A Nemzeti Választási Bizottság elkaszálta a kannabisz legalizálását és az euró bevezetését célzó népszavazási kezdeményezéseket.

Nem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden a kannabisz legalizálásáról és az euró bevezetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket.

A Magyar Liberális Párt két, a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kezdeményezést nyújtott be. Az NVB egyhangú döntésekkel megtagadta az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését, a többi közt az egyértelműség hiányára hivatkozva.

Nem lehet népszavazást tartani a kannabiszról és az euróról

Fotó: pixabay.com CCO

Az NVB két, az euró bevezetésére irányuló népszavazási kérdés hitelesítéséről is tárgyalt, mindkettőt Keresztény Zoltán, a Polgári Világ Pártja elnöke nyújtotta be magánszemélyként. Az NVB ezek hitelesítését arra hivatkozva tagadta meg, hogy a kérdés nem az Országgyűlés, hanem a kormány és a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozik, emellett az alaptörvény burkolt módosítására irányul, amely rögzíti, hogy Magyarország hivatalos pénzneme a forint, így tiltott tárgykörnek minősül. Mindezeken túl megtévesztőek is a kérdések a bizottság többségének véleménye szerint.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.