Bár arányaiban sok az olyan szegény Magyarországon, akik nem tudnak elmenni nyaralni, vagy nem tudnak egy váratlan kiadást anyagilag fedezni, több kategóriában is a 65 éves és idősebb korosztályt hozta ki a legkedvezőbb helyzetben lévőnek a KSH – írja a napi.hu.

Az Európai Unióban 2014-ben a lakosság 17 százaléka élt a relatív jövedelmi szegénységi küszöb alatt, azaz ők éltek olyan háztartásban, ahol a családonként számolt átlagjövedelem 60 százalékánál is kevesebb bevétellel rendelkeznek – derül ki a fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon, 2016 című kiadványából.

Egy meghökkentő statisztika szerint nem is olyan rossz Magyarországon nyugdíjasnak lenni

Fotó: pixabay.com

A szegénységi arány egyébként 2010, azaz a nagy gazdasági válság megérkezte előtt meglehetősen stabil volt, 16 százalék környékén, utána enyhén emelkedett. Ugyanez volt jellemző Magyarországra, ahol ugyancsak és az évtizedforduló után kezdett el emelkedni az érték, amely 2013 után beállt a 15 százalékra.

Ezzel tehát jobban teljesítünk az uniós átlagnál, sőt a régióban "csak" Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia produkált kedvezőbb értéket.

További részletek a napi.hu cikkében.

Címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Valami nagy gond van a Propeller körül is, nemcsak az ATV-ben én úgy érzem! :((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
De jó, érdekes az én ismerőseim nem tudnak róla! Annak könnyű, aki több százezret meg milliót kap, de az átlag csak tengődik! Már megint hazudtok, mint mindig!
bence
Még, hogy nem is olyan rossz ! A nyugdíjasok 60 - 70 % legjobb esetben kb. hetven és kilencvenezer körül kap ! Aki ezt a statisztikát készítette , az vagy nagyon hülye , vagy hazudik ! De akár cserélhet is velem !
a helység kalapácsa
Még kis idő...
Jó lesz elmenni innen.
Nagyon izgatott vagyok.
Soha nem vártam semmit annyira, mint most ezt.

Majd küldök képet, mielőtt elmegyek - amit széttéphetsz (ha kinyomtatod).

https://www.youtube.com/watch?v=GA5uJrRJaFY...
kukac50
Biztos nem vidéki nyugdíjasokat kérdeztek meg,mert még most is kevesebb bérért dolgoznak a vidékiek mint a fővárosiak ezért a nyugdíjak is nagyon alacsonyak.
cikicakk55
35 éves voltam mikor a gengszterváltás volt. Akkor 15 éve voltam ápolónő. A fizetésem a következő években alig emelkedett ,de az infláció miatt az értéke mire lerokkantosítottak már a felét érte.Adót a nyugdíjamhoz nem magamtól fizettem,hanem vonták.Összesen 33 évet töltöttem el,de egy kullancs csípés okozta agyhártya gyulladás után visszamaradt betegség az oka,hogy nem dolgozhattam tovább.Jelenleg a nyugdíjam 54.500ft. Vannak olyan nyugdíjasok,akik naponta kapnak ennyi nyugdíjat. Az én esetem nem kirívó,mert nagyon sokan vannak akiknek a nyugdíja nem éri el a 70.000ft-ot,pedig ők végig dolgoztak a nyugdíjazásukig. Hol van itt a Magyarország jobban teljesít? Hol van az,hogy . Megőrizzük a nyugdíjak értékét? "
Rezsi Szilárd! Ne anyád és apád nyugdíját vedd alapul.Ne is a baráti köröd szülei nyugdíját,mert bár melyikkel szívesen cserélnék havi bevételt.Azon csodálkozom csak,hogy van pofájuk ilyen kijelentéseket tenni,mikor ők is tudják,hogy ez nem igaz. Idősebb fiam 40 éves.A minimál bérnél többet keres,bár a levonások után azért nem olyan sokat kap kézhez,mint amennyit dolgozik. Sajnos én már nem érem meg,de kíváncsi lennék mennyi lesz a nyugdíja? A jelenleg 40 év körüliek szívják meg legjobban,mert a fiam évekig a magán nyugdíj pénztárba fizetett és mint tudjuk,azt lenyúlták a FideSses pénznyelők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél