Tavaly ősszel vette őrizetbe a rendőrség azt a két fiút, akik a vád szerint az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni.

Akár 5-10 év börtönt is kaphat a 21 éves Sz. Dániel  és a 25 éves F. Viktor, akik a Gyakorikérdések.hu-n kerültek kapcsolatba, és 2014 októberétől 2015 januárjáig több üzenetet is váltottak egymással az Iszlám Államhoz való esetleges csatlakozásról.

Terrort tervezett az Iszlám Államhoz csatlakozni akaró magyar fiatal
Fotó: Pixabay

Az Index  azt írja, F. Viktor elutazott Isztambulba, hogy kapcsolatot találjon az iszlamista terroristákkal, de a szíriai határnál a törökök őrizetbe vették és hazaküldték.

A terv szerint Sz. Dániel később követte volna társát, ha annak sikerült csatlakoznia az Iszlám Államhoz. Dániel addig másoknak ígért tanácsadást a csatlakozáshoz. Az ügyészség szerint a Facebookon olyan kommenteket írt, amelyekben terrortámadásokkal kapcsolatos terveiről beszélt.

Vona Gábor tett feljelentést

Sz. Dániel Magyar Mohamed néven kezdett kommentelgetni Vona Gábor Facebook-oldalán, többek között ilyesmiket írt:

Ennek a bolygónak az ura az Iszlám Állam lesz, csak idő kérdése. Allah legyen velünk!”

„Hamarosan bekövetkezik a katasztrófa.

Szerezni fogok egy kamiont magamnak, aztán futhatnak a hülye emberek. Én vagyok a legnagyobb Magyarországon, hamarosan megismerik a nevem.

A Jobbik elnöke ezt követően feljelentést tett, és így indult meg a fiú ellen az eljárás.

A vádlottak nem kívántak vallomást tenni, a tárgyalás novemberben folytatódik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reagens
Megvárnám az azonosításukat. A franciáknál is másod, harmad generációs bevándorlók robbantottak és terrorizáltak! Igaz már ők is franciák voltak, mint ahogy ezek is lehettek magyarok.
human
Nagyon fontos, hogy mindenki megértse miért csatlakoznak egyesek az iszlám államhoz. Ennek a két idiótának az esete nagyon jó kiindulási pont. Akiknek persze vannak iszlám gyökereik azokat könnyebb behülyíteni.
papa.49
Továbbra is fenntartom az álláspontom az összes ,,kaporszakállút.. ki kell nyuvasztani, mert míg hülyítik a gyengeelméjüket, mindig lesznek ilyenek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.