A férfinak egy fertőzés miatt amputálták a lábát, de a protézis sem segített rajta.

A budafoki férfi még 2013-ban lépett bele egy üvegszilánkba, a sebe pedig elfertőződött. Emiatt három ujját is amputálni kellett a jobb lábán – írja a Bors. Egy év múlva a fél lábfejét vágták le, idén januárban viszont térd fölött eltávolították a végtagot.

Túl nagy műlábat kapott, lakása foglya lett József

Fotó: gysgy.hu (képünk illusztráció)

A 74 éves férfi ezt követően az egyik fővárosi kórházon keresztül műlábat igényelt. Azt mondja, le is vették a méretet, de hiába: olyan protézist kapott, ami szó szerint lötyög a lábcsonkon és lehetetlen vele járni.

A protézis képeit ITT találja.

– Egyből jeleztem a problémát. Többször ki is jöttek, de egyetlen alkalommal sem sikerült orvosolni a hibát. Mára odáig jutottunk, hogy rám se hederítenek, hiába küzdök. Jeleztem a problémát a kórháznak is, de ők is csak széttárták a kezüket, mondván, szerződésben állnak a szakemberrel – mesélte szomorúan a Borsnak Szabó József.

Egy új protézis megoldhatná a férfi életét, aki most már a lakása foglya, hiszen sehová nem tud menni. Ám egy másik művégtag körülbelül félmillió forintba kerül, ezt kifizetni neki teljesen esélytelen.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@papa.49: Nekik annyi a pénzük hogy igazi lábát vennének és átültetnék hiszen ők nem kisemberek!! Vagyis dehogy vennének... elvennék bárkitől. Meglódult a fantáziám :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Vagy a méretet vették rosszul, vagy a protézis készítése közben mérték el. Azért a készítő igazán felelősséget vállalhatna a munkájáért!
Milyen szerződése van, amiben nincs benne a garancia vállalás?
papa.49
Talán a ,,dicshimnuszok,, helyet ezzel is foglalkozhatna a VIGYORGÓ VÁNDORKÖSZÖRŰS !!!
Horizont
@papa.49: Nekik annyi a pénzük hogy igazi lábát vennének és átültetnék hiszen ők nem kisemberek!! Vagyis dehogy vennének... elvennék bárkitől. Meglódult a fantáziám :-(
namihami
Akkor bizony csak egy megoldás van. Kell keresni egy olyan embert, akinek ez a műláb éppen jó és le kell vágni a lábát. Beteg, nem beteg? Nem szempont. Nehogy már kárba vesszen az állami vagyon.
És most: mit lehet erre írni? Az ember, ha nem sírni kellene, akkor akár fetrenghetne a röhögéstől. Egy protéziskészítő(ember-cég), amelyik már mindenben profi, csak a centimétert nem ismeri? Biztos aznap hiányzott az iskolából, ahol kitanították a szakmára.
Zeta
@papa.49: mint középhatalom, ahol az egészségűgy világszinvonalú, ez az egész ügy csak rémhírterjesztés. Soros által pénzelt ballibcsik részéről!
Tehát; mindenki hazudik, aki a kormányt kritizálja!
papa.49
@Zeta: Remélem ezt csak viccnek szántad ???
Zeta
@papa.49: igen . Orbán középhatalomként, Kövér eü vilagszinvonalúkent jellemezte az országot. Balog rágalomnak minősített mindent , na itt az eredménye. Csak céloztam rá , higy mennyire nem számítanak az emberek. Azt már hozzá sem teszem, hogy 74 éves, az akor , mikor már lassan nem iskell komolyabban figlalkozni a gyógyításával. A 75 éven felüliek onkológiai ellátása! Ez a kor minfenkire vonatkozik, akinek nincsenek anyagi lehetőségei!
Equus1
egész Európában itt van a legtöbb végtag-amputáció. Ebben is vissza a középkorba? Feltalálták már az antibiotikumot.. A volt Magyar Köztársaságban nem tudnak róla, vagy nem mindenkinek adnak belőle?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél