Az ellenzéki oldalon hosszú hónapok, évek óta visszatérő kérdés, hogy vajon megvalósul-e újra a nagy ellenzéki összefogás. Vagyis hogy 2014-hez hasonlóan közös listán indulnak-e a balos pártok minden elvi fenntartásukat alárendelve annak, hogy legyőzzék Orbán Viktort. A Kantar–Hoffmann (TNS) piackutató cég által végzett kutatásban közel ezer olyan választót kérdeztek meg, akik LMP-, Együtt-, Momentum- vagy Párbeszéd-szavazók, vagy akiknek az átlagnál szimpatikusabbak az új, kisebb pártok. Vagyis nem az összes magyar választó véleményét, hanem az úgynevezett új pólus potenciális szavazóinak álláspontját tükrözi a felmérés (ez az összes szavazó nagyjából 10-15 százaléka lehet).

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Lehet csurni csavarni, de csak egy osszefogas tudja elzavarni ezt a rablobandat a nyakunkrol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Yoda69: 14.47
Nem titkoltam sohasem! Azokra a pártokra és koalíciós partnereire, akik 1994 óta váltogatják egymást kormányon és akik mindig elfelejtik egymást elszámoltatni:
Fidesz, KdnP, Kisgazdák, MDF azon az oldalon és az MSZP,(most már jónéhányan a DK-ban politizálnak, de ők sem Mea Culpáztak!), SZDSZ.
Remélem nem hagytam ki senkit!
Az Antall-Boross kormányok felelőssége legalább ekkora, az ő idejükben folyt a rabló privatizáció, adták el fillérekért az országot és akkor szerezték az olajszőkítésekből az első milliókat a bűnözőink akik között szép számmal voltak bizony politikusok is!
Béla333
@Yoda69: 14.47
Az első, de a legjelentősebb lépést a mutyivilág irányába Horn Gyula tette, aki elfelejtette elszámoltatni 1994-ben az Antal-Boross kormányzás disznóságait és aki ezért nyilván büntetlenséget kért és kapott az ő választási veresége után!
Azóta a mutyizás, a Fidesz-MSZP összejátszás folyamatos és ez nyilván nem is változna, ha továbbra is egymást váltogatnák!
Szerintem!
eszegfu
@Béla333: 12:20 Ja aztán majd "nagykoalicióban" képesek lesznek együtt dolgozni, ha a leváltásukban pedig nem. A politika sohasem volt egy erkölcsös "szakma", ezt Te is pontosan tudod. Igy nem tudsz meggyőzni, hogy az LMP egyedül képes lesz a parlamenti bejutás kivételével valami változást hozni, de én sem akarlak meggyőzni az ellenkezőjéről... az idő, ill. remélem, hogy a szavazás megoldja.
Yoda69
@Béla333: Sok mindenben igazad van. De el kell donteni mi a fontosabb. Erzelgoskodni a multon vagy levaltani a maffiat. A ketto egyutt nem megy. Mivel az LMP 5% korul mozog igy keptelenek egyedul kormanyt valtani csakis osszefogassal. Ezt remelem belatod ?
Béla333
@Yoda69: 16.01
A különbség az kettőnk között, hogy én a maffia közé sorolom a Fidesszel lopkodó, őket el nem számoltató másik oldali pártokat/politikusokat is, hiszen annyi mindent tudhatnak egymásról a közös lenyúlások okán, hogy ha mondjuk megzsarolná bármilyen bizonyító anyaggal az MSZP/DK politikusait, akkor azok (hiába mondanak mást), úgy fognak a pályán mozogni, ahogy azt a zsaroló elvárja! (Lásd az azóta is felderítetlen Simon Gábor ügyet és azt, hogy annak nyilvánosságra kerülése után egyik pillanatról a másikra lebénult a kampányban az MSZP! Vajon miért?)
Ha ezt végig gondolod, beláthatod, hogy sem a Fidesszel, sem a mutyi/váltó pártjaikkal/politikusaikkal itt rendet tenni nem lehet, csak nélkülük!
Ha ezt sokan megértik, akkor lehet érdemi változás, ha nem, akkor menetelhetünk tovább a szakadék felé, csak esetleg most az MSZP/DK vezetésével!
Ez az, amit el kell(ene) kerülni, ha ki akarunk lábalni ebből a gödörből!
Yoda69
@Béla333: Nos ha odasorolod az a te dolgod, de nagy hibat vetesz. Ugyanis amit a fideSS most tesz az sokkalta rosszabb mint amit barmely elozo kormany tett. Az orszagot olyan palyara allitotta, allitja, ahonnan nagyon nehez lesz visszakanyarodni.
Nem veszed eszre, hogy ezzel a sorosozassal, es a Brusszel elleni harccal orban az Uniobol valo tavozasunkat alapozza meg? Mar csak ezert is le kellene ot valtani, hogy ezt megakadalyozzauk. Ez pedig nem fog menni osszefogas nelkul nelkul, amelynek az LMP is tagja kellene legyen.
Mellesleg jegyzem meg Szel Bernadett szimpatikus, es tudnam ot tamogatni mint a kozos demokratikus oldal ME jeloltjet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.