Az életvédelmi nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be azt a bűnügyet, amelyben egy férfi végezni akart élettársával a tartozása miatt.

A BRFK eljárást folytatott emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt a 66 éves L. Lajos Tibor budapesti lakos ellen – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016. március 2-án a déli órákban felcsalta élettársát a közös tartózkodási helyük, egy Budapest XV. kerületi családi ház padlásfeljárójára, majd lelökte onnan.

Bottal ütni, majd fojtogatni kezdte a padlásfeljáróról lelökött élettársát

A nő olyan súlyosan megsérült, hogy mozgásképtelenné vált. L. Lajos Tibor húsz perc elteltével visszament az élettársához, majd miután látta, hogy életben van, egy párnával fojtogatni, majd egy bottal ütni kezdte a földön fekvő, vérző, magatehetetlen nőt.

A nő segélykiáltásaira az ingatlanhoz érkező szomszédokat látva, a férfi elmenekült a helyszínről.

L. Lajos Tibort az ellene kiadott elfogatóparancs alapján 2016. március 31-én fogták el a rákospalotai rendőrök.

A nyomozás során a sértett elmondta, hogy L. Lajos Tibor az évek folyamán rendszeresen kért tőle kölcsön pénzt, összesen hárommillió forint tartozást felhalmozva. A férfi ígérete volt, hogy 2016. március 2-án visszafizeti a tartozást, azonban az összeg megfizetése helyett, élettársát próbálta megölni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a napokban befejezte a nyomozást, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Címlapkép: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.