Menekülteket listázó rendeletet fogadott el a Zala megyei Esztergályhorváti önkormányzata.

Az Index úgy tudja, a falu önkormányzata arra kötelezi a szálláshely-adókat, hogy ellenőrizzék: a faluban megszállni szándékozó menekülteknek megvannak a kötelező oltásaik. Szálláshelyet csak annak adhatnak, aki ennek eleget tesz.

Egy kis magyar falu csak oltási könyvvel engedné be az ott nyaraló menekülteket
Kép: esztergalyhorvati.hu

A település vezetősége minden bizonnyal azért hozta a rendeletet, hogy megnehezítse azoknak a menekülteknek a dolgát, akik néhány napig ott nyaralnának. Szállást egy osztrák orvosnő biztosítana a hányattatott sorsú embereknek.

A Helsinki Bizottság szerint a rendelet három ponton is aggályos:

Csak törvény vagy kormányrendelet állapíthat meg újabb kötelezettséget azokkal szemben, akik védettséget kaptak a magyar államtól. Helyi önkormányzati rendeletben nem hozhatnak ilyen megszorításokat.

A rendelet az Alaptörvényt is sérti, az első cikk 3. bekezdése ugyanis rögzíti, hogy az alapvető jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg.

A rendelet diszkriminatív: ésszerű magyarázat nélkül tesz különbséget magyar és nem magyar állampolgár közt.

Esztergályhorváti lakosai menekülttel egyébként még sosem találkoztak. Egyszer láttak külföldit, de attól is nagyon megrémültek – állítja az Index.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Esztergályhorváti lakosai menekülttel egyébként még sosem találkoztak. Egyszer láttak külföldit, de attól is nagyon megrémültek "

Magyar witcz-falu!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Amikor a ruszkik jönnek akkor is tudjanak ám félni.
nezelodo
A romániai, (erdélyi) tesóink kanyarójától miért nem félnek, és miért nem kérnek oltási igazolást tőlük, pedig azok jól megszórták eddig szerencsére csak kelet-Magyarországot, a veszélyes járvánnyal.
justhpeter
Ez a NER egyetlen eredménye Magyarországon. Esztergályhorvátinál már nincs sem hátrébb, sem lejjebb. A képviselőtestületet ki kell tömni fűrészporral és húgylével aztán kiállítani Orbán-csoportként a falu főterére. Nemzeti népvándorlás lenne, mert ennyi degeneráltat egy helyen sehol sem látni a világon.
desiro
@Szeparepa2: meg a sok bocskoros sem akik idehozzák a kanyarót...Ez a nép butítás eredménye!!!
dr. prédikátor
Én meg az összes Esztergályhorvátiban lakótól kérnék oltási bizonyitványt ha elhagyják a falut hogy be vannak e oltva veszettség ,hülyeség és agyamentség ellen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.