Menekülteket listázó rendeletet fogadott el a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata.

Az Index úgy tudja, a falu önkormányzata arra kötelezi a szálláshely-adókat, hogy ellenőrizzék: a faluban megszállni szándékozó menekülteknek megvannak a kötelező oltásaik. Szálláshelyet csak annak adhatnak, aki ennek eleget tesz.

Egy kis magyar falu csak oltási könyvvel engedné be az ott nyaraló menekülteket
Kép: esztergalyhorvati.hu

A település vezetősége minden bizonnyal azért hozta a rendeletet, hogy megnehezítse azoknak a menekülteknek a dolgát, akik néhány napig ott nyaralnának. Szállást egy osztrák orvosnő biztosítana a hányattatott sorsú embereknek.

A Helsinki Bizottság szerint a rendelet három ponton is aggályos:

Csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól. Helyi önkormányzati rendeletben nem hozhatnak ilyen megszorításokat.

A rendelet az Alaptörvényt is sérti, az első cikk 3. bekezdése ugyanis rögzíti, hogy az alapvető jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg.

A rendelet diszkriminatív: ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgár közt.

Esztergályhorváti lakosai menekülttel egyébként még sosem találkoztak. Egyszer láttak külföldit, de attól is nagyon megrémültek – állítja az Index.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Esztergályhorváti lakosai menekülttel egyébként még sosem találkoztak. Egyszer láttak külföldit, de attól is nagyon megrémültek "

Magyar witcz-falu!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A romániai, (erdélyi) tesóink kanyarójától miért nem félnek, és miért nem kérnek oltási igazolást tőlük, pedig azok jól megszórták eddig szerencsére csak kelet-Magyarországot, a veszélyes járvánnyal.
Szeparepa2
Egész országra kiterjedve, nem csak oltási könyv, hanem teljes vizsgálati lelet, Hepatitis, AIDS, Ebola, Szifilisz stb stb stb, mind negatív legyen!!! Ilyen papír nélkül ne léphessenek be az országba sem ezek a retkek!
justhpeter
Ez a NER egyetlen eredménye Magyarországon. Esztergályhorvátinál már nincs sem hátrébb, sem lejjebb. A képviselőtestületet ki kell tömni fűrészporral és húgylével aztán kiállítani Orbán-csoportként a falu főterére. Nemzeti népvándorlás lenne, mert ennyi degeneráltat egy helyen sehol sem látni a világon.
desiro
@Szeparepa2: meg a sok bocskoros sem akik idehozzák a kanyarót...Ez a nép butítás eredménye!!!
dr. prédikátor
Én meg az összes Esztergályhorvátiban lakótól kérnék oltási bizonyitványt ha elhagyják a falut hogy be vannak e oltva veszettség ,hülyeség és agyamentség ellen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél