A kormány 2020-ig az eddig megszokott módon továbbra is támogatja a dohánytermesztők munkáját Magyarországon – jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Dohánytermesztők Országos Szövetsége (Madosz) által szervezett dohánytermesztési nyílt napon pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón. Mint azt kifejtette, átmeneti nemzeti támogatásként a korábbi, hektáronkénti 600 ezer forint változatlan formában jár a termelőknek. Könnyítésként az eddig feltételként szabott hektáronkénti 1000 munkaóra helyett csak 500 munkaóra bejelentett foglalkoztatási kötelezettséget kell teljesíteniük a termelőknek. A termesztést vállaló gazdák emellett a de minimis (csekély összegű) támogatási formából további 300 ezer forint kiegészítést kaphatnak, így egy hektárra összesen akár 1 millió forintos pénzbeli segítséghez juthatnak. A következő években a szektor szereplőinek azon kell gondolkodniuk, hogyan lehet biztosítani a megfelelő számú...

Forrás: gazdahely.hu
Feltöltő: gazdahely
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nils Holgersson
Na, és mennyit kell visszacsengetni belőle???
Nils Holgersson
Na, és mennyit kell visszacsengetni belőle???
1magyar
@Mirabilis: Gondolom rájöttek,hogy érdemesebb lenne itthon munkát adni a termelőknek és olcsóbbá tenni a cigit ne a külföldről csempészettet szívják a buták, ne más országok zsebét tömjék a bagósok.
Inkább innen csempésszék kifelé.
papa.49
A dohány termesztés nagyon kézi munka igényes, vajon kik fogják a földeken egész nap végezni azt a munkát ??? A ,,műkörmös,, biztos nem!!!
1magyar
@Mirabilis: Jobban járnának ha olcsóbb lenne, innen vinnék kifelé. Megnőne a dohányboltok forgalma és a termelés is.
Úgyse tudják megtiltani a dohányzást mint a kurvákat sem, az italozást sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.