A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Győrben a bíróságról kedden megszökött rab miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az őrt és a megyei biztonsági osztályvezetőt a szolgálatból. A szökött rabot nagy erőkkel keresik.

Közleményt adott ki a keddi győri fogolyszökéssel kapcsolatban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

A 24.hu cikke szerint kedd délelőtt egy tárgyalás után várakozott a Győri Járásbíróság udvarán a férfi vezetőszáron és bilinccsel a kezén, mikor egyszer csak kihúzta a kezét a bilincsekből, és kirohant az épp lezáródó sorompó alatt az udvarról.

A BvOP közleménye szerint a szökés után a rendőrség és a büntetés-végrehajtás azonnal megkezdte Zvezdovics Krisztián  keresését, amit nagy erőkkel folytatnak – a 24.hu cikke szerint a férfit erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt ítélték börtönre. 

Felfüggesztették a börtönőrt, akitől megszökött egy erőszakos bűnöző Győrben

Fotó: police.hu

A közleményben olvasható, hogy a BvOP belső vizsgálatot rendelt el, és az elsődleges adatok szerint felmerült az előállítást végző börtönőr felelőssége is. Ezért őt és a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági osztályvezetőjét azonnali hatállyal felfüggesztették. 

A BvOP közleménye szerint az elmúlt 5 évben 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül.

A rendőrség arra kéri a lakosságot kéri, hogy "aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét."

(Címlapi kép: police.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Jó, mert ő lehet az egyetlen, aki tudja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.