintjén értelmezhetőek, mert bármely oldali beszerzése a szükséges energia-pótlásnak a függőséget megjeleníti, de a világ enélkül nem élhető, mert a teljes önellátás csak a mesében létezhet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.