Bár arányaiban sok az olyan szegény Magyarországon, akik nem tudnak elmenni nyaralni, vagy nem tudnak egy váratlan kiadást anyagilag fedezni, több kategóriában is a 65 éves és idősebb korosztályt hozta ki a legkedvezőbb helyzetben lévőnek a KSH – írja a napi.hu.

Az Európai Unióban 2014-ben a lakosság 17 százaléka élt a relatív jövedelmi szegénységi küszöb alatt, azaz ők éltek olyan háztartásban, ahol a családonként számolt átlagjövedelem 60 százalékánál is kevesebb bevétellel rendelkeznek – derül ki a fenntartható fejlődés indikátorai Magyarországon, 2016 című kiadványából.

Egy meghökkentő statisztika szerint nem is olyan rossz Magyarországon nyugdíjasnak lenni

Fotó: pixabay.com

A szegénységi arány egyébként 2010, azaz a nagy gazdasági válság megérkezte előtt meglehetősen stabil volt, 16 százalék környékén, utána enyhén emelkedett. Ugyanez volt jellemző Magyarországra, ahol ugyancsak és az évtizedforduló után kezdett el emelkedni az érték, amely 2013 után beállt a 15 százalékra.

Ezzel tehát jobban teljesítünk az uniós átlagnál, sőt a régióban "csak" Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia produkált kedvezőbb értéket.

További részletek a napi.hu cikkében.

Címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Valami nagy gond van a Propeller körül is, nemcsak az ATV-ben én úgy érzem! :((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Most még talán nem olyan SZÖRNYŰ, de pár év múlva, amikor mi megyünk nyugdíjba, mit fogunk kapni? A lónak a lábai között lévő szerszámot? Azt!
Mert ahogy most számolgatjuk, nem tudom, mire lesz elég az a pénz...
Nessy
@Levendula: A vegetáláshoz! Hacsak nem leszel addig miniszter, álomtitkár, fidesz közeli vállalkozó!
papa.49
Már most is nehéz a nyuggernak, na nem annak aki több százezer forintot kap hanem az átlag nyuggernak !!! Az 1 évvel ezelőtti árakhoz képest 30-40 % drágulás van az kajákban, ezt miért nem írja a központihazugsághivatal ???
Egyetlen példa tavaly mikor a tojás 27 % áfával volt 700 Ft került a Lindliben, ma az áfa 5 % a tojás 1000 Ft. ezt kéne megmagyarázni, de ezt nem lehet még hazugsággal sem !!!
Cicamama55
Valami nagy gond van a Propeller körül is, nemcsak az ATV-ben én úgy érzem! :((((
solidedge
Az emlegetett korosztály még a bruttó fizetése után kapja a nyugdíjat és a zömük folyamatos munkaviszonyban volt előtte. Az 1952 utániak már a nettó fizetésük után kapták hasonló munkaviszonnyal, de még ez is jónak mondható. Az őket követő korosztály nagy részének legfőbb gondja a minimálbér körüli fizetés, a meg-megszakadó munkaviszony, vagy uram bocsá' a be nem jelentett munkaviszony. Összegezve a KSH 10 év múlva már igen borús adatokkal fog előrukkolni.
papa.49
@solidedge: Ha még akkor lesz ksh !!!
Ha nem akkor már királyi kijelentő szervezetnek fogják hívni )))))))))))))))))))
kokopelli
@solidedge: abban láttam és látom a problémát,hogy nem az egész munka-
biográfiát díjazzák a kiszámításnál! A kül. nemzetek a kiszámolásnál minden
évnek ugyanannyi értéket tulajdonítanak mint az utolsónak,és nem nettóznak
ill. bruttóznak,mivel a bruttó után fizetnek be a kasszába!
Zeta
Az igen! Átlag nyugdíjasok vajon mit szólnak hozzá? Tudnak róla, hogy nem akarnak ilyen szarul élni?!
Főlökött
Szeretem amikor az általam eltartott önelégült és arrogáns politikusok, az általuk - saját maguknak megszavazott EU.-s fizetésükkel mondanak olyan okosságokat, hogy az értelmesebbje megszédül.
Pl. rezsihuszárunk is jó közpénzért nyomja a marhaságait, közben némán hallgat arról, hogy lenyúlják a polgárokat, nem is kicsit, milliárdokkal ! Nekik jó, mi pedig kajáljuk be azt, hogy ők mindent megtéve, az nekünk is jó-lenne. Hát ez mocskosul nem igaz, ha nem hihető állításom, hát tessék ( még friss is, szept. 9.-ei ) :
sztarklikk.hu/kozelet/ez-bizony-gazlopas-toth-ismet-pert-nyert/328489

Egy tróger banda, csak egy a baj, nincs már elég lámpaoszlop...
Desischado
De jó, érdekes az én ismerőseim nem tudnak róla! Annak könnyű, aki több százezret meg milliót kap, de az átlag csak tengődik! Már megint hazudtok, mint mindig!
bence
Még, hogy nem is olyan rossz ! A nyugdíjasok 60 - 70 % legjobb esetben kb. hetven és kilencvenezer körül kap ! Aki ezt a statisztikát készítette , az vagy nagyon hülye , vagy hazudik ! De akár cserélhet is velem !
a helység kalapácsa
Még kis idő...
Jó lesz elmenni innen.
Nagyon izgatott vagyok.
Soha nem vártam semmit annyira, mint most ezt.

Majd küldök képet, mielőtt elmegyek - amit széttéphetsz (ha kinyomtatod).

www.youtube.com/watch?v=GA5uJrRJaFY
kukac50
Biztos nem vidéki nyugdíjasokat kérdeztek meg,mert még most is kevesebb bérért dolgoznak a vidékiek mint a fővárosiak ezért a nyugdíjak is nagyon alacsonyak.
cikicakk55
35 éves voltam mikor a gengszterváltás volt. Akkor 15 éve voltam ápolónő. A fizetésem a következő években alig emelkedett ,de az infláció miatt az értéke mire lerokkantosítottak már a felét érte.Adót a nyugdíjamhoz nem magamtól fizettem,hanem vonták.Összesen 33 évet töltöttem el,de egy kullancs csípés okozta agyhártya gyulladás után visszamaradt betegség az oka,hogy nem dolgozhattam tovább.Jelenleg a nyugdíjam 54.500ft. Vannak olyan nyugdíjasok,akik naponta kapnak ennyi nyugdíjat. Az én esetem nem kirívó,mert nagyon sokan vannak akiknek a nyugdíja nem éri el a 70.000ft-ot,pedig ők végig dolgoztak a nyugdíjazásukig. Hol van itt a Magyarország jobban teljesít? Hol van az,hogy . Megőrizzük a nyugdíjak értékét? "
Rezsi Szilárd! Ne anyád és apád nyugdíját vedd alapul.Ne is a baráti köröd szülei nyugdíját,mert bár melyikkel szívesen cserélnék havi bevételt.Azon csodálkozom csak,hogy van pofájuk ilyen kijelentéseket tenni,mikor ők is tudják,hogy ez nem igaz. Idősebb fiam 40 éves.A minimál bérnél többet keres,bár a levonások után azért nem olyan sokat kap kézhez,mint amennyit dolgozik. Sajnos én már nem érem meg,de kíváncsi lennék mennyi lesz a nyugdíja? A jelenleg 40 év körüliek szívják meg legjobban,mert a fiam évekig a magán nyugdíj pénztárba fizetett és mint tudjuk,azt lenyúlták a FideSses pénznyelők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.