Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerint az OECD-országok közül Magyarországon van a legkevesebb diplomás munkanélküli.

Az OECD-országok (OECD: Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) közül Magyarországon a legalacsonyabb a diplomások között a munkanélküliség – mondta Palkovics László, a felsőoktatásért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Palkovics: nálunk van a legkevesebb diplomás munkanélküli

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az államtitkár szerint az említettek körében a munkanélküliség nem éri el a 2,5 százalékot, ami alacsonyabb, mint Németországban.

Tehát ez azt jelenti, hogy diplomát szerezni Magyarországon nagyon jó befektetés, nagyon gyorsan megtérül és ezzel jól el lehet helyezkedni

- tette hozzá.

Palkovics László szerint hasonló a helyzet a szakképzésben szerzett tudásra is: a munkanélküliség az ilyen képzettséggel bírók között 4,5 százalék, de szakmai végzettséggel nem rendelkezők körében az OECD-átlag a jellemző, azaz mintegy 15 százalék nem talál állást.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Te oktatasugyi diszfasz! Azert nalunk van a legtkevesebb diplomas munkanelkuli, mert ok huztak el eloszor az orszagbol!!!
Mennyi rakomany van a te agyad helyen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
diplomás,nyelvet beszélő fiataljaink zöme Angliában mosogat,és tízszeresét keresi foshoni diplomás bérének
Cicamama55
@namihami: Azért nem minden templomba járó ember gyomra veszi be a nagyvilági hazugságokat, akadnak szép számmal gondolkodó emberek is köztük! Gondolom ebben megegyezhetünk!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/09/oktat.png
Bár nagyon érdekes Palkovics úr mesedélutánja, de mintha a számok nem éppen őt igazolnák.
És itt egy eléggé mellbevágó ábra – bár Palkovics az OECD tagországokkal hasonlítja össze
hazánkat, de sokkal érdekesebb, ha a környező, hasonló adottságokkal és azonos szintről induló országokhoz mérjük magunkat – nem sok hozzáfűznivalóm akad. Ha a fenti adatokhoz hozzávesszük, hogy a diplomások elvándorlása aggasztóan magas, miközben az oktatásba egyre kevesebben kerülnek be, semmi jóra nem számíthatunk. Az alapfokú és középfokú képzés esetében érdekes lenne látni, hogy hogyan oszlanak meg a kiadások az állami és az egyházi intézmények között (bár azt tudjuk, hogy az állam háromszor annyi pénzt fordít egy egyházi iskolában tanuló diákra, mint egy állami iskolában tanulóra), akkor még a jelenleginél is jóval aggasztóbb helyzettel szembesülünk. Lehet hazudozásra, csúsztatásokra, torzított adatokra hivatkozva sikerpropagandát folytatni, de mi lesz a választás után? Mert a tények tények maradnak és sokan csak akkor fognak szembesülni a valósággal, amikor már késő lesz.
namihami
@Cicamama55: Én soha nem a hívő emberekről próbálok, szeretnék beszélni. Az én nagyimnál nehezen lehetett hívőbbet találni. De tudod, az az elvem és véleményem, hogy más a vallásos és más a hívő ember. Ez a kormány tele van (régi és új) vallásos emberrel, de megérne egy vizsgálatot, hogy ebből hány a hívő.
""Aki túl hangosan imádkozik a templomban, az nem Istenhez, hanem a szomszédaihoz beszél."" --és ez az élet minden területére igaz.
Ludmilla
@namihami: a rendszerváltás környékén részt vettem egy több éves vallástudományi kurzuson.Minden évben egy hét aktív tábor volt Esztergomban,ahol minden nap misével kezdődött.Röhejes volt,amikor néhányan térdre vágták madukat és a tárdeplőn zokogtak...nyilván való volt ,hogy fogalmuk nincs a liturgiáról /egyházi szertartásrend/
Cicamama55
@namihami :Egyetértek!!! Ezért írtam, hogy nem minden templomba járó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.